Отговори
# 405
Честита рожба Зиги!
Аз смених малкото от Фризолак 1 с Хип Органик Комбиотик . Два дена и бебка е много спокойна , изхожда се 2пъти и вече като го прави не се стиска до посиняване. Ние спряхме капките за колики , защото няма не реве не пищи и мисля , че няма смисъл да я тровя с лекарство. Не си увеличихме мл продължаваме със 100/110 има хранене сме на 90(предимно в 18:00). ММ каза , че иска за 2023 още едно бебе и направо щях да припадна. Желая ви весели празници, щастливи дълги , години със семейството.
Веси, много кураж и силни нерви ти желая определено е много трудно. Когато сте здрави и сте заедно всеки ден за вас ще е празник.
MM happiness честито , че си взе двете принцеси и ти желая в скоро време да си прибереш момчето и за всички празници да сте заедно.❤️

# 406
Моят юнак е вече на 6 дни. Прибрахме се вкъщи още онзи ден и вече се пооправихме, но нещо яз не мога да се оправя с храненето. От болницата го захраниха с Аптамил, такова взех и аз. И ми казаха до 2 седмици да достигна 60 мл. Сега давам по 40 мл., но той е гладен. Видимо гладен 😁 Ръцете му са непрекъснато в устата и не иска да заспива. А ако заспи, се събужда след час и така се получава около 2 часа между хранене. Дойде съвет, че това не е работа. А на всичко отгоре май му се паявиха колики😬 Възможно ли е изобщо толкова рано? Баткото дари не е имал и не знам какво е, но мисля да му взема Омнибиотик Панда. Някоя мама дава ли и какво ви е мнението

# 407
  • Вестерос
Весели празници на всички! 🌹❤️

..

Кристина, давай му по 60 мл, 7 пъти,  40 е малко , така няма да плаче.

Веси, всичко ще мине! Важното е да е добре бебчето. А другото как е?

Моята бебка вчера ходи 6 пъти по голяма нужда, чак се шашнах. Но вече яде по 100 мл. 90 и 80 като до сега не й стигат.

# 408
Весели празници! Пожелавам ви всички около вас да са здрави! А на бебчетата да растат засмени и щастливи!

Бебо от 3 дни е само на кърма през 2/3 часа - правя около 9 хранения на ден. Мамите,които кърмят как познават кога бебето се е нахранило? Аз го държа по 15/20 минути на гърда, правя опит за оригване, давам другата гърда (пак 15/20 минути) и чакам 5/10 минути дали ще потърси гърда. Това ок ли е според вас?

# 409
  • Варна
Весели празници! Пожелавам ви всички около вас да са здрави! А на бебчетата да растат засмени и щастливи!

Бебо от 3 дни е само на кърма през 2/3 часа - правя около 9 хранения на ден. Мамите,които кърмят как познават кога бебето се е нахранило? Аз го държа по 15/20 минути на гърда, правя опит за оригване, давам другата гърда (пак 15/20 минути) и чакам 5/10 минути дали ще потърси гърда. Това ок ли е според вас?
Весели празници на всички! Бъдете много здрави и послушни бебчета поне за празниците 🤗
Ние вече сме в слинг,понеже все повече иска да спи върху мене ...и сега ще опитаме да правим питка заедно 🤷😁😵‍💫
Аз вече не следя времето на кърмене  (иначе това правило спазвах и аз ),пусне ли държа го така малко ако не търси сменям гърдата ,а вечер понякога и само от едната му давам . Казаха,че трябва да прави паузи вечер ,но нямаме такава ситуация затова просто гледам да хапва по малко вечер . А когато е гладен си хапе ръцете и тогава пак ми давам по малко. Общо взето заспи ли след ядене е нахранен и ако си седи буден и спокоен също.
Но нямам идея по колко яде, наддава си и всичко му е в норма , давам му когато иска уж няма как да прекали с кърмата.

# 410
Здравейте, идвам малко нагости във вашата тема. Имам нужда от може би малко успокоени, понеже повечето бебчета във вашата тема вече са се родили. На трите фетални морфология абсолютно всичко с бебче беше наред като мерки. Преди 20 дни на допрела видяхме, че е дребен на килограми 2300 и като цяло бедрата са му по-къси, коремчето и главичката по-малки. Вчера бях контролно пак и нещата са все така. Дръпнал е, но е 2630, главата я измерва 306 мм в 37+2. Лекарят ми каза да не се притеснявам, защото като цяло е по-дребничък, но започнах да мисля всякакви глупости, да чета за микроцефалия и т.н. Имало ли е друга майка в подобно положение като моето? Притеснява ме не тежлото, а размерът на главичка. Докторът твърди, че е от плацентата защото е 2ра към 3та степен.

# 411
Весели празници,момичета! Честито на новите бебчета.
Веси, варицелата се кара тежко на "дърти" години.Аз бях точно като твоя мъж,но най-тежките дни бяха 3.Бързо да се оправят всички и бебенце.
Момичета,как да  си помогна и да прибера корема по-бързо?Ужасно огромен е,като в 5ти месец все още и не мърда грам.Може би иска търпение..
Петрова,2.600кг си  е ок.До термин ще дръпне още .Моят юнак също се роди дребен. Бързо наваксва.Даже ми е много  сладък.Постоянно повтарям как си имам мини бебе.

# 412
Здравейте, идвам малко нагости във вашата тема. Имам нужда от може би малко успокоени, понеже повечето бебчета във вашата тема вече са се родили. На трите фетални морфология абсолютно всичко с бебче беше наред като мерки. Преди 20 дни на допрела видяхме, че е дребен на килограми 2300 и като цяло бедрата са му по-къси, коремчето и главичката по-малки. Вчера бях контролно пак и нещата са все така. Дръпнал е, но е 2630, главата я измерва 306 мм в 37+2. Лекарят ми каза да не се притеснявам, защото като цяло е по-дребничък, но започнах да мисля всякакви глупости, да чета за микроцефалия и т.н. Имало ли е друга майка в подобно положение като моето? Притеснява ме не тежлото, а размерът на главичка. Докторът твърди, че е от плацентата защото е 2ра към 3та степен.

Здравейте, позволявам си да коментирам, защото това ми е трета бременност и двете ми деца са родени обаче и в началото на девети месец,в 36+3 2880,което всъщност беше идеално за седмицата,а малкият се роди в 37+3 дребен 2630, мерен 2530 три дни преди раждането,по същия начин изоставаше по корем и крачета,главата му отговаряше,просто генетично е заложено при нас,с мъжа ми сме на един ръст,по 160-162. Сега и третото детенце / в 29 г.с. съм/ върви дребно по корем и крачета,но доплерите са ок,води също и лекарите винаги казват,че няма проблем. Едни деца са едри, други дребни,но напълно здрави! 💙

Весели празници и леко раждане!

# 413

Моето бебе го измериха дребен, бях на няколко допълнителни доплера и при тях всичко си му беше наред (кръвопотоците са важни). Родих на 07.12 напълно нормално, здраво бебе с тегло 2.670 в 37 седмица. Не се притеснявай, някой бебета са по големи, други по малки! Има време и да порасне до термин!  Леко добременне!

# 414
  • София
Бързо оздравяване на мъжа на Веси!

Надявам се всички скоро да се съберат с бебенцата си и да са здрави вкъщи всички заедно.

Весело посрещане на празника заедно с новите попълнения на останалите.

Имате ли някакви трикове как да не заспива бебето на гърда? Нашият заспива последните дни, явно не си дояжда и след час пак е гладен.

# 415
  • София
Благодаря за милите думи, момичета, и весели празници на всички!

Моят симпатяга за съжаление още е в неонатологията. Сутринта ме изненадаха, че е в интензивното на системи, защото е повърнал първото мляко, после са го тествали и видяли, че е задържал течност в стомахчето (над очакваното) и сега е на глюкоза венозно и ще пробват пак с храна през устата (първо глюкоза, ако я търпи - и мляко). Понеже в тези ситуации най-доброто мляко е кърмата, стимулирам гърдите на 2.5-3 часа и вече тръгна коластра от едната. Стискайте палци да приеме глюкозата и после да тръгне достатъчно кърма, че да му нося (искат поне 10+мл да е).

Искам да го прегръщам! Само веднъж успях. Знам, че ще дойде този момент, но само това ми е в главата. Трудничко ми е, въпреки че на рационално ниво знам, че правим най-доброто за него.

Веси, прегръщам те! ❤️
MM happiness, много се радвам, че расте отборът вкъщи! 🤗

# 416
Момичета, днес след спешно секцио се появи и моето мъниче, Кристина. Тежи 2650 г и е висока 49см, но пък има завиден глас и сладурски перчем ❤️

# 417
Честита и благословена да бъде! Бързо възстановяване ти желая!

# 418
По темата за кърменето и аз имам същите въпроси. При мен се получава така, че винаги, когато е буден е на гърда, но явно и заради жълтеницата почти веднага го унася на сън и си мисля, че не се наяжда хубаво. Случва се да се буди през час и да похапва по за 5мин и да заспива.Всичко ми е още много объркано и си мисля, че нещо не правя както трябва.

# 419
ZiggyStardust разбирам те, с малкия бяхме разделени при раждането една седмица,  ума ми знаеше, че това е най-доброто за детето и трябва да е под наблюдение,  но сърцето ми се късаше, че не е при мен и стоя в болницата сама. Прегръщам те силно и всичко ще е наред☺️

Общи условия

Активация на акаунт