Любители на котки - Тема 179

• 29 427
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Честито лисичка, честито още веднъж на Ивекс, Танче, и на теб, да е живо и здраво малкото съкровище, от всички ви ще чакам снимки на бебета и котета.
Снимките на BarbieDi стоплят душата и усмихват целия ден.
Ако е калицивироза, лекува се, ако се хване навреме, както явно е в случая с Рори. Има в темата успешно излекувани животинки. И Рори ще е между тях.
Харко беше със синьо езиче, цялото на язви.
Оцеля.

# 571
Скрит текст:
Честито лисичка, честито още веднъж на Ивекс, Танче, и на теб, да е живо и здраво малкото съкровище, от всички ви ще чакам снимки на бебета и котета.
Снимките на BarbieDi стоплят душата и усмихват целия ден.
Ако е калицивироза, лекува се, ако се хване навреме, както явно е в случая с Рори. Има в темата успешно излекувани животинки. И Рори ще е между тях.
Харко беше със синьо езиче, цялото на язви.
Оцеля.

Как лекувахте раните в устичката?

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 09:26 от AnMary

# 572
  • Бургас
Не ги лекувах.
Сетих се,че има уж безвредно лекарство за хора, не знам за котки ок ли е. За афти с хиалуронова киселина е.
Само антибиотик пи.
Еквивалент на Аугментин, но с дозировка за котки. Явно и той имаше желание да оздравее, трудно ядеше, даже му падаха гранулите от устата, но ядеше.
Давах паучове Уискас по лъжичка( с тях изяждаше антибиотика), Роял Канин гастроинтестинал пауч и най-вече гранули Роял Канин гастроинтестинал,защото имаше и диария. Пробиотици давах също.
Вашето котаче ще се пребори, стискаме му лапички и палци. От днес вече да се подобрява му пожелаваме.

# 573
Здравейте! Извинявам се, че така нахлувам в темата и Ви прекъсвам дискусията! Според Вас качествени ли са гранулите на Purina ONE? Ако ли не, към коя храна да се ориентирам? Благодаря Ви, предварително! 🍀

# 574
  • Бургас
Уж на Purina са хубави гранулите, но сякаш други храни препоръчват тук.
Моят яде Роял Канин за кастрирани котки,Брит(основно) и Хилс за котки с чувствителна храносмилателна система и супи от ДМ.

Сега видях, че има храна Josera или нещо такова в Нечовешки магазин за котки с чувствителна храносмилателна система.
Че и предпазва от камъни в бъбреците.
Ще мина да взема за проба след работа довечера.
Имаме си Нечовешки магазин в Бургас, не знам откога е, но ходихме на кино в МОЛ Галерия и го видяхме. Зарадвах му се доста.

# 575
Здравейте! Извинявам се, че така нахлувам в темата и Ви прекъсвам дискусията! Според Вас качествени ли са гранулите на Purina ONE? Ако ли не, към коя храна да се ориентирам? Благодаря Ви, предварително! 🍀
Отговор: не. На втория въпрос - дискусията е дълга и широка. Има цяла тема "С каква храна храните котката си?". Надникни в нея. Общо взето, твоят избор за "качествена" храна може да не е избора на котката. Simple Smile

# 576
  • Свети Влас
Мария, мисля вече месец направиха Нечовешкият магазин в мол Галерия, ние на Лео взехме от там 3 пауча на Брит, като единият едвам едвам ги изяде. И да ви кажа нещо, Лео напоследък като легнем да спим захапва одеолото ми и почва едни пози, та вчера реши да " изнасили " и двете ми ръце, ту едната, ту другата и накрая го оставих да си прави упражненията на одеалото. Прави го единствено като легнем да спим. Хормоните започнаха ( на около 6 месеца е, не сме сигурни кога е роден ).

# 577
  • Бургас
Ами не знам, аз в МОЛа не ходя често.
Но сега ще вземам оттам храната, по-удобно е така. Преди май имаше там Златна рибка или нещо такова.
Сега видях, че Josera e само в пакети по 10 кг.
Много се надявах да има по-малки.
amy_nka, права си, че котката си избира.
Моят така и не искаше лечебна храна purina, всякакви въртели ми правеше...
Много видове гранули не ги искаше...
Гад.

Лео явно има много бушуващи хормони.
Харко така и не усети чак такива мераци, той си е бебе по акъл.
Меси, мъкне си разни въдички и коланчета, тази сутрин ни преследваше мен и баба си с едно въженце и голямо желание за игра, но нямаше време. Довечера.
Ако сте от Бургас, мога да ви кажа къде е нашият вет, досега уж всички мнения за него, които съм чувала, са хубави.

# 578
  • Свети Влас
Ние сме от Свети Влас и ходим в Несебър на ветеринар.

# 579
  • София
Здравейте, за много години!
Извинявам се, че нахлувам в темата, но реших, че сред толкова много котколюбители ще можете да ми помогнете.
Имам мъжко котенце, кеото получи запушване и му сложиха катетър, заведохме го навреме, но си маха яката упорито. Аз нямам възможност да го пазя 24ч, а много се притеснявам, че така нещата ще се възпалят.
Едно време мъжкото ни коте така почина от запушване, но там закъсняхме с намесата, та сега се притеснявам двойно и тройно и се паникьосвам.

Какво мога да направя по въпроса. Слагам му я вече няколко пъти, но за минути, откакто се научи, си я маха. А иначе буйства ужасно и се блъска в стените.

# 580
Възможно ли е яката да не е негов размер? Да пробвате с друг размер яка? Без яка май няма да стане.

# 581
  • София
Според мен е окей, все пак да не го души. Просто то раздърпва с лапичките бинта явно, а и сега през нощта няма от къде нова. Утре пак сме на ветеринар, така че ще кажа да му сложат друга, но до тогава... Дано не стане нещо фатално, все пак ще спя по някое време.

# 582
Бинт ли? Не е ли с нашийник яката?

# 583
  • София
Не... Бинт е прекаран през четирите отвора.

# 584
А! То за това не стои. Купуваш утре нашийник против бълхи на Беафар и закачаш яката не него, а него закачаш на врата на котката и режеш нашийника, така че да не стърчи, но след като си го стегнала до необходимото. Трябва да има едно кутре разстояние, т.е., нашийника да може да се върти около врата, но като се опиташ да го издърпаш затегнат, да не преминава през ушите. (Надявам се, да съм го обяснила както трябва Sweat Smile)

Общи условия

Активация на акаунт