Пъзели - юбилейна тема 50

• 26 623
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Изобщо не ми хрумна да търся поздрав.
Елейн, поздравите си ги  нагласяш според аудиторията. На мъжа ти е приличната версия. На твоя вариант внукът се ухили и рече "много яко" Grinning
NalSi, много хубав пъзел, аз не се престраших да го купя.

# 106
Ах, подстрекателки сте - виж това, виж онова и ... изпуснах коня. Всъщност питах детето какво да купим на една какичка и тя изстреля - пъзел. Е, елементарно, речено-сторено. И покрай нейния, та айде и още 3 за нас. Не устоях на лудите котки и кучета на Линда Джейн Смит. Ще показвам като сме готови.

# 107
Както казва често Карън, най-голямата победа от реденето на пъзели е приятелството. Да можеше всички да се съберем заедно щеше да е чудесно.

Наредих Глинените купи, бая ги подцених.

# 108
  • София
Eleyn, огромни благодарности за дозата смях! Laughing

# 109
  • Тополовград
Пъзела е много красив но се оказа с 1 липса.

# 110
maria62, опитай се да го потърсиш да не е паднало някъде. За съжаление често без да се усетим хвръква нанякъде някое парче и съм чувала истории за намерени парчета на най-чудати места, до които не знаеш как е стигнало.
Ако си сигурна, че го няма и си го купила нов може да се свържеш с магазина, от който е купен.

Аз питах Озон за новите пъзели на Магнолия и казаха, че очакват скоро зареждане Blush
Само не съм сигурна дали да се радвам или да плача за портмонето си Joy

# 111
  • Варна
Така и не можах да си харесам нито една картинка от тези Магнолии. Слава богу Simple Smile

# 112
На мен новата колекция ми харесва много повече от миналогодишната. Шарено, шарено, колкото искаш Joy
По едно време ви спамех с новите като ги пускаха в инстаграм, но вече могат да се разгледат и на сайта им - https://www.puzzlekolik.com/en/shop/
Обръщам внимание и на драконът, който реди пъзели и е седнал върху съкровищата да ги пази Joy
Скрит текст:
Точно както някой ми беше предложил навремето, да ги съхранявам под леглото и да спя като дракон пазещ съкровището отгоре им Joy Не мога да се сетя кой го беше написал този пост със списък идеи за съхранение и като го търсих не можах да го открия, много бяха забавни, върти ми се Гибли като име, но може и да се лъжа.

Twelve Days of Christmas
1000 части
Cobble Hill

Има такава песничка - Twelve Days of Christmas с изброяване и с изненада установих, че предметите на картината са същите като в песента, мислех, че е някаква по-далечна вариация явно. Текста:
Скрит текст:
On the first day of Christmas my true love sent to me
A partridge in a pear tree

On the second day of Christmas my true love sent to me
Two turtle doves,
And a partridge in a pear tree.

On the third day of Christmas my true love sent to me
Three French hens,
Two turtle doves,
And a partridge in a pear tree.

Subsequent verses follow the same pattern. Each verse deals with the next day of Christmastide, adding one new gift and then repeating all the earlier gifts, so that each verse is one line longer than its predecessor.

four calling birds
five gold rings
six geese a-laying
seven swans a-swimming
eight maids a-milking
nine ladies dancing
ten lords a-leaping
eleven pipers piping
twelve drummers drumming
А самите изображения са като сглобени от цветни хартийки. Цветни хартийки, чиито десени се повтарят в различните квадратчета Joy Което направи сортирането на частите за отделните квадратчета доста по-трудно. Но все пак беше доста приятен и въпреки че ме стресна в началото май не ме затрудни чак толкова. Свободен е.
А в моята глава винаги ще звучи версията на Джанис Дикинсън, която слушах преди сто години, когато имах време да гледам предавания и въпросната беше съдия в America's Next Top Model Smile

# 113
Гибсън 1000 части, много цветя, много нещо.

# 114
Бухтичка, много интересно е това с песничката. Една от причините, поради които харесвам Cobble Hill е че пъзелите им (тези, които съм редила или имам) крият някаква история, свързани с личност или явление от даден период. И покрай тях научавам по нещичко. Така от "Изкуството на Карл Ларсон" научих за Карл Ларсон и ролята му в изграждането на лайфстайла на шведското общество в началото на 20-ти век, от "Календар на градинаря" се впечатлих от художника - така научих за Йожен Самюел Грасе и пионерската му роля в дизайна в стил Арт Нуво, както и за разните градински дейности за съответния месец, разбира се.  От "Покривките на баба" и  "Цветни купи" за мотивите, които канадците използват върху текстил и керамика, от "Цветните нюанси" че не сме сами Simple Smile - и другите народи имали шевици и то различни за различните щати с характерни мотиви само за тях и т.н.
Сега ще проверя каква е историята зад песента Simple Smile
То всъщност, винаги и от всичко можеш да научиш нещо, но Cobble Hill най ми импонират и предизвикват да прочета някакво инфо.  

Магнолиите и аз ги харесвам, но след като и двата, които наредих имаха разминаване в цветовете, малко давам заден. То много интересно се получава с тези цветове. Не е точно разминаване, нещо друго криминално е Simple Smile. Цялото не съответства на малкото и малкото не съответства на цялото Simple SmileНапример, редя една риза - мръсно бяла. Е, няма парченца в такъв цвят! Оказват се светло сини. Но като наредих цялата риза и после целия пъзел - ами мръсно бяла си изглежда ризата, както и на картинката. При разглобяването отделните парченца пак "станаха" светло сини Simple Smile Така и не разбрах как се получава този ефект (не е от мен, при други пъзели не шизофренирам Simple Smile), но беше доста откачено.

# 115
И аз имах такъв проблем с водопадите Игуаси на равенсбургер. Небето го наредих още в началото и напълно недоумявах защо имам толкова много сини части, водата изглеждаше по-скоро бяла с кафенинкаво и сивкаво. Е от водата си бяха, но наистина нищо не ми се връзваше

Иначе съм подхванала да наредя и другите две загадки от The Circle серията на Равенсбургер. После ще се освобождавам и от трите в комплект.
Та наредих го, виждам неща, които са очевидно загадки, почвам да решавам и доста лесно и бързо стигам до две решения, ура. Гордо, гордо се опитвам да използвам решенията, но уви, нито едното не върши работа, най-вероятно са грешни Joy Или може би са просто частични и има още за решаване, не знам и аз, изглеждаха ми ясни като бял ден.

# 116
  • гр. София

Joy Това съм аз, рисували са ме без разрешение Joy

Много е готин Simple Smile

# 117
Anatolian 1000 Rainbow panda

За първи път да не ми се разпада сглобка на марката. Голям кеф беше този пъзел.

Бухтичка , добре обърна внимание на колажите на Кобъл Хил, този пъзел му се чудя от почти година, и най-накрая го взех , и се оказва Коледен, с голямо удоволствие ще си го отворя и аз и песничката ще намеря.
Малко наредени пъзели, които все така забравям да кача

Магнолия, хареса ми като сглобка, но тъмничък. Ще проследя и аз какво ново ще се появи от тях.

С благодарност към Eleyn. Така хубаво вървеше, а пък ние му се бояхме за състезанието.

Фалкон, последния пъзел, който купих, друго си е да редиш веднага когато си харесал някой пъзел, а не да отлежава с месеци. Много си обичам Фалкон.

Pomegranate  Благовещение
С благодарност към Neita.
Толкова е красив.

# 118
Иначе съм подхванала да наредя и другите две загадки от The Circle серията на Равенсбургер. После ще се освобождавам и от трите в комплект.
Наистина аз бях с идеите за съхранение, от времената, когато не се бях заринала окончателно и все още ми се струваше забавно трупането на кашоните с пъзели у нас. Вече ситуацията е SOS и не ми е забавно.
Като напълно логично развитие на предходната мисъл: имам интерес към трите загадки в комплект, ако си ОК да ми ги продадеш.

# 119
  • Русе
Прекрасни пъзели сте наредили Heart
Весе,този с пандите отдавна го заглеждам,но понеже е Анатолиан и все се спирам да го купя,но така нареден ми изглежда чудесен
Много ми е интересно да чета историите,които разказвате за пъзелите и техните художници.Аз рядко се ровя за такава информация. Neita,споделяй,моля те всеки път нещата които четеш.Много е интересно
Бухтичка,този Кобъл ми стои в любими отдавна.Ако ще го продаваш се нареждам

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 18:02 от Зори

Общи условия

Активация на акаунт