Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 348
  • 846
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Застраховка на нашето жилище имаме, както и на други наши имоти. За този до сега не е правено, заради досегашния ползвател, твърдо отказваше, дори и ние да я платим. Съобразавахме се.

Това не го разбрах. Как така не правите застраховка, защото ползвателят не искал? 🤔Кой и защо изобщо го пита?

Имаме застраховка на всички имоти под наем. Не е скъпо изобщо. Около 120 на година, но ми е много по-спокойно.

# 166
Сигурно не е искал да е на негово име ? И аз не разбрах съвсем...

И аз правя на жилището което отдавам. На мое име е застраховката.

# 167
Правя застраховка на жилището, което отдавам. И аз не разбрах защо ще се иска съгласие на ползвателя. Ако се отдава тристаен апартамент, за мен е добра идея да се обзаведе само едната спалня, другата да остане празна. Някои хора търсят тристаен защото са с деца, но някои търсят такъв, за да направят втората спалня кабинет, тъй като работят от вкъщи. Обзавеждане на втората спалня може да стане и с допълнителна уговорка. Но в момента търсенето под наем е толкова голямо, че както и да е направен апартаментът, мисля, че бързо ще си намери наематели.

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 14:22 от moonriver

# 168
Black witch, живея в Младост-4, по мое мнение нямаш нужда от брокер. Дори само обява в блока, в местни групи на квартала и т.н. ще имаш достатъчно желаещи да го наемат. Досега така съм помогнала на много познати и непознати да си дадат имота или да си намерят под наем. Доверен брокер не знам как се търси, ако нямаш такъв.

# 169
Защтото беше собственик, чепат роднина да кажем.

Именно заради повечето опции, при три спални, се чудя за обединяването на кухнята с хола.

Брокер нямам и не познавам.

# 170
Прави ми впечатление малкото обяви напоследък за отдаване под наем /основно визирам имот бг/. А  при положение, че имота е близо до БП мисля, че бързо ще се намерят наематели. А в какъв смисъл брокер ще защитава твоите интереси не ми е ясно.  Защитават интереса си да получат комисионна колкото си може по-бързо.

# 171
Прави ми впечатление малкото обяви напоследък за отдаване под наем /основно визирам имот бг/. А  при положение, че имота е близо до БП мисля, че бързо ще се намерят наематели. А в какъв смисъл брокер ще защитава твоите интереси не ми е ясно.  Защитават интереса си да получат комисионна колкото си може по-бързо.

Аз само там публикувам.
Кой друг сайт е добър?

# 172
За мен OLX, а във фейсбук " Квартири под наем в София търся, предлагам"

# 173
Диди,

Извинете за въпроса, но наистина ли за Вас не е никакво натоварване през 2-3- месеца: приемане на апартамент от наематели, оглед,  протоколи и пр.,  привеждане във вид като за нво отдаване,  нови обяви, нови срещи, водене на огледи, преговори, подписаване на договори с нови хора, нов процент за брокер и пр..
За мен е сериозно натоварване, излизане от работия ритъм за моята си работа, загуба на много време, средства и пр.

Или някой друг вместо вас отключва и се разправя ?

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 14:48 от Deborana

# 174
  • Варна
Разбира се, че е натоварване, но за пръв път ми се случва такъв малшанс. Това са първи наематели на този апартамент, в който ние с мъжа ми живеехме преди това. Имам и друг апартамент, който успешно е отдаден от миналата година - там нямам никакви грижи.

Не работя с брокери, сама върша всичко.

# 175
Този имот как е като обзавеждане? Ще мине ли на тази цена?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c166730551966887&sl … 8quv00&f1=1&fe7=1

# 176
това е правено с архитектурен проект като вътрешно обзавеждане. Много ми харесват цветовите гами, особено как са съчетали черен под. Може бар столовете да не са много удобни. Аз бих допълила и метални висящи лампи в индустриален стил или на метална нощна лампа в стаята. В банята не ми харесва душчето за до тоалетната, по-скоро, ако има място, бих сложила биде. Но това са дребни кахъри.
По-важното е, че е на шумно място и няма да го предпочитат. 
И това, че отопението е с климатик, дали няма да са високи сметките зимата? В спалнята не видях да има климатик?

# 177
И аз мисля, че на булевард България е доста шумно, но явно не на всеки това му пречи. В една от новите и луксозни сгради там апартаментите се отдават на доста високи цени. Отоплението с климатик е много евтино ако сградата е добре изолирана. Сметките ще са буквално нищожни. Дали тази сграда е направена така не е ясно.

# 178
Понеже не съм наясно с материята искам да попитам вярно ли е това което чух относно най новата и доходоносна мода, някои изкупували например 10 гаража по 15000 евро които после отдавали под наем за по 300 лева на месец ? Без страх че ще им изгори някой пердетата с цигара, котката му ще направи дамаската на дивана на плантики или кучето ще препикава ламината. Наистина ли в София плащат по 300 лева наем за гараж  Rolling Eyes Просто те пускат в празната дупка и почваш да снасяш по 300 лева всеки месец. Отделно доколкото ми е известно за кола не било хубаво да стои в гараж понеже по бързо корозирала ?

# 179
В прованса наемите за гараж са стотина лева. За ориентир го пиша..

Общи условия

Активация на акаунт