💪"Игри на волята: България" - След сезон 4 - Между два сезона

• 171 577
  • 2 013
  •   1
Отговори
# 165
  • Другата България
Е, като ги следиш кАжи честно за злобата на Филип, за която се говори, за “злорадстването му“.
Към кого, защо?

# 166
Е, като ги следиш кАжи честно за злобата на Филип, за която се говори, за “злорадстването му“.
Към кого, защо?

Аз такова нещо не съм видяла, Мери. Виждам един усмихнат и забавен човек. Не е злорадствал за нищо и по никакъв начин. Тук някой го беше определил на ентроверт. Ами такъв е, но това не го прави злобен иили лош човек.
Честно казано ме е яд, че не бяха с Гого в едно племе от самото начало. Щяхме да се нагледаме на уникални игри и опит за социални и щяхме много да се забавляваме с тях.
Надявам се да измислят някакъв нов спортен формат и да ги видим пак на екран заедно, като отбор.

# 167
  • София
Няма злорадстване при Фифо, аз си го следя редовно Simple Smile Както и всички впрочем (все още)

Пуснах новата анкета!
Мисля, че ще ви е бая интересна... Да не скучаете. 😉
С нея приключвам големите анкети, другата седмица пускам една семпла анкета (която ще стои с месеци) с три опции на простичък въпрос и да сядаме на коледната трапеза. 🤗

Почти ви изчетох, имах над 100 стр. да чета. Не е шега работа...
А темата няма живот, защото хората не са били толкова разочаровани може би от сезон 1 насам. Само че там за първи път се сблъскахме с панаирите на Олд Скул (поне за тези, които не са следели редовно Биг брадър) и много се коментираше и то разпалено след като свърши сезона. Имаше защо... Сефте ни беше и т.н.
Сезон 2 си мина ей така неусетно. Най-слабия сезон и като рейтинги и като интерес в темите на Бг мама
Сезон 3 взриви телевизията и Бг мама, но като цяло имаше що годе добър край и си се коментираше доволно и след като приключи, но не както сезон 1.
И дойде този сезон 4, който счупи всички рекорди по ТВ гледаемост (само за фаза 1, но рекордите си стоят и няма значение коя фаза е) и темите счупиха също всички възможни рекорди в Бг мама. Най-много общ брой мнения и страници от всички теми (средно +200 на тема, няма никакъв аналог за нито едно друго предаване или сезон на предаване) ; седмична тема с най-много страници/мнения в историята на Бг мама и т.н. и т.н.
Единствено не счупихме рекорда на Ергенът от 397 стр. за триседмична тема, като това за мен се дължи на световното първенство по футбол. А и аз държах темата само 2 седмици, не че имаше някакъв шанс за още 40 страници още една седмиц, абсурд.
Никога досега обаче след край на сезона не е било такова мъртвило в темата 'Между два сезона' Дори след сезон 2 имаше повече коментари. Това само идва да покаже как все едно някой ни изсмука целия кислород от въздуха и този толкова любим сезон с толкова култови и силни участници, някак си като че ли бързаме да го забравим...
Жалко само това ще кажа. Жалко. Участниците не го заслужаваха, ние също.

Предната анкета с многото въпроси и препоръки към продукцията е добавена в архив секцията и ще бъде препратена към Олд Скул. Дали ще се съобразят с нас си е тяхна работа. Ние сме фенове и си казахме това което мислим. Благодаря за високата активност, не очаквах близо 250 гласа само за 4 дена и то при тази ниска активност като брой мнения в тази тема.
Това все пак идва да докаже, че сме готови да подадем ръка и че въпреки всичко ни пука!

Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 00:53 от Diavolo

# 168
  • Другата България
Ясно. И това за злорадстването като онова за сексизма. Blush
Благодаря на всички, които имат време да следят профилите на участниците и да пишат.
Обективно. Bowtie
Щото, където сексизъм, там и субективизъм. Blush

