Бременна и объркана съм

• 4 229
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
Ехааа … благодаряти многооо Heart накара ме да се замисля
Родих на 32. Живееше ми се и живях, но "наживяването" няма край, да знаеш! След като си такъв тип човек, винаги  ще намериш време и начин. И освен това спонтанните пътувания не спират с детето. Докато е малко е лесно- не боледува, както в ясла и детска, спи много,  не ходи, не заявява претенции, количката може да е паркирана и на плажа. Ти вероятно ще си в майчинство и съобразяването на отпуска ще е само от страна на бащата. След 1,5 години става малко по- трудно с борещ се за самостоятелност и изява малък човек. Но после става още по- интересно. Малкото любопитно човече ще ти напълни душата с търсенията си за нови усещания и преживявания. Ще искаш да пътуваш все повече с него, за да му покажеш света. Да, ще желаеш да планираш всичко с него, защото пътуване без него и искрящите му от почуда очички ще ти се струва празно. Всъщност детето кара и самият родител да разшири хоризонта си. През детските очи всичко изглежда така чудно, красиво и видяно, сякаш се случва за първи път в света! Ще се наживееш, спокойно! Плюс на моите години ще имаш порастнало дете, с което определено ме водиш😁.

# 31
Авторке, нещо недоизказано има в терзанията ти.

# 32

Авторката е в Германия. Ако бабите са в България може би това й е притеснението, че едва ли ще има кой да помага. Макар, че понякога и баби на място не значат помощ.
Аз съм отгледана изцяло от баби - моите родители също са ме създали рано и не са имали време за мен.
Излизанията не са спряли и забавите също. Аз помня само бабите си.

# 33

Авторката е в Германия. Ако бабите са в България може би това й е притеснението, че едва ли ще има кой да помага. Макар, че понякога и баби на място не значат помощ.
Аз съм отгледана изцяло от баби - моите родители също са ме създали рано и не са имали време за мен.
Излизанията не са спряли и забавите също. Аз помня само бабите си.

Тя е отишла като дете в Германия. Заедно с родителите си, предполагам.

Майка ми живее с нас, но не обича да гледа сина ми. Съответно го прави рядко и само когато няма друг вариант. А аз обикновено имам - имам си 2-3 гледачки и все някоя е свободна. Но веднъж в годината за една седмица го води на море.

Ако искаш да имаш дете, както твърди авторката, надали точно пътуванията са ти най--голямото притеснение. Но ако приемем, че това я тревожи...

Авторке, ясно е, че пътуването с дете (независимо от възрастта му) не е като пътуване без дете. Казвам го като човек, който пътува много - в общи линии на всеки 2-3 месеца ходим на почивка било то с влак, кола или самолет. Изисква нагаждане спрямо потребностите на детето.

# 34
На авторката предполагам нейни връстнички без деца са й напълнили главата с простотии как след бебето живота свършва.
Най-вероятно това я е стреснало.
Ако сам се оправяш е напълно вероятно- имам приятелка в Германия отглеждаща почти сама едно дете. Ами не е цветя и рози - абдикирал татко, плюс баби които казват, че който имал деца да си ги гледал.
Ако обаче имаш помощ е много по-лесно.

# 35
Ами свършва единият живот и почва другият. Сами без помощ сме в чужбина, мъжът ми доста работи, за късмет може хоум офис. Гърч. Бебето е много активно, не се спира, и в тоалетната нямаш спокойствие. Летяхме до България веднъж, побеля ми косата от два часа рев и мятане като октопод в мрежа. После иди пътувай Simple Smile)

# 36
Като съм някъде на почивка и загледам някое семейство с 1-2-3 деца и не ми се струва, че много си почиват. Май масово влачат с тях тъща, свекърва, за да помагат с децата и младите да могат да спят поне.

Не вярвам, че аз и мм, които нямаме деца си почиваме по същият начин, по който и тези с децата. Теорията ми е, че така или иначе избор нямат по-добре да отидат на море, планина или друго, отколкото да не ходят никъде.

Имах една колежка самотна майка, още я помня детето беше в детската. Не можеше да мръдне никъде, на ресторант с нас не идваше, понеже нямаше кой да гледа детето. Няма баби.
Сега малката е пораснала, даже колежката се осмели да дойде на бар и ресторант с нас. Зарадвах се за нея, най-после да може и тя да си позволи някоя вечер навън.

# 37
  • София
Ако родителите си водят с тях децата навсякъде, децата се научават какво поведение е подходящо за хотел, ресторант или друго място и няма проблем.
Ние винаги сме били с минимум 2 или 3 деца едновременно някъде (когато сме били с всички, е най-лесно, но рядко се случва, за съжаление) и не сме имали проблем.
Единственото условие е мястото да е съобразено с възрастта и с темперамента на детето.

# 38
Ако родителите си водят с тях децата навсякъде, децата се научават какво поведение е подходящо за хотел, ресторант или друго място и няма проблем.
Ние винаги сме били с минимум 2 или 3 деца едновременно някъде (когато сме били с всички, е най-лесно, но рядко се случва, за съжаление) и не сме имали проблем.
Единственото условие е мястото да е съобразено с възрастта и с темперамента на детето.

Фивър, много искам да си права и хората да са съобразителни, но не са. Ако родителите са умни, тактични ще се постараят детето да се научи на подходящо поведение за хотел и др. Ако самите родители не са се научили, вероятно и децата няма. Sad

# 39
Има и се радва ,вижда че се притеснявам и ме подкрепя
Баща има ли в картинката?

# 40
Чудесно. Значи кажи му той да си вземе бащинския отпуск, пък ти го удари на живот. Интересно ми е след като от доста време живееш в Германия, защо не попита в тамошен форум, все пак условията са различни и жените в подобно положение на място ще ти дадат много  по-адекватен съвет защото знаят на какво може да разчиташ като помощ. В български условия първосигнално се мисли за бабите, което явно не е особено подходящо при теб.

# 41
Баща има ли в картинката?

Има ли причина да пишеш това на всяка страница по няколко пъти?

# 42
И аз съм на същото мнение за създаване на навиците в обществото. Разбира се, това обучение не винаги е приятно за околните, истински почиващи, а и за самите родители. Но това е животът. Детето трябва да израстне в общество и да се учи от хората около него. Не може да се затворим вкъщи през първите, да речем, седем години и после да се очаква да изведем през вратата един образцов гражданин с обноски и високо ниво на общуване и поведение сред хора.

# 43
Ми да, ама бебе да лази в ресторант. Аз едно щях да го настъпя, защото не го виждах. Зарадвах се на моята приятелка, която виждах за първи път от една година, понеже живее в чужбина. Тръгнах към нея и за малко да настъпя детето. Майка му дори не разбра, пиеше си на съседната маса с компания. Останалите деца викаха и крещяха без да им се прави забележка, тичаха около масите и явно семействата им не смятаха за нужно да обяснят, че така не е ок.

# 44
  • София
Е, бебето ако лази наоколо, докато майката пие, забрави за възпитанието.
Има кошчета, столчета, места с детски кътове.
Ако стане неприятно за околните, бебето се грабва и си тръгваш, разваляйки собствения си рахат, а не на околните.

Общи условия

Активация на акаунт