Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 913
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
  • в страната на чудесата
Ендокринолог детски

# 286
Пускам едно дъълго мнение, но се надявам полезно.
Студените месеци започват, слънцето все по-малко се показва, та сложих начало използването на по-силни,активни продукти, процедури и т.н
Започвам с малко офф, защото темата за тези продукти е друга, но е причина - следствие.

Реших да започна с ретонол, ретинал т.н ( има тема за тези съставки), защото в дългосрочен план обещават едни от най-ефективните резултати в борбата с акне, застаряването на кожата и т.н
И реших да инвестирам парите си в този тип продукти, защото цена-качесто, резултат си заслужават, за мен. Но и типичните странични ефекти се появиха, именно purging - пъпките.

Не се усетих в началото какво следва, защото и не бях очаквала такъв тип purging от моята кожа, но 2..3 дни не направих нищо и външният вид на кожата ми се ВЛОШИ Тежко.
Стреснах се и се замислих от какво ли е !?
Според мен ако някой ,някога иска да лекува акне, то трябва да започне с какво го причинява и след това да го лекува. Помислих, че е от основните причини специално за моето акне - стрес , хормони. Но всичко беше наред , чувствах се в добро емоционално състояние и изключих това. Хигиената -на ниво , изключих и това. Очевидно новият продукт в рутината ми.

Започнах активно атакуване и лекуване на вече излезлите пъпки, които всеки ден се овеличаваха. Напомниха ми на времето , когато имах активно акне , съответно това повлия на психиката ми. Казвам това , за да отбележа, че активно, тежко акне влияе не само на външният вид на кожата ами и на психиката.

Продукти: миене на лицето , тонер, активен крем, spot treatment, киселини и още и още..
За 2 дни кожата се успокои, старите пъпки изгаряха, изчезваха , но всеки ден се събуждах и с нова пъпка/и , което е нормално при положение ретинола. Всичко продължи точно 2 седмици и сега мога да се похваля с кожа без пъпки, пори + забавяне на стареенето на кожата. Единственото, което виждам, че не се е повлияло са черните точки по нослето , но за там ще използвам друг продукт.

Не пиша всичко това за да хваля ретонол/ нал / трет и т.н.
ДА имам големи очаквания от продуктите, но главният фокус е продуктите, рутината и т.н по време на purging момента , които помогнаха да овладеят агресивните, болезнени, ситни, подкожни ,всякакви пъпки и опасността да оставят белези.

Момичета напишете ако искате да направя другият пост и да споделя имената на продукти, мисля че всички се интересуваме от това. 

СЪЖАЛЯВАМ, ако е хаотично, правописни грешки и т.н , просто нямам време за повече.. дори този коментар го отлагам от месец. Много ми е на сърце темата и следя редовно, виждам , че има и редовни момичета..:// за което съжалявам, акнето е ДОСАДНО и искам да помогна с моят опит.

# 287
  • Пловдив
Т.е въпреки лошия старт си доволна от ретинал/ретинол?
Кажи все пак кое и как ползва?

# 288
Тази сутрин ми излезе реклама за безплатни дерматологични прегледи на тийнейджъри. Записване- през zaednosme точка bg
Рекламно е организирано от популярна марка за бяла козметика.
Реших да предам информация, ако може да е полезна на някой.

# 289
Не е само за тийнове.
Кампанията се провежда всяка година.
Може онлайн да се направи преглед чрез видео връзка, може и във физически кабинет.
Ние звъняхме ама няма часове при лекарките, които са ни удобни.

# 290
Влизам набързо да споделя най-новото ми откритие - Прокомбо пробиотик. С него кожата ми сияе, жалко че една опаковка не е достатъчна за траен ефект, а е скъп.

# 291
# 292
  • Хасково
Здравейте дами,

В голяма дилема съм. Имам сестра на 9 години, която вече има пъпчици по челото и черни точки по носа. В училище ѝ се присмиват и не ѝ е изобщо комфортно, говорили сме и аз и майка ми за това, че не бива да се притеснява и е нещо нормално, но въпреки всичко знаете как е.
Та, въпроса ми и какво бихте препоръчали за толкова млада кожа и с такъм тип проблем.
Питах в няколко аптеки и от там дамите казаха, че не са запознати добре и не се наемат да препоръчат нищо.

Моля ви за съвет и препоръка на продукти, които да ѝ купя с цел подобряване на състоянието ѝ. Благодаря ви предварително!
Продуктите от тази серия се Dukray  https://www.ducray.com/bg-bg/p/keracnyl-penesch-se-gel-3282770141351-943d0b40 е много добра и измивния гел не е агресивен, а върши прекрасна работа. Дъщеря ми е с по чувствителна кожа и Биодирмата дойде силен, а и това понесе отлично.

# 293
Момичета, къде мога да намеря скинорен?

# 294
  • в страната на чудесата
Момичета, къде мога да намеря скинорен?
В Турция и в Гърция (норескин)

# 295
  • Washington,USA
Не е само за тийнове.
Може онлайн да се направи преглед чрез видео връзка, може и във физически кабинет.

Трябва да се звъни на докторите ли? Сещам се една година имаше формуляр за записване.

# 296
Не е само за тийнове.

Трябва да се звъни на докторите ли? Сещам се една година имаше формуляр за записване.

Звъни се, да.
В сайта има карта на участващите лекари/клиники.
Цъкате на който лекар сте си избрали и се отваря график и телефон за записване.
Примерно едната от лекарките ще преглежда само на 17.10 от 14 до 15 ч. Ако са по половин час, значи само двама пациенти…

# 297
  • Washington,USA
Не е само за тийнове.

Звъни се, да.
В сайта има карта на участващите лекари/клиники.
Цъкате на който лекар сте си избрали и се отваря график и телефон за записване.
Примерно едната от лекарките ще преглежда само на 17.10 от 14 до 15 ч. Ако са по половин час, значи само двама пациенти…

А за онлайн прегледите някакви отзиви? Малко странно ми звучи да ми преценят състоянието на кожата от екрана.

# 298
Преценяват... препоръчват козметика на марката

# 299
  • Washington,USA
Преценяват... препоръчват козметика на марката

На мен не ми понасят тези продукти на кожата. Няма много смисъл в такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт