Професия учител - 15

• 63 695
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Фенери защо не? Арка си имаме на всички празници по посрещане и изпращане. Ние тържество не правим. Раздаваме грамотите тържествено и каним някои завършили да кажат по някоя реч на зрелостниците. Имаме и градски шествия като модно ревю (затварят се улици, червени килими, холивудски звезди...), след което всички са на ядене, пиене и танци в ресторант за сватби (наемат си диджей). И после вече който клас където е решил да ходи на екскурзия...
При вятър може да запалят нещо фенерите или да за седнат на покрива на училището. Ревюто не го ли правите на бала, а екскурзиите след това? Аз говоря за 15 май, тоест 16 май изпращането, на което присъстват децата от всички класове. Нещичко по-интересно. Хем да е  интересно и за зрелостниците. Може и да отпуснат малка сума от ръководството, само дето нямам идея.

# 331
  • София
Здравейте, имам въпрос относно длъжността Ръководител направление Информационни и комуникационни технологии. Задължително ли е нормативът да бъде само с часове по Информатика и ИТ? Възможно ли е да се заема тази длъжност и да се водят часове по математика?  Не успях да открия този детайл в наредбите. Благодаря Ви предварително! Simple Smile
Честит празник!
Да, възможно е.

# 332
Хм, аз защо си мислех, че за НЕ трябва да имаш НУП с английски...? НУПЧЕ какво е?
С филология можеш да преподаваш чужд език във всеки етап, с НУПЧЕ - само в начален, то и езикът се учи там на такова ниво, че няма как да преподаваш нагоре само с тези знания.

# 333
Regalia43, аз съм далеч от 12 клас, но се сещам какво бяха правили училището,което завърши едното дете - бяха в зала обаче, но децата с помощ от учители бяха подговили забавна програма, разни скечове.
Ако обаче е вън на двора, по-скоро не става Sad някак ПРЕД училището предполага да е тежко/тържествено.
Вариант да се вкл всички колеги преподаватели и да кажат по някоя забавна случка - трудно изпълнимо, някои със сигурност няма да са съгласни.
 Идеята на amy_nka да поканите някоя Известна личност, която е бил/а ученик на у-щето Thinking За децата обаче ще е интересно, ако е някоя певец, актьор, някой Близко до тях.

# 334
На двора ще бъде. Миналата година имахме известна личност, възпитаник на училището. Тази година не върви пак него да каним, а нямаме други звезди Grinning. Oх, мъка, мъка Grinning .

# 335
При нас "звездите" са много. Yum Това ни е мотото и основна дейност - да произвеждаме "звезди". Smile Имаме си даже специална церемония за скечове и награди за "звездите".

# 336
Regalia43, а да поканите няколко родители, които да пожелаят по нещо на децата Rolling Eyes

# 337
Не съм сигурна, че родителите ще са много желани на изпращането от завършващи тинейджъри.

# 338
  • Майничка
Истината е, че колкото по-бързо свърши, толкова по-доволни ще са хлапетата.😄
Приключвате набързо с речите, пускате малко денс парчета, като загрявка за бала, после малко хорà, излъчвате най-добър танцьор на випуска и така...

# 339
Блгодаря на всички, които предложихте идеи! Последно време натискът за иновации и “нещо по-различно” е голям. Да видим какво ще сътворим, че всички класни сме на нокти и за тържеството, и за резултатите от матурите, и за куп други неща.

# 340
Здравейте, на 22г съм. В момента работя в гаден детски магазин за дрехи, но обмислям всеки момент да си подам молбата за напускане и искам да започна в някоя държавна детска градина като помощник-възпитател, просто ми писна частникът да се подиграва с мен вече 6-7г на различни места, да си прави договорите с безброй вратички, сумарно работно време и подобни, да не плаща болнични и това и онова, може да е малка заплатата, но поне всичко го има черно на бяло, поне така си го представям аз. На настоящото място, нещата които върша, въобще не бяха споменати на интервюто, не ги пишеше в трудовата характеристика, написали са си "Изпълнява възложени задачи за целите на фирмата" Така утре може да ми кажат и на челна стойка да продавам. 😃 Та, на въпроса. Някой от тук работил ли е като помощник възпитател в държавна градинка, много ли е трудно, става ли за по-млади хора? Майка ми е помощник-възпитател от над 15г, и всеки ден реве колко и било трудно и уморително и колко много деца имала в групата, но тя си е от тоя тип оплакващи се за всичко и не знам до колко е истина и до колко преувеличава. Студентка по психология съм, желанието ми е магистратурата ми да бъде Предучилищна педагогика, смятам, че това ще ми даде някакво предимство и като започна да кандидатствам за учител, няма да съм на равен старт с останалите. Като цяло споделете мнението си по въпроса! Благодаря!

# 341
Аз не разбрах в момента с какво образование си?

# 342
В момента само със средно, втори курс съм и искам да имам някакъв опит с деца, преди да завърша, за да си намеря по-лесно работа. ☺️

# 343
След като майка Ви точно това работи, то тя ще Ви даде най-ясна и пълна представа за работата. Конкретен въпрос имате ли?

Иначе в общи линии основни задължения са: осъществява функции на помощник на учителя при обучението, възпитанието и социализацията на деца със затруднения в обучението или самообслужването, както и при деца със специални образователни потребности. Осигурява необходимите санитарно-хигиенни условия за отглеждане и възпитание на деца от предучилищна възраст; съвместно с учителя отговаря за опазване живота и здравето на децата.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 16:58 от Аркадия

# 344
В момента само със средно, втори курс съм и искам да имам някакъв опит с деца, преди да завърша, за да си намеря по-лесно работа. ☺️
Стани аниматор. Yum

Общи условия

Активация на акаунт