# 169
  • София
Към кого, защо?
Никъде не съм говорила за "злобата на Филип", или на Аспарух и Генчо. Думата
"злорадстване" я употребих в предходен пост, говорейки за себе си, като казах, че е нормално човек да се пали за нещо, което следи, дори и в ролята на зрител, но не намирам за нормално това "палене" да стига до участниците, да им се пишат директни съобщения и да им се блокират профилите. Отговорът на моя пост, който не е фокусиран върху Филип, и не може дори да се нарече критика към някого, е доказателство, че всеки чете това, което иска. Въпреки това, ще отговоря на въпроса, свързан с това какво съм забелязала в историите им, информативно, а не тенденциозно. И Апсарух и Филип пускаха анкети, с които да докажат колко недовлни са хората от настоящия резултат, след това поне в профила на Аспарух имаше оценъчен коментар за резултатите от анкетата, мисля, че неговото лично отношение към Алекса стана ясно много преди финала. Самият Филип вече беше пуснал анкета за това кой искат зрителите да победител преди финала, логично същите хора, гласували в първата анкета с отговор, различен от "Алекса" да отговорят с "не" на анакетата, която той им зададе след финала. Целта беше по-скоро показност, отколкото информиране. Филип не веднъж е публикувал постове от Facebook групата (не страницата) на предаването в историите си, които възхваляват него, но същевременно са написани на гърба на друг участник. Това е правил и Генчо (всичките му постове и миймс са публикувани и дискутирани тук), покрай епизоди, в които той и Георги са били своеобразни "жертви" на жените в племето. Филип наскоро пусна и история със захвърлен телевизор и с анкета към последователите си, питаща колко от тях се чувстват по същия начин след финалния резултат в "Игри на волята 4". Разбира се, имат право да изразят недоволство, аз също имам право да отбележа, че освен тях на финала от Алекса и от продукцията (защото постовете и на тримата много си противоречат относно това дали Алекса е много добър актьор или всъщност нищо не е зависело от него и е нагалсено от продукцята) загубиха Георги, Гого и Виктория, но приемат участието си и загубата по различен начин. Виктория може би не е виждала шансове за победа в тази конфигурация, затова не се чувства ощетена, но другите двама със сигурност са били разочаровани от резултата, който или са преживели, или са решили да не показват, че не са. Това е наблюдение, а не критика. Със същата сила въпросът можеше да е фокусиран върху "сублиминалните съобщения" на тримата участници, защото никъде не съм казала, че са хванали факли и тръгнали да протестират срещу Алекса. Алекса е напълно нясно с настроенията на зрителите и дори не крие това, отново съдя по неговите публикации в новия му Instagram профил.

Субективизъм е да се коментира единствено Филип и думата "злорадстване", извадени от контекста на целия ми пост, от феновете на Филип.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 19:54 от La Vikinga

# 170
  • Другата България
Joy Значи съвсем правилно съм разбрала казаното, нямаше нужда от толкова просторни обяснения какво е искал да каже авторът, който го говори три месеца. Сезонът свърши, и пак Филип.....Joy
Що се отнася до “субективизма ми“, ето ПЪРВИЯ ми пост с питането.
Може ли пример на “публичното злорадстване на Генчо, Филип и ПуХ“ така и не разбрах за какво.
Че нямам време да ги следа всички в мрежата.
Едва след като Еми изреди кого следи, и в нейния списък фигурираше САМО Филип от “тримата злобари“, вече попитах конкретно за него. Защото няма смисъл да задавам въпроси, на които няма да ми отговори.
Както и да е, изясниха ми се нещата. Дим без огън, нормално. Така и не се научихте феновете на Евгения да не манипулирате зрителите....Bowtie
А, и за протокола, този пост
Към кого, защо?
беше именно към Еми, след нейния, затова говоря само за Фифо.
Joy Не мога да не споделя тук примера за “злорадстването на Фифо на гърба на друг участник“. Как не се сетих, че става въпрос именно за Женя! Съжалявам че ще го кажа, но този пример е смешен, освен, че е несериозен.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 01:19 от Merri_An

# 171
  • София
Не, не е пак Филип, просто след всеки коемнтар, в който е споменато неговото име, трябва да влизам в обяснителен режим или да бъда обвинявана в субективизъм, и не само аз, към всекиго, позволил си да го коментира по различен от приетия начин, се подхожда с ирония. В противен случай нямаше да е небходимо да показвам пост, в който съм използвала думата "злорадстване" по свой собствен адрес, за да докажа, че тя във никакъв случай не е фокусът на предпоследното ми съобщение. Думата, която смятам, че по-добре описва поведението на тримата участнции в социалните мрежи е "bittertness", но в момента не се сещам за еквивалент на български, ще съм благодарна, ако някой ми помогне с предложение. Не виждам особена разлика между начина, по който Аспарух, Генчо или Филип приемат финалния резултат "публично", но намирам такава между тях реакциите на останалите участници. Надявам се това е достатъчно неутрално написано, за да не бъда разбрана погрешно. Дискусията започна след моя публикация, но не я предизвиках аз.

