Професия учител - 15

• 63 417
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Никога не се е продавала храна от ДГ при нас, а от април мин. год. посещенията на децата са напълно безплатни за родителите им...

# 166
  • Балчик
Интересно, къде се продава храна, в коя детска градина? По-голяма глупост не бях чувала!

# 167
Млечните кухни продават храна, в ДГ правилата са подобни като в училище. Все едно учителка да си доведе детето в класа, където преподава. Относно храненето, на учителките е забранено да се хранят от храната приготвена в ДГ, какво остава пък да си хранят децата с нея. Порционите са разпределени спрямо броя на децата.
А какво ще е наказанието зависи от директорката, но не смятам, че ще е чак толкова строга след като и колежката вече е пред пенсия.

# 168
  • Балчик
Млечните кухни са отделни от ДГ, макар и някъде да са в една сграда и да ползват една кухня.

# 169
Интересно, къде се продава храна, в коя детска градина? По-голяма глупост не бях чувала!
Не е глупост. В детската градина на детето ми имаше опция за взимане на детска кухня. А месечната такса е на база храноден. Ако детето не е яло, отсъствало е, не се плаща. Всичко се готвеше в градината.

# 170
Моля, кажете за допълнителното плащане в размер на една заплата. Аз никога не съм взимала такова, защото училището е малко и няма бюджет. Тъй като си е написано в КТД това не е ли противоречие. Всички ли взимате тези пари и как мога да процедирам, за да си ги получа.

# 171
  • Върху лъчите на Слънцето.
При нас инспекцията е от вчера - два дни (т.е. и днес). Отдавна знаем за тези дати и не са ги променяли. В някакъв момент разбрахме, че влизането по класовете ще е само в понеделник, защото пратиха график на дейностите. Разработихме уроците само за понеделник. Имахме свобода - някои дадоха само метод.разработка, други - ПК. Четирима са и вчера влизаха по един в 3 часа. Знаехме, че ще влизат от 9.30 до 12.30, което е 3, 4 и 5 час. В междучасието преди самия час ставаше ясно при кого ще влязат. Още не знам как са избирали - да мине и днешният ден, ще разпитам. В 13.30 имаха среща с ученици, а в 15.30 - с представители на педагог.персонал, сиреч с нас. Бяхме 12 учители, задаваха ни въпроси.

Вярно ли е, че инспекторите не влизат при учители, защитили I ПКС?

# 172
  • Някъде по Дунава
Моля, кажете за допълнителното плащане в размер на една заплата. Аз никога не съм взимала такова, защото училището е малко и няма бюджет. Тъй като си е написано в КТД това не е ли противоречие. Всички ли взимате тези пари и как мога да процедирам, за да си ги получа.
Разбира се, че не всички вземат. В нашето училище например, поради не добро управление на средствата втора година не вземаме допълнителни възнаграждения, с изключение на парите за дрехи.

# 173
Хм... и аз се замислих. В КТД е записано, би трябвало да се получават бонуси. 🙄 ДО една работна заплата. ДО! Т.е. може по 20 лв да се изплатят, но аз го разбирам, че задължително трябва да има такова ДМС. Вече, ако бюджета позволява, може да е до една заплата.

# 174
  • Sofia
Вярно ли е, че инспекторите не влизат при учители, защитили I ПКС?

Едната колежка, при която влязоха, е с първо ПКС Rolling Eyes

# 175
Колеги,

имате ли инсталирани в класните стаи и в учителската стая камери за видеонаблюдение и работят ли те през цялата учебна година или само по време на ДЗИ и НВО? Използват ли вашите директори тези камери да ви наблюдават без ваше знание докато сте в час? Законно ли е това?

# 176
Имаме (не във всички стаи) и работят нон-стоп (имаме огромен сървър) и се ползват за справка, при необходимост. Директорите могат да наблюдават, разбира се. Защо да не е законно? Директорите могат и без камера да те наблюдават в класната стая.

# 177
Имаме. Работят постоянно и ни гледат абсолютно постоянно и винаги. Директорът е свързал тези камери и с телефона си, така че ни наблюдава непрестанно дори когато не е на работа в училище.

# 178
  • Майничка
Имаме във всички стаи и коридори. В учителската - също. За учителската не съм сигурна, но другите работят непрекъснато. Дали, кой и кога гледа - не ме интересува. Училището е регистрирано като администратор на лични данни, наблюдението е оповестено, в тоалетната няма камери, така че наблюдението е законно.
Решавали сме няколко спорни ситуации благодарение на записите.

В предната ми работа също имаше камери.

# 179
Навсякъде без учителска стая и тоалетни. Не ми прави впечатление, че ме гледат.

Общи условия

Активация на акаунт