Професия учител - 15

• 62 697
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • Добрич
Здравейте! Може ли да ми кажете дните 19 и 23.05 (ДЗИ) дали са неучебни и за основните училища?

Има заповед на министъра и това се публикува в сайта на МОН още преди началото на учебната година.

# 691
  • София
Дните ми от платения отпуск бавно , бавно се топят 😄
В кой момент ползвате 8те дни от синдиката?

# 692
  • Майничка
В какъв смисъл в кой момент? Преди или след останалите или приблизително по кое време през годината опираме до тях?

# 693
Здравейте ! В заявление за старши учител в свободен текст ,какво точно трябва да напиша ?

# 694
Здравейте ! В заявление за старши учител в свободен текст ,какво точно трябва да напиша ?
Моля, да бъда преназначен на длъжност старши учител.

# 695
  • Балчик
Дните ми от платения отпуск бавно , бавно се топят 😄
В кой момент ползвате 8те дни от синдиката?
Лично аз в никой.🥲 Не мога да си използвам цялата отпуска. Към момента имах 58 плюс 26 дни стара. Днес пуснах за 19.05 и 23.05 два дни

# 696
  • при моите деца .....
Ние пуснахме и за 25.05

# 697
  • Балчик
Ние за 25 не пускаме, защото на 24 имаме тържество в училище, тогава изпращаме абитуриентите си и след това има шествие и тържество в центъра на града, празнична сесия на Общината, където кметът награждава учители и ученици.

# 698
  • София
В какъв смисъл в кой момент? Преди или след останалите или приблизително по кое време през годината опираме до тях?
Да, преди или след останалите.

Джемма, не знам как го постигате това, да имате даже остатък от предната година.
Аз имах остатък 3 дни от мин. година и вече съм останала с 40 дни . При нас също пускаме отпуск и за 25.05

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 16:18 от Розова магнолия

# 699
Моля да бъда преназначена като старши учител. Имам 10 години трудов стаж като учител /придобила съм .... ПКС, квалификационни кредити ..../ В зависимост на какво основание ще Ви преназначат...

# 700
  • Балчик
Да, преди или след останалите.

Джемма, не знам как го постигате това, да имате даже остатък от предната година.
Аз имах остатък 3 дни от мин. година и вече съм останала с 40 дни . При нас също пускаме отпуск и за 25.05
Как? Работя до 14.07, отпуска ползвам от 15.07 до датата след второ ДЗИ през август, за проверка, после излизам още няколко дни в отпуск. Пролетна ваканция имам само 2 дни. През годината ползвам само ден- два есенна, 2-3 зимна ваканция, ден-два за датите на ДЗИ и тук-там нещо извънредно покрай избори и др. И така всяка година.

# 701
Каква сума заплащате на месец за членство в синдиката?

# 702
  • Балчик
1 % от основната заплата.

# 703
  • Върху лъчите на Слънцето.
Моля, да бъда преназначен на длъжност старши учител.

Молбите са заменени от Заявление.
Пишем "Заявявам желанието си..." Wink

# 704
Здравейте! Отдавна не съм влизала в бг-мама и нямах време да изчета всичко от темата, но сега имам няколко въпроса. През последната учебна година бях учител на половин щат в прогимназия плюс лекторски часове. От петък вече не съм на работа в това училище, в понеделник започвам работа в друго, вече на пълен щат. Миналия месец ни преведоха по 500 лв за облекло. Парите за дрехи за календарна или за учебна година се дават? Ще трябва ли да връщам пари? Имам 7 дни неизползван отпуск от миналата година, от новия не съм ползвала изобщо. Предполагам, че той ще ми се изплати. Имам ли право на пари за 24 май от едно от двете училища или там ще пия една студена вода? Ще имам ли право на ДМС от старото училище? Там бях от 07.09.2022 до 19.05.2023. На половин щат, като втория срок имах и по минимум 8 часа лекторски седмично, не знам дали това има значение. И още един въпрос - пътните само по постоянен адрес ли се изплащат, може ли по временна адресна регистрация? Сега живея на друго място и не ми е опция да сменям постоянен адрес и лични документи, защото е временно. Благодаря предварително на тези, които ме изчетоха и ще ми отговорят!

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 21:00 от Дама от морето

Общи условия

Активация на акаунт