Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 368
  • 846
  •   1
Отговори
# 480
Мъфин, не мога да преценя мястото по снимките колко е, но ми стана интересно, защото харесвам такива мебели и реших да видя какво би отивало и ако позволиш да ти препоръчам...това))
https://www.polihome.bg/bg/catalog/product/view/id/46181/category/10/
има и само диван предлаган
https://www.polihome.bg/bg/catalog/product/view/id/46147/category/10/

Също абсолютно масата и столовете не пасват. Масата е стъклена, а столовете имат неудобни облегалки. Не го казвам с лошо, аз лично нищо такова не бих могла да си позволя, но поне плакна очи и си представям по мой вкус какво бих сложила и направила при възможност.

А иначе на този сайт сега гледам има доста добри промоции и за под наем...не смея да пиша, ама май стават и аз бих купила
ето този ми се вижда добър
https://www.polihome.bg/bg/dnevna/divani/raztegatelen-divan-backus.html

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 22:43 от Анонимен

# 481
Ази, даваш ли консултации?

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 23:56 от vaychka

# 482
Според мен ако стилът допадне на някого, то диванът няма да го откаже. Не е нито амортизиран, нито ми изглежда на примъкнат от немай къде, въпреки различния стил, т.е. не ме навява на мисълта, че сте си махнали стария диван от вкъщи и го хвърляте на наемателите. По-скоро, че сте сложили удобен мек и дълбок диван.

Иначе предполагам можеш да го сложиш ако пасва, на някой от новите по-модерни интериори, които ще правиш.

А фотьойл лесно може да си купи всеки наемател или донесе, ако пространството позволява, за да увеличи местата за сядане при необходимост.

Нещо такова иначе ми се струва по-подходящо от сайта на bubkab https://www.bogdanmebel.com/meka-mebel/divani/divan-ex-home-model-elizabet-desen
Благодаря много. Ще обмисля тази идея.

Супер е, но е много голям за тази дневна.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 00:17 от Мъфин

# 483
  • Бургас
Azzy, правилен ми е усетът значи. Насочила си се към определен таргет - студенти чужденци, те търсят подобен тип интериори и съответно са готови да платят подобен наем. Намерила си си ниша, контакти, браво.
Аз съм предубедена към студентите-чужденци, най-вече заради трудната комуникация и по-големия риск, може би трябва да си преразгледам предубежденията...

# 484
... диваните. Те се състоят от корпус, пълнеж и дамаска/кожа. Най-евтините се произвеждат освен с най-евтините дамаски, така и с корпус от талашит и прочее крехки, нестабилни материали. Шансовете да се поправят са малки или направо нулеви. Ако, обаче, изберете диван с масивен корпус...
Точно за такъв тип опитност говорех в предният си пост.
Аззи можеш ли да препоръчаш подови первази в бяло - видях, че ги използваш ?

И такъв тип прибрани мебели за съхранение като от първата снимка имах предвид:
Скрит текст:

Мъфин, аз също мисля, че няма нужда да се сменя дивана. Пак зависи какъв тип наематели целиш разбира се.
Ако се пипнат други детайли както предложи Аззи, то може да стане един еклектичен интериор. Ако сложиш по тежък/тежкарски диван вече отива към по-солиден наемател Wink

Аз съм предубедена към студентите-чужденци, най-вече заради трудната комуникация и по-големия риск, може би трябва да си преразгледам предубежденията...
Ох Тинтина и там си е като нашите студенти - зависи на какъв ще попаднеш.
На някой майка им е чистила след тях и не знаят дори четката до тоалетната за какво е, за миене на баня, фурна ... не се сещат. Относно предубежденията - едно момче с тъмен африкански цвят на кожата ( не знам как да се изгаря полит-коректно ) доста приятна изненада беше откъм поддръжката на жилището.

Контактите се създават с времето, точно като се позиционираш в някаква ниша. Преди 15-тина години когато за първи път обзаведох апартамент с цел наем, с минималистичен дизайн  ( мъкнах мебели на Икеа от Румъния ) на много кандидати им изглеждаше празен. А след време брокерите ме търсеха с наематели интересуващи се точно за това.
Най ми допада да работя с фирми наематели, всичко е точно счетоводство като следи Wink Един път като те научат преди агенции, звънят на теб. Имам няколко такива, които регулярно имат обекти в града ни.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 11:21 от Casual

# 485
  • София
Azzy, правилен ми е усетът значи. Насочила си се към определен таргет - студенти чужденци, те търсят подобен тип интериори и съответно са готови да платят подобен наем. Намерила си си ниша, контакти, браво.
Да, за имотите, които са в близост до Медицинска академия са такива.
Там това е таргета, така са и обзаведени. А и районът ми е слабост- тази част на центъра между НДК, и Прага особено, по сантиментални причини.
Другите са с друга локация и таргета е друг. Съответно и интериорът и клиентите са различен клас и там студенти не бих пуснала. Там са разни СИО-та, дипломати, компютърни инженери и подобни хора с различен статус.

Casual, има ги на много места вече, преди ги поръчвах да ми ги изработят. Сега последно купих от Баухаус едните, другите от паркети Миланов, защото и паркета беше оттам.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 11:25 от Azzy

# 486
  • в пералнята
Имам чисто нов апартамент, наплъно обзаведен в непосредствена близост до метростанция Мусагеница. Кухня, трапезария и хол са в едно, отделно има и спалня и средно голяма баня. Входът е чудесен, самата сграда е тип хотел.
Колко мислите, може да бъде един реалистичен наем?

# 487
Azzy, усмихна ме! Това е районът, в който ще се местим. В краен случай, ако не друго, ще е добро място за отдаване под наем. Blush

# 488
  • Софето
Имам чисто нов апартамент, наплъно обзаведен в непосредствена близост до метростанция Мусагеница. Кухня, трапезария и хол са в едно, отделно има и спалня и средно голяма баня. Входът е чудесен, самата сграда е тип хотел.
Колко мислите, може да бъде един реалистичен наем?
Ако има външно паркомясто 900лв, ако няма ПМ под 800лв не го давай.

# 489
  • Бургас
Arhinora, дай малко снимки, за да погадаем по-точно Simple Smile

# 490
Casual, тук има голямо разнообразие на первази и декоративни елементи.
https://pervazite.com/

# 491
Какво значи тип хотел?

# 492
  • София
Ще ми дадете ли съвет - приключих ремонта и почистването на жилището, онзи ден се видях с двойка, която много харесах и бих искала да са ми наематели, поискаха лека отстъпка от наема и да разсрочим на две части втория депозит (за това съм Ок), но могат да влязат от 1.02. и съответно съответно наема да започне да тече оттогава. Имам приятелка брокер, която ми убеждава, че трябва да платят половината от този месец, за да не губя, тъй като аз съм готова да го отдам веднага и можело да се яви някой, който веднага да влезе. Хората естествено не са съгласни, готови са да сключваме договор сега и да платят необходимото, но не и наем за януари, склонна съм да се съглася с тях. Какво мислите за тази ситуация?

# 493
Ако много ми допаднат, бих склонила единствено на даване на ключа след две седмици. На по-нисък наем и забавяне на депозита - не.
----------------------
Личните ми впечатления са, че голям брой отстъпки не вещаят стабилни бъдещи отношения.

# 494
  • София
Слушай брокерката и си гледай интереса.
Няма как хем да разсрочат депозита, хем да не платят за 1/2 януари, хем много да ги искам и чакам да се натутат. Явно нямат достатъчно пари, да си търсят нещо по-евтино. Така ще искат разсрочване на наеми и сметки и като влезат.

Общи условия

Активация на акаунт