Какво да правя?

• 8 894
  • 213
  •   1
Отговори
# 165
Е то при всички положения е по-добре до Мола, отколкото до гълъбите..

# 166
  • Terra incognita
Кога успя да се влюбиш, или по- скоро да захапеш въдицата?
Доколкото мернах тук, касае се за 3- месечен телефонен романс. Спала ли си поне с него?
Много откачена работа.

# 167
  • Пловдив
Момиче, от градски принцеси, дето мечтата им и върха на успеха е да живеят у кутийка до мола не очаквай да ти дадат различен акъл.
А какъв акъл да и дадем? Да ти дам пример с моя мъж, научен от малък да оре с кон, дядо му и кон е имал, може да коси на ръка, да заколи всякакво животно и да го докара до степен да го подредя само в тавата, ниви, градини, прочее УЖ селска идилия. Я питай дали не избяга с 200 от село. С кеф живее в апартамент. Не иска и да чуе за село. А всичко може. На вилата ходи, ама без селскостопоански животни, нямаме градина и само косим райграса. Там са гълъбите за които споменавам.

Продават се на чифтове защото са моногамни.
Изобщо не са моногамни.

# 168
  • София
Покрай големите ми дъщери и връстничките им имам впечатление, че младите момичета на 23 не мечтаят нито за село, нито за мол, а камо ли да отглеждат тийнейджъри. Искат да учат още, да се развиват професионално, да пътуват по света, да общуват с други млади хора, да посещават концерти, театри и т.н.
Странно е младо момиче да има амбиции да не изпусне баткото от село.

# 169
Тя го идеализира. Ако опита, а и всичко сочи натам, ще й се прояснят идеите и представите.
А и се чувства поласкана от вниманието, и някак длъжна, несъзнателно.

# 170
Ако и тя е от село, особено малко село, това е много реалистична мечта.
Двор голям, подреден плюс животни, сигурно е много голяма крачка напред.
Не може всички да се набутат в градовете и да са офисни мишоци.

Така че, това може да е отлична опция. Доказал се е баткото, че е оправен и може да държи подреден двор. На някои и това им стига.

# 171
И кога го видя този подреден двор?

# 172
  • Далечният изток
Отивай. То се видя. От девет кладенеца вода донесе...

Да се самоцитирам от онзи ден...

# 173
Интересно,къде са родителите на това момиче в картинката? Съмнявам се да са ок с евентуалното й решение да иде втора стопанка на село,и да гледа чужди деца! Моите деца са на 12 и 13,5 години и си имат две приятелчета на 21,22 години.Наблюдавам ги и никак не ми се струва батковците да биха могли да отглеждат деца, като моите (на тяхната възраст,имам предвид)Те си играят на телефоните заедно, големите бъзикат моя ,на един акъл са си.

# 174
  • Пловдив
Интересно,къде са родителите на това момиче в картинката? Съмнявам се да са ок с евентуалното й решение да иде втора стопанка на село,и да гледа чужди деца! Моите деца са на 12 и 13,5 години и си имат две приятелчета на 21,22 години.Наблюдавам ги и никак не ми се струва батковците да биха могли да отглеждат деца, като моите (на тяхната възраст,имам предвид)Те си играят на телефоните заедно, големите бъзикат моя ,на един акъл са си.
Много странно. И ти си ОК с такава възрастова разлика?!?!

# 175
Трябва и у моловете да има хора.
Бившият ми ме заведе на село при родителите си. Кално от-до; цимент, плочки - няма такива неща. В тоалетната се влиза през спалнята на родителите му, която пък се достъпва през втория вход на иначе голямата им в сравнение с другите къща. Сестрата на баща ми живее на село в 'ремонтирана' къща с височина на тавана 2,10, крив под, тръбна мебел и тоалетна на 30 метра с чудесен моноблок над септична яма; ремонтът се изразява в оправен покрив (което не е малко, но...) и сменена дограма; пак кал, няма цимент, обаче сложени очукани тротоарни плочки през метър до тоалетната. Околните къщи са по-зле.
Стандартната селска къща е с размерите на гарсониера - между 40 и 50 кв.
Стига сте се превземали на тема градски кутийки.

# 176
Момичето явно е наивно и влюбено.Да опита пък,може да се впише в аграрната идилия.Само да не забременява поне 1-2 години,докато картинката и е изясни.

# 177
Нарциса, кво ни занимаваш с такива мизерии? Едва ли в тази тема става въпрос за такива, а и аз не виждам около мен подобни. По разни затънтени селца из Северна България може и да са така нещата, при мен виждам доста по-различна картинка. Жена ми също е от село, в началото големия ми апартамент (наистина е голям в сравнение с кутийките, които виждам в последно време) и се виждаше точно като кутийка. Къщата, в която е израснала е с баня и тоалетна на всеки етаж, в стаите и особено на втория етаж можеш да играеш с кон. А нейната стая беше само колкото половината ми апартамент. Ама зарежи де, кво да ви обяснявам тук.
А да добавя, повечето им двор беше доста уреден, кал около къщата нямаше, всичко бетон и плочки, асмалък, цветя и т.н. И тва при положение, че се гледаха животни и имаше при тях основна селскостопанска дейност, трактори, инвентар и т.н.

# 178
Напротив, точно ти всеки път като се отвори темата, занимаваш аудиторията колко е яко и широко на село. И всеки път не ти отърва някой да е на друго мнение и друго да е виждал, той сигурно е от бедните села, пък ти и родата ти сте от богато село. Интересно като е толкова яко и широко на село, защо всеки видял се с някой лев селянин купува градски кутийки или ходи да обикаля градските молове, вместо да търси селски имоти и парцели. Пък ти си самовнушавай (или жена ти да ти внушава).
Колкото до къщите, аз съм расла в огромна къща и се прибирам там по празниците. Ама тя е в центъра на града, с голяма градина, зидана ограда, газифицирана и поддържана с освежаване и ремонти всеки 2-4 години. Няма ни кокошки, ни гълъби.

# 179
Много романтични представи имат някои за къщата. Чудя се дали са потдържали къща някога... Авторката каза, че е живяла и баба и дядо имали къща.
Моите също бяха на село, светла им памет. Три семейства се занимавахме с къщата всяка почивка и ваканция. Родителите ми също са в къща, но с малък, градски тип двор - ми пак си е много време.
Родителите на мъжът до мен потдържат няколко къщи наследствени. Не е кал и мизерия, но се вливат много пари. Пръскачки, райграс, цветя всяка пролет, камъни, освежаване. Но имат възможност - имат големи пенсии и работят. Плюс, че и двете им деца влагат. Плюс къртовския труд - всеки ден следобяд са на една от тях(без най-студените дни), цяло лято сноват насам-натам, и двате им деца също. Понякога не се справят и викат фирми, майстори, човек, който да наглежда, да потдържа.
Къщите от списанията си имат своята цена - финанси, време и много работа.

Аз нямам нищо против да живея в къща, но не мога да си го позволя/позволим в момента. Тези, които познавам и са се изнесли в къщи извън града, са хора с натрупан бюджет, със сериозни професии, такива, които са запазили и жилище в града, които могат да работят отвсякъде. Останалите, които гледат романтично и бля-бля еко, био да се върнем към земята, да сме извън матрицата(като в съседна тема), с 0лв. ще живеем в рахат, ще са в калта. И ще прескачат плочките, както писа Нарциса. Щото покрива ти е хиляди, плочките и цимента също, райграса се полива всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт