Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 29

• 39 385
  • 846
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Бабата вече чака 2 000 евро от родата и ще ме назначава за отговорник по ремонта Simple Smile . Лошото е, че със сина й сме израснали заедно и не мога да си поискам заплата като за отговорник Simple Smile))))

# 211
Ааа..ми честито тогава !!

# 212
Бабата вече чака 2 000 евро от родата и ще ме назначава за отговорник по ремонта Simple Smile . Лошото е, че със сина й сме израснали заедно и не мога да си поискам заплата като за отговорник Simple Smile))))

Близък на моя приятелка се занимава с отдаването на имотите й под наем. Плащат му един месечен наем годишно. Занимава се с всичко - събиране на наема, ремонти и пр. Би трябвало не ти да си искаш заплата като отговорник, а твоя приятел да се сети да ти предложи.

# 213
Приятелството си е приятелство,сиренето с пари. Няма нищо срамно.Това си е сериозен ангажимент,време,нерви.

# 214
Добре де, като се изнасяха тия младежи, никой ли не го помоли да си почистят, да си платят сметките, да си оправят щетите? Комуникация, нещо?

# 215
Едва ли точно котлонът е ръждясъл, по-скоро рингът около него. Аз, заради ЕГН-то, знам какво е със старите свободностоящи печки. Нагрява се от котлона, изкипява ядене, полепва по ринга и се спича, търкаш го (стържеш с тел и с препарати), после пак по същата система. И ръждясват ринговете, пробиват се. Сигурна съм, че може да се намери ринг по магазините и да се смени. Обикновено е най-употребяваният котлон. Но нищо чудно и други рингове да са тръгнали. Фурната вътре, като се изтърка, и тя може да е тръгнала. Ако се цели безпроблемно отдаване под наем и за в бъдеще - по-добре нова печка. Има и по магазините за бяла техника с транспортни дефекти (виждала съм в едно малко магазинче-филиал на по-голям такъв магазин, зад Парка Заимов до НАП-Оборище).
За вратата - разбира се, че само крилото да се смени имах предвид, на венге ми изглежда, в един от хипермаркетите видях по 99 лв. на промоция. Само трябва да се премери старата врата, тя също е от най-евтините стандартни. Ако има нужда от нагласяне - вика се дърводелец от обява.

# 216
  • София
А бе, и аз знам как изглежда печка Мечта на живо Simple Smile, но в случая наистина има проблем със самата плоча. Нека мине лудницата около празниците и всичко ще се оправи. Къде с пари, къде с труд, къде със споменаване на роднини Joy

# 217
  • София
И ръждясват ринговете, пробиват се. Сигурна съм, че може да се намери ринг по магазините и да се смени.
Има по железариите. Ринговете май са на резба, навиват се като крушки.
Сменя се, не е ядрена физика. Викаш майстор, плащаш му 50лв и още 15-20 за котлона. Несравнимо е с нова фурна + доставка и изнасяне на старата.

Произволен сайт в гугъл:

Не е толкова просто да се вземе друга врата. Може да са различни фалцове.
Освен това, трябва да се напасне пантите, бравата.
А бравата си иска изкопаване (на ново място).

Аз бих оставил майстор да я избере.
А и ремонт (с фирма) вероятно би бил несравнимо по-лесен.

Ако може, и на мен телефон на фирмата на лс.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 14:53 от Танграта

# 218
Все още имам печка с обикновени котлони - едната двойка (малък и голям) сдадоха багажа преди около 2 години (почнаха да нагряват само съвсем леко, като на 1-2 степен), другата двойка все още работи, но не особено добре - като нагреят котлоните, в един момент намаляват, 2 яйца пържа 10 минути, порция спагети - може и 20 да отиде. Един път грее като за световно - за 3-4 мин. съм готова, друг път е мъка. Особено ако се почне едно последователно и продължително готвене на няколко неща.  Де юре работи, ама де факто си е за вторични суровини. Мъча я още, защото ще си замине с ремонта на кухнята. Не е Мечта, Индезит или Аристон май беше, ама все тая от марката, просто им идва времето в един момент.

А за Мечта-та - ех, спомени от детството, баща ми сменяше периодично котлони, рингове и врътките. Че тогава беше тегаво с магазините, не е като сега - кеф ти техно-магазин, кеф ти ОЛХ, ако искаш и от Австралия ще ти докарат.

Тангра, някои от фирмите за скрап извозват безплатно стари уреди. В Гугъл ще намериш. По график са, обаче, не е веднага да дойдат. Там е друга далаверата - магазините за бяла и черна техника са задължени да рециклират толкова, колкото продадат, за да не начисляват еко такса. Затова сключват договори с фирми за скрап - скрап-аджиите им "продават" по документи количествата извозени уреди, колкото им трябва на магазините. Бизнес си е това и то сериозен.

Последна редакция: нд, 25 дек 2022, 19:07 от man_darin_ka

# 219
Аз намерих във фейса хора, които дойдоха на място и взеха стар климатик от службата, плащат 40 лв за 12ка, 50 лв за 18ка. Изкупуват всякаква стара техника която съдържа метал, явно го предават...плащат и го отнасят. Супер удобно.
Мислеха да го хвърлят стария колегите, сега са доволти, изкарах им за по бира...

# 220
Честита Коледа!
teta75 сподели тук координатите на тези хора.Може да са полезни на повече съфорумци.Аз нямам ФБ и не мога да видя.

# 221
Мога, да...дойдоха от друг град даже, много съм доволна аз. Като напишеш във фейса изкупувам стари климатици, и излизат. Аз звънях на четирима, този дойде пръв.
Профилите ли да качвам..не смея много, но на ЛС ще ги дам...Blush

https://www.google.com/search?q=%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D0%BF%D … e&ie=UTF-8&inm=vs

Пълно е с инфо...

# 222
Благодаря!Ще ги погледна.Просто и през ум не ми минава Rolling Eyes че има и такъв бизнес.

# 223
О, има...аз даже намерих и за стари чугунени радиатори - идват, режат, изнасят си ги те, товарят ги, и изчезват в неизвестна посока. Плащат ти даже Simple Smile записала съм им координатите, че предстои на работата да се махат евентуално...
Предават ги за скрап, от това печелят.

А, и един дърт компютър продадох за 30 лв..и тях изкупуват, дърпат от тях платина...

# 224
Тета, може ли и на мен, на лични да ми изпратиш координати?

Общи условия

Активация на акаунт