Пъзели - юбилейна тема 50

• 26 696
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Както сме я подкарали с по 500 части, да представя един Равенсбургер 500 (благодаря на Мона Лиза). Добре, че е Евето да ни отсрамва Grinning
Eleyn реди върху маса, Бухтичка - в банята, в очакване съм на следващи пози и места Grinning
Бухтичка, много хубави пеперуди.

П.П. Редактирам, Гибсън е пъзелът, зорките очи на Бухтичка нищо не пропускат Grinning

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:07 от sali

# 436
О, супер, ще бъде изненада наистина Grinning

Сали, Гибсън е това Grinning

Малко клюки за световното:
Записани сме вече, картотекирани, отиваме в Испания Joy
Оказа се, не само ние Satisfied LoveDisney импулсивно се е записала с още едно момиче, така че към момента сме 6 индивидуални от България, 3 двойки и 1 отбор. Но така като гледам места има още, така че не е късно и други да се присъединят.

Освен това има промяна в правилата.
Ако помните миналата година на индивидуалните имаше 3 квалификационни групи и после финал.
Тази година явно очакват повече участници и квалификационните групи са двойно повече, тоест 6 Flushed Освен това ще има полуфинал и чак след това финал.
Всъщност ето го графика:

Какво ще се случи на практика ако приемем, че не се запишат други хора от България.
Трябва всички 6 човека да ни сложат в различни групи, тоест във всяка група по 1 участник. Следва всички да продължим на полуфинал тъй като продължава първият от всяка държава.
Има две групи на полуфинал и там във всяка група ще има по 3-ма българи.
Продължава отново най-бързият от всяка държава + останалите подредени по време докато се запълнят 50 човека.
И на финал отиват по 50 човека от двата полуфинала, общо 100 участника, в който следва гарантирано да има двама българи, но вече дали ще сме ние не се знае.
На полуфинал и на финал се редят нови пъзели каталог 2024.

При двойките
Има 3 квалификационни групи (сякаш и тук са повече, бяха май 2 миналата година). Би следвало да ни разпределят по 1 двойка във всяка група и като най-бързата двойка от държавата следва всички да отидем на финала. Реди се пъзел от 500 части.
На финал се реди нов пъзел 1000 части от каталог 2024.

При отборите
Засега нямаме конкуренция Satisfied Въпреки, че ги светнах, че на място могат да си хванат още двама за отбор.
Но не съм сигурна отбор от смесени държави как ще го третират.
Всъщност сега гледам, че и при отборите ще има цели две квалификационни групи, а не една.
Така или иначе мисля си, че като отбор ще сме най-силни и тук поне нямам колебание, че ще се справим.
На квалификацията дават 4 пъзела 1000 части, имаме малко време да изберем 2, другите 2 ги махаме и редим.
На финал пак има промяна, че миналата година не можаха да ги наредят, тогава бяха 1000 и 1500 части.
Този път ще са 2Х1000 и двата нови от каталог 2024, няма да има избор.

# 437
  • София
Не мога да излъжа, ей  Joy Моя грешка, ще корегирам.Седи ми пред очите един Равенсбургер и чака, затова.

# 438
Ех, това със Световното е супер.
И в Испания Heart
Къде точно ще сте?

# 439
  • София
Пипирудите са страхотни, аз много обичам светещи пъзели Simple Smile.
За световното в работата съм уведомила да бе ме търсят. Само мъжа ми още не е информиран хахахаха.
Ще започна да редя и малки пъзели за време да отметна само големия.

# 440
Градът е Валядолид, намира се не много далеч от Мадрид (всъщност сега го погледнах пак, 200 км са), а мястото е Millennium Dome

Само мъжа ми още не е информиран хахахаха.
JoyJoyJoy

# 441
Ура, ура, ще се ходи на световно!
Много се надъхах отсега. С този подробен пост на Бухтичка картинно си представих как сте на финал. Ще бъде страхотно. За късмет в България са почивни дни, само един ден отпуск трябва да си пусна за 21-ви, за да мога да следя предаването неотлъчно. Дано има коментар на английски този път, с пудлето много се забавлявах, но ще ми бъде приятно и да разбирам какво се говори.

