Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 761
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
  • Washington,USA
Мили дами,
Моля ви за помощ! 😄😊 Сестра ми е на 10 години и по челото има доста пъпчици, по носа някоя и друга черна точка. Няма широки пори или нещо такова, но доста ѝ се подиграват в училище и това я притеснява.
Какво е подходящо за нейната възраст, към момента използва вечер измивен гел на Bioderma Sebium, сутрин пяната за чувствителна кожа на Alverde, а крем - Bioderm sebium Global. Има ли нещо, което да работи и да е подходящо за нейната възраст.

Изключили сме сладки и прясно мляко, не напълно - дояжда и се понякога много. Гледаме да хапва плодове, зеленчуци, повече, пие много вода и ходи на спорт два пъти седмично.

Благодаря ви предварително!

Бензоил пероксид. Трябва и хидратиращ крем обаче.

# 616
  • Пловдив
Елита, скоро ли ви е часа? Да споделиш Simple Smile
До сега почистване правили ли сте?
Аз от толкова ходене по клиники, честно все имам не 1, а 101 на ум.

# 617
  • Пловдив
Елита, скоро ли ви е часа? Да споделиш Simple Smile
До сега почистване правили ли сте?
Аз от толкова ходене по клиники, честно все имам не 1, а 101 на ум.

Да, другия вторник. Тя записва часове за месец напред. Много клиенти има.
Ще споделя.
Правили сме почистване при една квартална козметична веднъж, дъщеря ми има явно доста нисък праг на болка и каза, че много боли. После при дерматолог я почистиха, тогава вече с рев излезе от кабинета и цялата червена (беше доста груба докторката и без никакво напарване предварително на лицето за да отвори порите), и повече не иска и да чуе, та да видим какво ще правим ако трябва пак да правим почистване. Много е наплавешена.

# 618
Аз утре ще заведа дъщеря ми на гинеколог,преди всичко заради ужасно акне,с червени пъпки и комедони,и гнойни връхчета.Когато мине прегледа ще споделя какво е неговото мнение и снимка на детето ще прикача.Който има сходен проблем,би могъл да се насочи къде е проблема.....В моите очи проблема е огромен,говорим за тийнейджърка на 15,какво ли не сме опитвали и резултатът е нулев.Ако мога да съм полезна,ще споделя как е минало.

# 619
Ние бяхме на гинеколог , но момичето ми е по- голямо на 17 г е.    Пие противозачатъчни таблетки ( има такива за лечение на акне), идеята е да ги пие поне шест месеца, но  ако беше на 15г.  не съм  сигурна, че щях да се съглася. Тя не води полов живот , приема ги само заради акнето. На третия ден от цикъла се изследва LH, FSH, тестостерон, SHBG, пролактин    4-androstendione, НОМА индекс, и още няколко но не ги пускайте предварително, защото излиза много скъпо, нека доктора ви обясни кога и какво да изследвате .
Ако детето не води полов живот, предлагат преглед през ректума с ехограф или през корема ( ние избрахме това, другото ми се видя жестоко ). .

За Джоджена / Speramint и тестостерона има много материали, но търси на английски език . Например  https://www.stylecraze.com/articles/spearmint-tea-for-acne/#side … -of-spearmint-tea

# 620
Аз съм преминала през това и именно заради моята предистория,реших да търся първо отговори при гинеколог. После сигурно ендокринолог,изследвания на хормони,антитела,и тн.и тн.....Надявам се с ехограф да я прегледа,през ректума е кофти,преживяла съм го.Ще кажа утре,да не си правя сметки без кръчмар🙁

# 621
[
Скрит текст:
quote author=Elitta link=topic=1505592.msg47672321#msg47672321 date=1709046819]
Здравейте! Някой правил ли си е процедурата biorepeelcl3 за справяне с акне?
Есента правихме на дъщеря ми и сина ми по 3 процедури за 1 месец, но и при двамата нямаше ефект. Даже при него се влошиха нещата (не знам дали от процедурите).
Той е вече на 23 и все още има акне. Декември се изследва за хеликобактер пилори и му е положителен. Пи антибиотик, след това започна пробиотик, който е насочен към тази бактерия. Ще го пие 3 месеца и тогава ще прави изследване дали я е унищожил. За сега няма ефект - пъпки си излизат. Надяваше се от това да са му пъпките. Отделно вече 6 месеца е на безглутенова, безлактозна и беззахарна диета. Същата работа. 
Последно от Айхерб поръчах спеарминт на таблетки и ще пробваме и това за нея, и ако пак няма ефект, ще помоля дерматолог за роакутан, защото започнаха да й остават белези по бузите. От добавки е пила цинк, проиотици, Пантотенова киселина и нищо при нея не действа. А какво ли не сме измазали за последните 3 години. Всичко или е с временен ефект или с никакъв.
Сина ми е пил също и акне аут таблетки, цинк и витамин Д, пробиотиците на Сноуборн и от тях няма ефект.
Другата седмица имаме записан час за дъщеря ми при една козметичка, за която има отзиви, че много хора е излекувала от акнето, ще видим и тя какво ще каже.
[/quote]

Много ви благодаря! Аз ходя при тази козметичка и също съм много доволна, наистина много ми помогна, но все още кожата ми не е перфектна, може би защото не ходя много често при нея, а записването на часове е доста трудно. След няколко дни иначе и аз съм при нея.

# 622
  • Пловдив
[
Скрит текст:
Есента правихме на дъщеря ми и сина ми по 3 процедури за 1 месец, но и при двамата нямаше ефект. Даже при него се влошиха нещата (не знам дали от процедурите).
Той е вече на 23 и все още има акне. Декември се изследва за хеликобактер пилори и му е положителен. Пи антибиотик, след това започна пробиотик, който е насочен към тази бактерия. Ще го пие 3 месеца и тогава ще прави изследване дали я е унищожил. За сега няма ефект - пъпки си излизат. Надяваше се от това да са му пъпките. Отделно вече 6 месеца е на безглутенова, безлактозна и беззахарна диета. Същата работа. 
Последно от Айхерб поръчах спеарминт на таблетки и ще пробваме и това за нея, и ако пак няма ефект, ще помоля дерматолог за роакутан, защото започнаха да й остават белези по бузите. От добавки е пила цинк, проиотици, Пантотенова киселина и нищо при нея не действа. А какво ли не сме измазали за последните 3 години. Всичко или е с временен ефект или с никакъв.
Сина ми е пил също и акне аут таблетки, цинк и витамин Д, пробиотиците на Сноуборн и от тях няма ефект.
Другата седмица имаме записан час за дъщеря ми при една козметичка, за която има отзиви, че много хора е излекувала от акнето, ще видим и тя какво ще каже.
[/spoiler]

Много ви благодаря! Аз ходя при тази козметичка и също съм много доволна, наистина много ми помогна, но все още кожата ми не е перфектна, може би защото не ходя много често при нея, а записването на часове е доста трудно. След няколко дни иначе и аз съм при нея.
[/quote] а как се казва процедурата? Микронудлинг или...? Почистване прави ли?

# 623
Скрит текст:
[
Скрит текст:
[/quote] а как се казва процедурата? Микронудлинг или...? Почистване прави ли?
[/quote][/spoiler]

На мен първо ми прави карбокси терапия, за да може всичко, което е по-навътре в кожата да излезе. И вече след това няколко пъти ходя на почистване. Ходила съм на много места, но такова почистване никой друг не ми прави. Кожата ми е зачервена само в деня на почистването и после много бързо се възстановява. Трябва си постоянство, но наистина резултатите и са невероятни. Естествено при някои става много по-бързо, аз за жалост не съм от тези хора, но прогреса е огромен. Иначе доколкото знам прави и други процедури, но ще излъжа точно какви са.

# 624
  • Пловдив
А в какво се състои това почистване? Ръчно, с водно абразио...как?

# 625
# 626
  • Пловдив
м да...
Не знам как би помогнало при хормонално акне Thinking и при кистозно. То там няма какво да се стиска и е мега болезнено.
Но, това мое мнение...
Чакам инфо все пак Simple Smile

# 627
За кистозно акне и аз не знам, но консултацията е безплатна и не пречи да се пробва, може и с друга процедура.

# 628
  • София
Мили дами,
Моля ви за помощ! 😄😊 Сестра ми е на 10 години и по челото има доста пъпчици, по носа някоя и друга черна точка. Няма широки пори или нещо такова, но доста ѝ се подиграват в училище и това я притеснява.
Какво е подходящо за нейната възраст, към момента използва вечер измивен гел на Bioderma Sebium, сутрин пяната за чувствителна кожа на Alverde, а крем - Bioderm sebium Global. Има ли нещо, което да работи и да е подходящо за нейната възраст.

Изключили сме сладки и прясно мляко, не напълно - дояжда и се понякога много. Гледаме да хапва плодове, зеленчуци, повече, пие много вода и ходи на спорт два пъти седмично.

Благодаря ви предварително!
В никакъв случай не бих приложила бензоил пероксид на тази фина кожа. Все пак става дума за дете на 10 с единични пъпчици, а не за тежко акне.
Аз бих ви постветвала да разгледате серията на Eucеrin за проблемна кожа (подходяща и за тийнейджъри) и да пробвате първо с нея. Черните точки могат да се почистят механично при козметик, НО проучете доста добре къде да я заведете.

# 629
Здравейте!Обещах да пиша след прегледа днес.Няма й нищо на дъщеря ми,тоест няма проблеми с яйчниците. За акнето доктора предложи Белара и аз се съгласих. В зависимост как и влияе,ще го пие по е 5,6 месеца и се надявам да помогне. Ако някой има впечатления от тези хапчета,да сподели ако желае. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт