Професия учител - 15

• 62 848
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Ако имаш безсрочен сертификат за владеене на ЧЕ, не ти ли го признават като пкс?

# 421
Аз имам международен доживотен сертификат и за него ми дадоха 5 ПКС. Представих го в Департамента за учители на университета и ми издадоха 5 ПКС. Но пак си платих там такси за издаване на документ и т. н. Не може просто да представите сертификата на работното място, трябва да отидете в университет, който издава ПКС-та и от там да ви издадат ПКС на базата на сертификата, който имате.

# 422
Какво представляват тези доживотни сертификати?

# 423
Моят е Cambridge Teaching Knowledge Test.

# 424
  • Sofia
О да, сещам се, че имаше нещо такова - даже след един курс към Американски университет колежка от провинцията ме помоли да питам в нашето РУО как се случват нещата, но тогава не можаха да ми отговорят точно. Мисля, че само за 5та ПКС има опция.

# 425
Какъв е шансът или вероятността от учител в занималня да те направят класен ръководител? Какво гледа директорът - стаж или по лична преценка?

# 426
Здравейте момичета, исках да попитам с едногодишен курс за преквалификация към някой университет, без падагогическа квалификация, има доста университети предлагащи едногодишни курсове за преквалификация, има ли шанс да се започне работа като учител в някое училище в Бургас например или в близките селища, някой има ли с ткава преквалификация без падагогическа обрадзования започнал работа като учител, ще съм благодарна за споделени мнения

# 427
Здравейте момичета, исках да попитам с едногодишен курс за преквалификация към някой университет, без падагогическа квалификация, има доста университети предлагащи едногодишни курсове за преквалификация, има ли шанс да се започне работа като учител в някое училище в Бургас например или в близките селища, някой има ли с ткава преквалификация без падагогическа обрадзования започнал работа като учител, ще съм благодарна за споделени мнения
Ако има дефицит за преподаватели по специалността и няма кой да заеме съответното място.

# 428
  • Бургас
Ако има дефицит за преподаватели по специалността и няма кой да заеме съответното място.
Преди време се заформи подобна дискусия тук и стана ясно, че има доста колеги, които са започнали работа като учители, без да имат педагогическа правоспособност, и противно  на очакванията, са ги назначили като правоспособни учители , без намаляване на основната заплата.

# 429
Благодаря много на отзовалите се, по конкретно ме интересува , ако някой има информация за учител по математика и информатика за Бургас , дали има нужда от учители, ако някой има информация моля да сподели.

# 430
Моля за актуална нормативна уредба във връзка с проверка на учителя от директора, т. е. има ли право директора и зам. директора да влизат без предупреждение в час на проверка?

# 431
Моля за актуална нормативна уредба във връзка с проверка на учителя от директора, т. е. има ли право директора и зам. директора да влизат без предупреждение в час на проверка?
Вижте плана за контролната дейност на директора. Трябва да пише на база на кои нормативни актове е съставен.
Аз поне не се сещам да има изискване за предупреждение.

П.П.: Дано проверката не е била в час по български език. Пълнете ги тия членове, когато е необходимо...

# 432
Здравейте, искам да си намеря като за начало работа по заместване (2-3ч) в ДГ и НУ, тъй като за работа като учител целодневно е засега "мисията невъзможна" - Бихте ли ми дали насоки къде и как се търси работа по заместване почасово?

# 433
  • Балчик
Как почасово, заместването е на отсъстващ учител за целия му работен ден. Не знам как си го представяте. 2 часа работи титулярът, 2 Вие ли, нещо не разбрах?

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 15:36 от Джемма

# 434
Какъв е шансът или вероятността от учител в занималня да те направят класен ръководител? Какво гледа директорът - стаж или по лична преценка?

С връзки.
 Имах колежка, която изкара 1г. на занималня и на 2-рата се уреди за класен.
А има колеги и колеги, работели дълго време, като класни, но ще се пенсионират като учители ЦДО.

Общи условия

Активация на акаунт