Относно това дали постът е смешен, не мога да отговоря, защото имам специфично чувство за хумор, и 99% от постовете във Facebook, не намирам за забавни. Сигурна съм, че щеше да има много повече реакции и коментари, ако друг участник беше публикувал подобен пост, или ако Алекса, конкретно, публикуваше постове, в които хора, които му симпатизират, обясняват как е най-заслужил от всички и се радват, че е победил другите двама на финал. Той обаче изпозлва изключително добра комуникационна стратегия, в която отдава заслуженото на своите конкуренти и дори ги поставя пред себе си като умения. От медийна гледна точка, понася "критиката" по най-добрия възможен начин.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 01:36 от La Vikinga

# 172
  • SF
Дяволо, не сме толкова разочаровани. Що за обобщения и всички под общ знаменател! Едни са разочаровани, други не.
Алекса си има своите фенове, изигра си главната мъжка роля в сезона, женската беше на Джаферович, беше участникът, който го изгради и изнесе на гърба си, спряган като победител. Кое да ме разочарова? - че Филип не можа да си нареди пъзела ли? А от продукцията му избраха толкова подходяща финална игра.
Очарована съм, че Георги стигна до финала, въпреки изолацията, в която се оказа и за малко да пипне и   чека. Видях и един страхотен Гого, за когото колкото пъти се сетя, толкова пъти започвам да ръкопляскам.
Беше супер интересен сезон и не виждам какво чак пък толкова има да за разочарование. Ако съвсем се чудя какво да кажа, за да пея в общия хор на хейтърите: Съдията е ...!

# 173
  • Другата България
Аз не съм забелязала такова нещо, предвид малкото постове в темата, но пък може и да съм пропуснала някой такъв. Сега попитах защото наистина се изненадах, иначе нагласите на всеки мисля са ясни.

# 174
Мери, относно Пух и Генчо... Тях ги забравих, че въобще са били в предаването, пък и злобари Joy Сега като ги спомена... Ами безразлични са ми. Нищо градивно от тях не може да се научи и си следя само хора, от които нещо може да се научи.

Все още следвам Чакалчето, Лефтерката и Мани... Чакалчето си го уважавам, че тук ни уважи с присъствието си и все ще си го следвам.

Дяволо видя ли клипчето на Ваня и Гого? Много са яки.

# 175
В анкетата миналата година резултатът показваше Андрей за фаворит. Тази година има много разочаровани тъй като Алекса беше четвърти в анкетите, много след Фифо, Гого и Георги. Това, че в темата са останали шепа върли поддръжници, не променя факта  че повечето хора мислят, че победата е незаслужена и нагласена от продукцията.
Темата стана неприятна за следене, защото нямам желание да споря с шепата привърженици на Алекса, нито да им чета измислените аргументи.
Дяволо, сменяй снимката с Фифо, Гого и Георги, защото те са истинските победители в сърцата на хората

# 176
Спрямо последните анкети е напълно ясно, че повечето сме разочаровани от победителя. Разликата просто е огромна.

# 177
  • София
Еми,
видях да, страшни са. Simple Smile

Есме,
Така е, не за всички. И аз не обичам обобщенията. Поправям се, да кажем, че за голяма част от редовно пишещите през сезона има голямо разочарование и не им се пише. Мисля, че така стои по-добре. Simple Smile

# 178
Дяволо, а снимките кота ще смениш, стига му толкова с този Алеса, сложи истинските победители.

# 179
  • София
Аз не следя никого от участниците (освен Жени, но не я следвам заради "ИВ") просто им проверявах профилите всеки ден, забелязах начина им на публикуване, защото вече ги наблюдавам от доста дълъг период от време. Например, онази хубава рисунка на Гого и Филип с медали за първо място, а Георги с Александра, я беше спдоелил Генчо, на мен също ми хареса, и докато тя изразява адмирациите на феновете към тях тримата, сама по себе си е и "shade" към Алекса, Гого ги избягва тези постове, защото е приятел на Алекса, струва ми се логично, но и Георги не я беше споделил, поне в началото, не съм проверявала до края на деня, изглежда като човек, продължил напред. По случайност разбрах, че имаме общи познати, и наистина си е такъв: "carefree", казва си каквото мисли в дадения момент, но не се вглъбява, затова и не се наблегна много на неговата история в предаването чак до самия край, на това колко е номиниран, нападан и пр. Има хора, които явно по-бързо са "излезли от филма". Всеобщото недовослтво не мисля, че някой го отрича, аз имам съмнения относно това дали трябва да е насочено към победителя или към продукцията, недоволството на Филип и Генчо също не ми става ясно към кого е, при Аспарух е лично, поне така изглежда. А от Алекса, съм забелязала по-различно оношение само към Чакалов (поне в началото), той за Гого, Филип и Генчо само хубави неща казва и то доста често. Smile Отговаряше на въпроси онзи ден и за Аспарух каза, че няма да се бият и нямал лоши чувства. Питаха го и дали мисли, че някой от бившите или настоящи участници може да го победи в битката с борбата на понтона (в морето), посочи Симеон от миналия сезон.

---
Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт