Професия учител - 15

• 63 694
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
В момента само със средно, втори курс съм и искам да имам някакъв опит с деца, преди да завърша, за да си намеря по-лесно работа. ☺️
Стани аниматор. Yum
Според мен аниматорите пак са с неуточнени условия, при частниците е така. Като бях студентка мислих да пробвам като аниматор, но условията на повечето места хич не ми харесаха. Работното време е когато има детски партита, заплащането беше ниско, а и много изисквания имаха- хем си аниматор, хем сервитьор, хем хигиенист и какво ли още не.

# 346
Ами, то... и помощник-възпитателя е и хигиенист, и сервитьор, и какво ли още не. А и в нашия край за 1 учителско място ако кандидатстват 10човека, за пом.-възпитател 70+.

# 347
Море,
Мило момиче, съжалявам за нещата, които преживяваш, но не си създавай илюзии. Да, най-вероятно няма да си на равен старт с другите, но въобще не е сигурно, че предимството ще е на твоя страна. Насочила си се към сфера, в която има голяма конкуренция. За едно място най-вероятно ще кандидатстват дъщерята на съученик на кмета, етървата на зам.-кметицата, любовницата на председателя на общинския съвет, снахата на местната спортна легенда...
Преекспонирам малко,  но имай едно наум.
За съжаление светът не е справедливо устроен, поне не и според нашите критерии.
Защо не опиташ още отсега да си създадеш име и да започнеш да работиш индивидуално с деца?

# 348
При условие, че за едно място /особено в малък град като моя/ кандидатстват по 15 души, не виждам как ще вземат човек без висше образование.

Ние имахме място в средата на годината за учител по ФВС на половин щат - 4 часа. Явиха се пет момчета, които бяха 4 курс, а единият дори беше завършил и чакаше само дипломата си. Е, директорът не взе нито един от тях, защото не представиха диплома и тези 4 часа се разделиха като лекторски на останалите колеги по ФВС.

# 349
Аз имам намерение да завърша висше по специалността, просто в момента, четейки обявите, виждам че навсякъде искат кандидата да има поне 2-3г опит с деца, дори и да не е непременно като учител. Така че си мислех, докато завърша да съм направила този стаж с децата и вече да съм наясно какво се случва в градината отвътре и да се надявам да ме вземат. Знам, че навсякъде се изискват дебели връзки за съжаление! И то не само за тази работа. Преди време имах възможност да работя в съда, чрез роднини. Там държаха задължително на позицията да сложат вътрешен човек и попитаха мен! В момента съм в София, докато завърша, пак има повече шанс за работа. Но после смятам да се прибера в родния ми град, където свободни места се отварят веднъж на няколко години, и трябва да имаш с какво да изпъкваш пред останалите кандидати. ☺️

# 350
Здравейте! Искам да попитам това реално ли е с увеличението на заплатите със задна дата и кога ще се случи?Питам, защото съм болничен и знам, че ми се полага. Когато бях бременна с  близнаците  не работех като учител, но пък пак увеличаваха заплатите и нищо, че бях болничен миня увеличиха.

# 351
Относно увеличението това на този етап са само голи обещани на Янка Такева.Няма бюджет, няма редовно правителство и съответно няма и нищо подписано до този момент.
Между другото заплата няма как да се увеличи по време на болничен. Увеличава се след като приключи болничният и служителят се върне на работа.

# 352
  • European Union
valian1 , според мен е подписан КТД. Увеличение трябва да има.

# 353
  • Sofia
Колеги, а заплащат ли се отделно и ПКС и ОНС "Доктор" или се заплаща само едното?

# 354
Само едното се заплаща - или ПКС или ОНС Доктор.
Увеличението според мен е мираж - предизборен.

# 355
Относно увеличението това на този етап са само голи обещани на Янка Такева.Няма бюджет, няма редовно правителство и съответно няма и нищо подписано до този момент.
Между другото заплата няма как да се увеличи по време на болничен. Увеличава се след като приключи болничният и служителят се върне на работа.
Ами аз бях с близнаците на 560 мисля, че беше после по време на болничния го увеличиха на 650 ако не се лъжа ( не съм работила като учител) и имам документ за това при положение, че бях рискова бременност и от 7 седмица на легло.

# 356
Скрит текст:
Аз имам намерение да завърша висше по специалността, просто в момента, четейки обявите, виждам че навсякъде искат кандидата да има поне 2-3г опит с деца, дори и да не е непременно като учител. Така че си мислех, докато завърша да съм направила този стаж с децата и вече да съм наясно какво се случва в градината отвътре и да се надявам да ме вземат. Знам, че навсякъде се изискват дебели връзки за съжаление! И то не само за тази работа. Преди време имах възможност да работя в съда, чрез роднини. Там държаха задължително на позицията да сложат вътрешен човек и попитаха мен! В момента съм в София, докато завърша, пак има повече шанс за работа. Но после смятам да се прибера в родния ми град, където свободни места се отварят веднъж на няколко години, и трябва да имаш с какво да изпъкваш пред останалите кандидати. ☺️
Я се прибереш, я не. Ще се радвам да го направиш все пак. Не може всички активни млади хора да са в София.
Вървиш по линия на най-голямото съпротивление обаче.
Като искаш да натрупаш опит при работа с деца, вземи да помагаш на млади семейства в отглеждането им, вместо да чистиш градниски помещения с препарати. В София това е почасовото гледане на деца е доходно занятие. Изпробвано е.
Заедно с това започвай да работиш за имиджа на психолог, и то на психолог, работещ с деца. Направи си страничка, споделяй новите неща, които научаваш, публикувай съвети, разкази от опита си с работа с чужди деца (без снимки и данни на децата, освен ако родителите изрично не желаят). Направи го под формата на занимателни историйки. Нещо такова.

# 357
  • Балчик
Nataliq777, това най-вероятно е било минимална работна заплата, различно е.

# 358
Море,
Част от моите колежки, когато бяхме 2-3 курс, пробваха в частни занималнии. Някои се задържаха, други бързо напуснаха.

# 359
Здравейте!
Аз съм пред дилема ПУПЧЕ или НУП с информационни да запиша. Предпочитам да се реализирам в детска градина, но дали с начална педагогика няма да имам по-големи шансове?

Общи условия

Активация на акаунт