Против акне/пъпки по лицето 14

• 60 840
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Както прецените. Казвам нашия опит. Иначе минералните води в България, които се използват за балнеолечение, например в Павел баня, Хисаря, Вонеща вода, Велинград и пр. са богати на метасилициева киселина. С минерални бани се лекуват от векове кожни проблеми и не само. Водата на нас ни помага и при акне с измиване на лицето, както и вътрешен прием/за бутилираната и слабоминерализирана/. Поне при нас има резултат и не ни е навредила.

# 421
Както прецените. Казвам нашия опит. Иначе минералните води в България, които се използват за балнеолечение, например в Павел баня, Хисаря, Вонеща вода, Велинград и пр. са богати на метасилициева киселина. С минерални бани се лекуват от векове кожни проблеми и не само. Водата на нас ни помага и при акне с измиване на лицето, както и вътрешен прием/за бутилираната и слабоминерализирана/. Поне при нас има резултат и не ни е навредила.
Изобщо не поставям под въпрос балнеолечението.
Споменатите от теб са сулфидни минерални извори- сяра...без съмнение много полезна за кожата
Но, Банкя?- силиций...
Основната идея на моето недоверие е в бутилката- тя не е равна на качеството до минералния извор

# 422
Някой купувал ли е бензоил пероксид от bazar /olx?
Да, немски.

# 423
Изобщо не поставям под въпрос балнеолечението.
Споменатите от теб са сулфидни минерални извори- сяра...без съмнение много полезна за кожата
Но, Банкя?- силиций...
Основната идея на моето недоверие е в бутилката- тя не е равна на качеството до минералния извор
Не разбрах за Банкя? Нищо не съм писала за Банкя!

# 424
О,права си.мой лапсус, търсих съдържание на водите,за да си припомня

# 425
Някой купувал ли е бензоил пероксид от bazar /olx?
Да, немски.

В Емаг има доста оферти също.

# 426
Здравейте, изчетох темите и ми стана доста хаотично в главата, затова бих искала да ви споделя моя проблем, с надеждата да ме посъветвате нещо. На 31 съм. От 2017 г. имам проблемна кожа на лицето. Никога не съм имала проблеми преди, било то кожни, хормонални, чревни и тн. През годините съм била диагностицирана ту с акне, ту с папулопустозна розацея, ту с обикновена стафилококова инфекция на лицето. И до днес нямам отклонения от хормонално или стомашно естество, кръвните изследвания винаги са били добре, нямам алергии, но лицето ми... е без коментар. Не мога да се гледам в огледалото месеци наред, дори обмислям да си намеря работа от вкъщи, за да не ми се налага да излизам изобщо. Наложих си здравословен начин на живот, диети, движение, отказах грима, ползвам единствено коректор, нежен измиващ гел, хидратиращ серум, слънцезащита. Години наред пия витамини, литри вода, хр.добавки, но ..нищо! Лекували са ме с антибиотици орално и локално. При някои-мигновен ефект, при други- нулев. Пила съм и по 5 месеца годишно, като ремисиите стават все по-кратки - от рода на 2 месеца. В момента се боря с ново влошаване- 10 см. лезия на бузата от много, едри и червени гнойни вулкани, някои са дълбокоподкожни, болят при мимически движения (постоянна тъпа болка, която се редува с пронизваща като от ток). Микробиологичното изследване показа Златист стафилокок. Новият антибиотик нищо не прави. Срам ме е от себе си. Новият момент сега е,че се мажа и с антибиотичен крем в носа. Няма подобрение. При всяко обостряне става по-зле въпреки поддържащите терапии от БП кремове/серуми с азелаинова киселина и прочие. Челото и цялото тяло винаги са ми били чисти, черни точки почти нямам и не ми изписват по-сериозна терапия, тъй като не съм чак толкова тежък случай според всичките дерматолози, микробиолози и всякакви други -лози, които съм посещавала и продължавам да посещавам. Силно се надявам да ми посочите нещо ново, което да пробвам и да има в моя случай поне минимален ефект. Кожата ми е снежнобяла и с тези червени гнойни и кървящи подутини съм просто "балсам за очите". Благодаря за вниманието.

# 427
  • в страната на чудесата
Роакутан?

# 428
А гинекологично как сте? Поликистозни яйчници, инсулинова резистентност?

# 429
Не ми е предписван Роакутан, обяснено ми е, че не е чак толкова належащо, предвид факта, че не са ми обринати цялото лице, деколте и гръб, а само някои зони от лицето (или брадичка или централно бузите, до носа) и пъпките не са кистозни. Поликистоза и други подобни проблеми нямам. Винаги съм била с обилен и болезнен цикъл, но пъпките дойдоха много по-късно. Никой не може да ми каже къде е проблема, още повече, че хигиената ми е желязна Cry Изследвана съм за какво ли не, резултатите винаги са в норма или отрицателни. Единственото нещо, за което всички се хващат е, че на микробиология излиза Златист стафилокок, а доколкото ми е известно, тази бактерия обичайно населява кожите на много хора и не им създава проблеми. Пила съм антибиотици според направените антибиограми (няма резистентност към никой вид, което е добре), но никоя терапия не ми помага. Ако случайно се изчистят- пак се появяват съвсем скоро. Повечето антибиотици, които трябва да работят на теория, на практика нищо не правят Cry Дерматолозите често ми казват, че съм предизвикателство и директно ме изпращат вкъщи с репликата,че няма с какво повече да ми помогнат... отчаяна съм.

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 22:21 от Beche

# 430
С какво се храните? Физическа активност? Пробиотик пили ли сте? След като антибиотиците не помагат, започнете 3месечен курс с добър пробиотик.
Сигурно ли е, че нямате инсулинова резистентност? Тест с натоварване правили ли сте?
Полови хормони имате ли изследвани?
А щитовидна жлеза?

# 431
Здравейте, храня се предимно със зеленчуци, плодове, месо (филе) - рядко, хляб ям още по-рядко. Фаст фууд, млечни продукти и захарни не употребявам от повече от година. Не спортувам активно, но на ден изминавам поне 6 км (ходя пеш, бърз ход). Правен ми е кръвен тест за захар, не знам как се казва точно, натоварване с глюкоза - не. Пускани са ми хормони няколко пъти на 3 до 5 ден - няма отклонения. Пробиотици пия сравнително редовно, отчасти заради честото пиене на антибиотици. От щитовидните хормони - всичко е наред, единствено завишени антитела МАТ. Ендокриноложката ми обясни, че не вижда пряка връзка, но пия селен и вит.Д по няколко месеца в годината по нейно предложение. Гинеколозите не виждат нищо притеснително. Направих курс с противозачатъчни, но не ми се изчисти лицето изобщо и не продължих.

# 432
Пробвайте с дарсонвал да минавате пъпките всеки ден. При мен имаше ефект.

# 433
Това филе, което консумирате, купено пилешко ли е? Ако да, спрете го.

# 434
Купешко е. Няма от къде да си набавям редовно подобни продукти. Консумира се максимум два пъти месечно, чак толкова ли оказва влияние? Дарсонвал какво е? В интернет ми изписва апарат с ток/ултразвук.

Общи условия

Активация на акаунт