Любители на котки - Тема 179

• 29 423
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да, благодаря много!
Предполагам, го има във всеки зоомагазин. То и във ветеринарната клиника би трябвало да има, имат зоомагазин към нея.

# 586

Ако няма Беафар, питай за подобен. За мен тези са най-здравите. Гледам и Трикси имат подобен, ама закопчалката не ми се вижда толкова здрава, колкото на този на Беафар. Тези са също без доловим мирис. Някои нашийници с мирис дразнят котките.

# 587
  • Sofia
Вчера всичко мина успешно, Заведох Мишо в 13,40 часа. Доктора беше свободен вече. Взе го. Изтегли и прегледа. Каза, че дотук всичко е наред. Беше си взел и сестра за кастрацията. Каза да отида в 15,30 да си го взема. И когато отидох  Мишо вече беше буден. Съвсем малко са обръснали лапичката за упойката. Заведохме го в къщи и първата му работа беше да хапне. После се облиза и спа два часа. Днес щъка напред назад

# 588
  • Бургас
Браво на Мишо, даже не е разбрал какво става.
Дълъг котешки живот, мъркане, игри и любов!
Харко не беше напълно буден, кихаше, не беше излязъл от упойката, но после се оправи. Бая беше уплашен и се сърдеше доста. Вече май му мина. Надявам се да е много щастлив.
Спомен от google

# 589
  • Пловдив
Здравейте, не знам къде да пиша. Ето този хубавец, роден в началото на юли, се подарява. В Пловдив е.

Много е гушлив и лаком, но правел бели /пишка не където трябва/ и не го искат вече. Търся му дом, не двор.

# 590
  • София
Ако го кастрират, вероятно ще спре да пишка не където трябва. Точно така стана с моя котарак. Иначе опитай и във фейсбук, породист е, сигурно ще има късмет.

# 591
  • Пловдив
Още е малък за кастриране, така каза ветеринарят. Но знам ли.
Аз имам 6 годишна котка, но е много лоша. Иначе щях да го взема.

# 592
  • София
Моят е кастриран на 5мес, именно по тази причина. Малко ми е трудно да си представя, че някой ще го вземе с идеята да търпи пишкане навсякъде, та това е вариант. Има още един рано кастриран котарак в темата.

# 593
Май за британците се твърди, че съзряват по-късно и съответно кастрацията трябва да е по-късно. Поведенческият проблем може да е причинен от много различни неща, включително и от отношението на хората към животинката.

# 594
  • София
Първата ми мисъл беше, че сигурно му е време за кастриране. Някои се развиват бързо. А може да има цистит. Воден ли е на ветеринар?

Много е красив! Дано да случи на стопани!

Мини, какво стана с прегракналия сладур? Оправи ли се?

# 595
Благодаря, че питаш, Таня Heart
Казаха, че може да е настинал или да е прихванал вирус от някой дворен котак, тъй като излиза навън. Правиха му пълна кръвна картина, за да видят левкоцитите. Уж всичко е в норма. Биха му една инжекция антибиотик в клиниката, изписаха антибиотик на хапчета за една седмица и L-lysine. Още на другия ден гласа му се върна, но венците още са зачервени. А казаха, че и те ще се повлияят. Другата седмица сме на контролен преглед.

# 596
  • София
Minnie.Mouse, той с каква ваксина беше?
Ти беше писала, че в близост има гора. Я за всеки случай му сложи и бяс.
Мен в ЦВК ме питаха дали излиза, дали има срещи с диви животни и ми предложиха и за бяс. Не сложих.

Бързо да се оправя юнака.

# 597
С тривалентна е, АнМари. Тазгодишната ще е петвалентна. Февруари му се пада.
Докторката, която го преглежда ме наплаши,  че от ваксината против бяс може да развие рак. Та ще чета сега и ще помислим още малко.

# 598
Мини, предишната котка я ваксинирах два или три пъти за бяс. Дори тогавашният ми вет, който ми беше близък, първоначално отказваше.
Но... Лъки лятото щъкаше по цялата махала на село, набиваше всички съседки котки, един път по тъмното се сблъска с язовец...
Не знам какво е в момента положението с бяса по дивите животни, но преди години в североизточна Бг беше често срещан.
Няма да забравя как половинката уби един чакал, който се оказа бесен (за това и беше ликвидиран, после дълго време страдаше за животинката). Бяхме с приятели в една селска къща на няколко км от Крапец. Ние много добре знаехме, че има бяс в региона. На двора сме привечер. Жените приготвяхме салатата, половинката с една лопата оправяше огнището, приятелят му подготвяше месото за печене. И по никое време изкявка чакал и се опита да се нахвърли на другия мъж. Половинката за секунди го ликвидира с лопатата. Веднага отидохме при съседния дядо да се обади на вет. служба. Сутринта дойдоха, отрязаха главата и замина за София. Естествено убитият дзвер беше бесен според изследванията (абсолютно неадекватно държане на диво животно, което е основно нощно).
Бясът е нещо кошмарно, без никаква възможност за лечение, и засяга не само диви животни и домашни любимци, но и хората.
Не е нужна ежегодна ваксина, тя трае по спомени няколко години.

# 599
Здравейте, не знам къде да пиша. Ето този хубавец, роден в началото на юли, се подарява. В Пловдив е.

Много е гушлив и лаком, но правел бели /пишка не където трябва/ и не го искат вече. Търся му дом, не двор.
Ох, прекрасен е!!! Heart Eyes Тез хора акъл нямат! Как пък не се сещат да го кастрират... Кой човек си купува породиста котка и не знае после какво да я прави...! Tired Face Нямам обяснение.

Общи условия

Активация на акаунт