Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 262
  • 846
  •   1
Отговори
# 720
Не мога да повярвам. Толкова мундарско опръскана и наслоена я беше оставил Мърльото, че не е за разправяне. Чистак нова му я оставих, с етикетите....а я заварих като стогодишна немита ни веднъж.

# 721
Моята беше като от рекламата на препарата, пуснат от Tintina, 1:1.

# 722
Моите наематели се обадиха,че искат да напускат Tired Face имат 2 месеца предизвестие. Нанесоха се началото на октомври. Направо ми омръзна през 6 месеца нови наематели.

Доста неприятно! Дават ли ти два месеца предизвестие? Кога ще се изнасят? Колко наема ти е депозитът? Надявам се, че в договора пише, че депозитът не може да се ползва за плащане на последния наем.
Депозитът е 1 наем. Ще си спазят предизвестието от 2 месеца.
Даваме жилището под наем от почти 2 години - основен ремонт, нови уреди и мебели, идеален център в град общински център. Наемът е максимума за града. Наема се бързо, не е стоял празен, но ...
1. Наематели 1 - завърнала се от чужбина двойка, смесен брак. Казаха, че са за няколко месеца докато купят къща.
2. Наемател 2 - завърнал се от чужбина, предплати за 6 месеца напред. На 3тия замина отново за чужбина. Дори исках съвет тук в темата тогава. После се завърна от чужбина и искаше да го наема отново Astonished
3. Наематели 3 - преместени от София временно в местната структура на фирмата. Договорът беше за 1г., останаха 6 месеца.
4. Сегашните - млада двойка под 25г. Надценили се с наема.

Това е. Приемам съвети. Astonished

# 723
  • Бургас
Явно това е потенциалът на града.
Съветът ми е депозитът да не се връща при прекратяване на договора преди изтичането на първата година. Така ще отсееш поне четвъртия типаж, или хора, които си знаят, че са само за няколко месеца.
Хубаво е да поговориш с брокер от района, който е наясно с наемния пазар - дали това е положението по принцип. Ако е така, свикваш, че наемателите ще се сменят често. Поне ще взимаш висок наем.

# 724
Аз затова държа под среден наем. Имаш късмет, че толкова хора са се изредили и не са оставили за основен ремонт. Защото много като разберат, че по тяхна вина губят депозита, правят золуми. Според мен е висок наема и като цяло по малките градове все се намира някое жилище на роднини, където да живеят без пари.

# 725
Щом е максимума за града, значи е висок наема. Лукс нещо си се води...за паралии.
Така изпускаш таргета от работещи, и такива които са постоянно по квартири/без собствено жилище/.

Сракът за това е срок, да се спазва и от двете страни. Иначе се сключва безсрочен с 1 мес.предизвестие.
Щом срокът е 1г , не може да се прекрати от никоя от страните, без неустойка.

Вписваш го това в договора и сключваш срочен!договор..за 1г, или за 2г. Прекратяване с 1мес.предизвестие може само СЛЕД изтичане срока на договора. Както е при мобилните оператори..то така е и по закон.

Нещо бъркате срочен с безсрочен тук, или вашия е безсрочен?

# 726
  • Варна
А, капа и при мен, зебрата.....нищо не разяде, освен мазньочите....Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче как ги маха, вълшебна ...от раз.

На мен Зебра ми разяде покритието на фазера на дъното на шкафчето под вградена фурна. Хем не седя дълго. Много трябва да се внимава с този препарат. Чувала съм за смъртен случай на жена, която напръскала щедро и затворила фурната. После при отварянето на вратичката, я удрят изпаренията и...

......
Я дайте един акъл. Мисля за бюджетно, но в същото време модерно обзаведено жилище за 1, най-много двама.
.......
По темата за фурната да кажа, че поне според моето лично усещане тези малки фурнички са възможно най-антимодерното нещо евър. Иначе са бюджетни и вършат отлична работа - няма спор. Самата аз съм използвала собствена такава в годините ми на наемател. Също наистина са тежки и не си представям момиче да се навежда и да вади такова нещо, после и да го прибира, на всяко готвене, било то и веднъж седмично.
Портативен котлон също имах свой и бях доволна, но си седеше на плота. Свалях го само при чистене на кухнята.  И това ми е антимодерно.

Кухня 2 метра може да се направи бюджетна и модерна, без да се краде от функционалността и удобството.

п.п. Ще споделя трикче за лесно и евтино добавяне на модерност във всяка кухня - ЛЕД осветление. ЛЕД лентата, профилът, кабелчето и трансформаторчето струват общо около 40 лв и редовно са намалени по строителните хипермаркети. Монтажът е елементарен. Сама жена може да се справи. Поне според мен осветлението играе важна роля и при визуалния облик на кухнята, и при удобството по време на работа.

# 727
Как точно се монтира лед лента, може ли детайли?
Гледала съм в лидл, монтажа ме отказа..мисля че няма да се справя...

# 728
  • Варна
Профилът се захваща за долната част на горните шкафчета с 2 - 3 винтчета. Може и да се залепи с лепило (такова като силикон и в пистолет) или със строителна лента 3М, която е нещо като много здраво двустранно тиксо. Лед лентата е самозалепваща и се лепи вътре в профила. Затваря се с пластмасовотото капаче на профила. Кабелчето на лентата се вързва за отделно кабелче с копче и щепсел (като за нощна лапма). Преди щепсела се вързва и трансформаторчето. Само две жички са. Няма какво да се обърка.

# 729
Връзва се....има ли си щепселче, или...много жичкаджийско ми се струва Grinning

# 730
  • Варна
Има си щепселче кабелчето. Готово си се продава с копчето. 
https://mr-bricolage.bg/kabel-preksvachschepselbyal/p/910986
Има го и в черно - за тъмни кухни. Grinning

Не казвам, че всяка жена ще се справи, а че по принцип може. Щом аз успях, без да съм инженер и без да ми е показвал някой... Иначе има и майстори, но трудът ще излезе сигурно повече от материалите, а говорим за бюджетно решение.

# 731
Мерси. Видях клип, и вкъщи имало таквоз зад таблата в спалнята Joy

Иначе... аз сменям сама батерии в баня на мивка, душ...сифони под мивка сменям, във вик сферата съм самоук спец Grinning..имам си тръбни и др.вик ключове....
Жичкаджийската раЛта ми е далечна...

# 732
Слушай сега: ти идваш у нас и оправяш сифоните и ВиК, аз идвам и.оправям тока. Идеалка сме Wink

# 733
По темата за фурната да кажа, че поне според моето лично усещане тези малки фурнички са възможно най-антимодерното нещо евър......Портативен котлон също ....  И това ми е антимодерно.
Кухня 2 метра може да се направи бюджетна и модерна, без да се краде от функционалността и удобството.

п.п. ... Поне според мен осветлението играе важна роля и при визуалния облик на кухнята, и при удобството по време на работа.

Подписвам се под цитираното от мнението на Диди

И все пак - в обзавеждането на едно жилище за под наем - ясно да си изясним типа на потенциални наематели. Локацията, големината на жилището са до голяма степен насоки за това. Познавате градовете в които отдавате - преценете. Аз лично ако отдавам в краен квартал, с по нисък наем няма да целя толкова модерност, а оптимално усвояване на пространството с по-евтино обзавеждане. Ако имам в идеален център на София - ще ги обзавеждам като от постовете на Аззи от преди няколко страници. Там аудирията чуждестранни наематели, АйТи-та - е тези портативните уреди и "ръбести" дивани - мисля ще отблъснат този тип наематели.

Аааа и аз много неща сама оправям в къщата, и мебели сглобявам, но има ли Ел. - само до смяната на крушки се ограничавам.

# 734
Браво на вас, мъжки момичета сте! Аз го играя само чистачка и телефонист-мениджър. На домашен майстор да звънна, ел.техник да координирам, специалист по дограмата. То това е тъпото - от всичко по малко.

Общи условия

Активация на акаунт