Вие плащате ли сметки на родителите си?

• 13 776
  • 270
  •   1
Отговори
# 75
Всеки има различно семейство .
Подкрепям, има активни възрастни, има които са с ограничена подвижност, с нужда от рехабилитация.  Някои са все още двама, други самотни. Надали тези от нас, които помагат говорим за шляещи се, с прилични доходи възрастни.

# 76
Има и горди хора, които макар и възрастни и с ограничени финанси, не желаят децата им да им поемат сметките. Моята майка е такава. Аз я уважавам затова. И свекърва ми, Бог да я прости, беше такава, докрай.
Затова не се пита, изчиствам и не коментирам. Да, протестират, но сменям темата. Трудно ще ме изправари като ги пускам онлайн..имахме и такива опити Simple Smile, то си е мило.

Майка ми няма опция да допусне да изчиствам аз каквото и да е. Никога няма да ми даде достъп до абонатен номер на нещо, че да го изчиствам. Да я поставям в ситуация да протестира и всеки път да се караме по темата е абсурдно. Освен всичко, тя няма и нужда някой да и плаща.
Ако направя нещо такова, че и да не я питам - това ще е жестока обида за нея. Защо да и го причинявам?
По-нагоре се коментираха именно такива случаи-на достатъчно имащи и немизерстващи родители, които обаче чакат да имс е плаща и угажда. Това няма общо с помощ, ако изнемогват с нещо.

# 77
Ние им плащаме, за да имат предостатъчно за различни нужди.На тях като им останат излишни и се посъберат 5-6000 ги дават на децата ни.

# 78
Има ли желание, начин се намира.
И не е необходимо родителите или роднините да бъдат оставени до степен на мизерстване и изнемогване, за да бъдат обгрижени, финансово в случая на темата, а и всякак.

# 79
Понякога не е въпрос на пари. И човек се намесва по спешност и нужда. Важно е обаче някак да се направи граница между нужда и навик . Т.е. тук Дорис е права.

# 80
Бях готова да кажа ,че не съм помагала, защото не ми стигаха и на мен ресурси, но не е така. Вярно е за моите, но там беше брат ми, за свекъри  е  вярно. Даваха 5 лв за хляб ,да не кажем ,че ги храним, първите години свекъра гледаше животните, после получи инсулт и се започна всичко от нас, основно от мен, че аз пазарувах дребните неща ,като храна и  подобни.  Също и с двор, животни.
 В реда на нещата беше ,като сме заедно. Отделно започнахме да се храним ,да не стават изцепки от намеса, повод бе точно намеса  като говори мъжа ми с децата. Но мазе, хладилник ,всичко по двора се ползваше общо, без протести и дори се праща на  девера,  независимо кой произвежда. Нормално беше за времето си. Пари не се е налагало, те си имаха за лични неща.
 На мен помагат като закъсам, основно отопление и ремонти.
 Нивите съм отстъпила от  свекъровата страна ,продала и дарила от моята доста , остана ми малко, но пък с брат ми неразделени. Той не дава. Аз трая. Не  е женен ,над 65 вече , едва ли ще им наследници ,та остава пак за моите синове един ден.  Да има с какво да посрещнат разходи ,като им увисне, ако стане така,  че няма на кого друг.
 Приемам ,колкото да ми е тежко, няма друг начин.
 Дори едно гостуване ми разклаща бюджета, няма и няма.

# 81
Има и горди хора, които макар и възрастни и с ограничени финанси, не желаят децата им да им поемат сметките. Моята майка е такава. Аз я уважавам затова. И свекърва ми, Бог да я прости, беше такава, докрай.
Затова не се пита, изчиствам и не коментирам. Да, протестират, но сменям темата. Трудно ще ме изправари като ги пускам онлайн..имахме и такива опити Simple Smile, то си е мило.

Майка ми няма опция да допусне да изчиствам аз каквото и да е. Никога няма да ми даде достъп до абонатен номер на нещо, че да го изчиствам. Да я поставям в ситуация да протестира и всеки път да се караме по темата е абсурдно. Освен всичко, тя няма и нужда някой да и плаща.
Ако направя нещо такова, че и да не я питам - това ще е жестока обида за нея. Защо да и го причинявам?
По-нагоре се коментираха именно такива случаи-на достатъчно имащи и немизерстващи родители, които обаче чакат да имс е плаща и угажда. Това няма общо с помощ, ако изнемогват с нещо.
Майка ми е с намалена подвижност- да се чете не излиза от тях, защото не може, само с ппмощ, говорим за много различни случаи. Парното и е половината пенсия, нз защо въобще писах. Не става на въпрос за вземи..е не..ма вземи..ма нее.нее. Никой не чака да му се плаща нищо, просто сме семейство. Нито са имащи, нито можещи в нашия случай..другото е паразитизъм, не помощ. Мнението ми беше в насока, че няма да чакам да ида привечер и да видя, че са си спрели радиаторите.
Бяха млади, аз току що започнала работа, вземаха 5торно на мен и те помагаха. Нищо не лошо не виждам семейството да си помагат, а не всеки да се оправя като вълк. Даже не се обсъжда вкъщи, нямам идея защото тръгнах да пиша и обяснявам тук.

# 82
Аз не виждам причина за тези обяснения.
Нагоре коментирахме Имащи, които мрънкят да се водят, да им се угажда, и да получават.

# 83
Някои си имат  и да дават, по-младите родители особено. Няма лошо ,късмет е да са млади и да имат, че  и да дават. Не да вземат.

# 84
Хубаво е да се уточнява за какви родители става въпрос все пак. На някои от пишещите родителите са млади и работещи, естествено, че няма нужда да им се помага, но пък и не е равносилно на възрастни пенсионери, някои от тях останали вече и без партньор.

Предполагам, че никой тук няма да се поколебае да плаща каквото трябва за родител,.

Също така е неприятно, когато родигелят е в нужда, но поради криворазбрана гордост я прикрива от децата си и не желае да приеме помощ. Моите имаха рецидиви в тая насока, но доста бързо ги парирахме, за възрастта си са дали достатъчно както на нас, така и на обществото.

# 85
  • Deutschland
Искам още нещо да напиша. Вуйчо ми плащаше на майка си абсолютно всички сметки, пазаруваше изцяло той, тя пари за нищо не даваше и постоянно хвалби от сорта на това, че ще той ще я дондурка до край така. Жената е здрава, подвижна, излиза постоянно. Е... съдбата реши друго. Вуйчо ми млад, здрав, прав получи масивен инфаркт и почина. Сега тя не знае къде да си плати тока и  се чуди кой ще я гледа след време.

# 86
Това другата крайност. Да вредиш на себе си дори, не само на децата си.

# 87
по-гадно е на децата си.

# 88
Искам още нещо да напиша. Вуйчо ми плащаше на майка си абсолютно всички сметки, пазаруваше изцяло той, тя пари за нищо не даваше и постоянно хвалби от сорта на това, че ще той ще я дондурка до край така. Жената е здрава, подвижна, излиза постоянно. Е... съдбата реши друго. Вуйчо ми млад, здрав, прав получи масивен инфаркт и почина. Сега тя не знае къде да си плати тока и  се чуди кой ще я гледа след време.
Майката на вуйчо ти, не ти ли е баба?! Защо я наричаш "жената" като че ли става дума за някой непознат?

По темата: Аз плащах сметките и купувах повечето храна на баща ми преди да почине, защото живееше при нас. Той си пестеше пенсията и в края на годаната събрана сума я даваше на мен и сестра ми по равно.

# 89
Едно е 65-годишен наскоро пенсиониран и здрав, друго е 80+ годишен пенсионер от 30 години.
Няма как да не знам абонатните номера, при условие, че съм съсобственик.
А, мрънкането си е характер. Иначе дори и не проумявам как ще имам по-висок стандарт от майка ми.... ако тя мизерства, значи стандарта ми не е чак толкова висок.

Общи условия

Активация на акаунт