# 442
Световно, световно, сега не мога спокойно да си редя, всеки пъзел, който почна все бързам да го свърша Joy, пробвам една поза, друга поза, с рамка , без рамка, сортирам, не сортирам, бре дано улуча правилната стратегия Rolling Eyes

Dancer 1000 Pomegranate

С благодарност към Neita, ултра красив и изненадващо лесен.

Bavaria 1000 Trefl

Този пък от Мимок, красив не ще и дума, но дърветата са ми слабо място, трябва да се упражнява ударно.
Пъзела от 500 нека си остане изненада, но и аз подкрепям, на всеки ще се хареса Innocent

# 443
з редих много хубав пъзел, но съм затрила една част. ToniShu, да е изниквала при теб случайно?  HighSpeed, бях го запазила за теб. Ако не намеря парчето, няма да ми го плащаш с липса. Ако още ще го искаш, подарък ще е. Eurographics puzzle

# 444
  • Русе
Добро утро!
Заредили са новите пъзели Magnolia https://www.ozone.bg/brand-magnolia/

Йоана,много як пъзел.Сигурна съм,че липсата ще изкочи от някъде.Аз даже не я виждам къде е

# 445
Световно, световно, сега не мога спокойно да си редя, всеки пъзел, който почна все бързам да го свърша Joy,
Бързай, бързай, нали и без друго имаш много пъзели, трябва да се отметнат Satisfied

Ghibli, трябва да има коментар на английски, мисля че го бях чула някъд, най-вероятно в канала на Карън.
Иначе то наистина си е за цял дена работа, първия ден като почнат в 11 та чак до 11 вечерта Satisfied
Този, който стигне до финал на индивдиуални ще му се разкаже играта третия ден - отборно, индивдиуално и двойки Rolling Eyes

Favorite Things
1000 части
Elena Essex

Първия пъзел за 2023 беше това, много приятен, обожавам го, поне нямаше дефекти като Джунглата.

Вчера ми направи впечатление тази илюстрация на Demelsa Haughton, като цяло ми е интересен стилът й.

Равенсбургер имат пъзели с нейни илюстрации, аз имам само един - онзи с големия гардероб и рокли в цветовете на дъгата.
Та под новата илюстрация беше написала, че ще бъде направена и на пъзел. И викам да попитам, дали от Равенсбургер, въпреки че не съм виждала нейни на други марки. Но отговорът беше изненадващ - щяла да пуска собствена марка Flushed И така, дано да избере качествено място за изработка, че на Елена Есекс много ме е яд.

Уфф, отивам да гледам Магнолиите...
О, много постно, аз за 1 минута ги разгледах Flushed Дано да има и още, много малко са тези. И цените са нови обаче.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 09:06 от Бухтичка

# 446
  • Варна
Позагубих се в темата, но поне редовно четох и се радвах на наредените пъзели.
Успях да наредя този, даде ми го Горещо-то лято, много приятен.

Явно вървя със закъснение с тематичните пъзели, защото сега редя хелоуински.

Днес ще взема от Спиди Мистериозната кутия. Ще се опитам да избързам с вещиците, но не се заричам, че много лесно ми се объркват плановете.

# 447
Обаче и Магнолиите яко надуват цените за чужденци. Един пъзел в турски лири е 11,70 долара, те го продават за цял свят по 33 долара. Някой няма ли да ходи до Турция Joy
Ще чакам намаление и ще се надявам да качат още, че наистина са много малко.

Иначе вчера мернах, че е качен новият каталог на Кобъл Хил - https://www.outsetmedia.com/sites/default/files/2023-Internation … bble-Hill-web.pdf
Ще си смаляват кутиите, няма лошо. Като цяло ми се иска през тази година да обърна повече внимание на тази марка, защото не ме е разочаровала много, за разлика от други. Но асортиментът им определено не ми е любим. Все пак се намират някои интересни от новите, дано ги заредят и тук, че като помня предния път колко ги чаках Joy Сигурно няма да е скоро...

# 448
  • Русе
Бухтичка,аз пък на магнолия нищо не харесах.Имам един техен,и като гледам с него ще си остана.То бива цени,ама малко прекаляват
Обратното обаче Simple Smile,на Кобъл мога да изкупя целия каталог.Повечето ми харесват

# 449
  • София
Сега вече наистина Равенсбургер, Бухтичка Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт