Професия учител - 15

• 62 898
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, някой знае ли каква е цената на СДК за придобиване на III ПКС в ДИУУ - София?

# 391
Здравейте, някой знае ли каква е цената на СДК за придобиване на III ПКС в ДИУУ - София?
В момента карам III ПКС. Цената е 600 лв.

# 392
Брей, че скочили тези цени. Аз за толкова изкарах половин магистратура (преди много време, де)

# 393
Това не е скъпо.В Бургаски свободен университет искат около 1300 за III  ПКС.

# 394
Това е защото 3 пкс ти дава право да станеш старши учител.

# 395
  • Пловдив
И главен учител се става с трето ПКС

# 396
Не само в БСУ и в "Асен Златаров"е над 1000 лв .

# 397
  • Бургас
Ужас, за едно измислено ПКС! Аз изкарах едногодишна следдипломна квалификация към Тракийския университет, която дава и трето ПКС за по- малко, но това беше повече от две години.

# 398
И това си е едногодишна специализация и съответно има дипломна работа и не малък брой изпити.

# 399
Ужас, за едно измислено ПКС! Аз изкарах едногодишна следдипломна квалификация към Тракийския университет, която дава и трето ПКС за по- малко, но това беше повече от две години.

Здравейте! Може ли малко повече информация за тази квалификация?

# 400
  • Бургас

Здравейте! Може ли малко повече информация за тази квалификация?
Придобих квалификация за Ресурсен учител + 3 ПКС, към ДИПКУ Тракийски университет. За ПКС се кандидатства след като завършиш за Ресурсен учител/ ако искаш и ако имаш четвърто  и пето/, получаваш респ. два документа. Вижте в сайта им, не знам дали и сега се предлага тази опция. На мен ми беше важна допълнителната квалификация /не съм се записвала с идеята за ПКС , то ми дойде бонус/.

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 19:32 от rosi81

# 401
Аз мисля да запиша 4 ПКС. Дали има разлика от Свободния университет и “Проф. Д-р Асен Златаров” в град Бургас? С колко лева се увеличава заплатата след това? Дали може да се покрие от училището или няма такава опция?

# 402
Аз мисля да запиша 4 ПКС. Дали има разлика от Свободния университет и “Проф. Д-р Асен Златаров” в град Бургас? С колко лева се увеличава заплатата след това? Дали може да се покрие от училището или няма такава опция?
Тини, за последното едва ли, според мен са смели мечти, но всеки гледа от своята камбанария Wink
Заплатата има-няма средно с 30 лв се увеличава. В дните на отпуска не се изплаща. Не зная точна сума, сметнах сега по 2-3 фиша, излиза, че по 0.20 лв на изработен час горе-долу отгоре. Scream
Парите са смешни, но някак е общ натиск да имат такива квалификации учителите, за да са конкурентни на пазара Wink , а вероятно тайната идея е всичките такива университети да препечелват допълнителни пари.
При нас поне синдикатите организират тези дейности, което си е плюс. Само плащаме сумата, а с организацията се занимават те. За IVто ни бяха събрали, казали какво да се подготви ислед това на изпитващите дойдоха в едно от училищата на града, където се явявахме всички желаещи.

# 403
Четвърта ПКС ти дава 40 лв към заплатата,а пета мисля е 35лв.

# 404
Четвърта ПКС ти дава 40 лв към заплатата,а пета мисля е 35лв.
Зависи по какво КТД се изплаща - на национално ниво, на ниво община. Минималното за IV ПКС е 20 лв., подписано в националното КТД.

Общи условия

Активация на акаунт