Вие плащате ли сметки на родителите си?

• 13 790
  • 270
  •   1
Отговори
# 210
Те печените хора винаги се оправят. За съжаление повечето хора не са такива.
Иначе за другото, да не дава Господ.... Да, преживели сме Лукановата и Жанвиденовата зими, ама тогава имахме родители зад гърба си.... сега ние сме родителите.

# 211
Ние пък сега сме в магарешката възраст - 50те-   и на деца и на родители помагаме.

# 212
Ние пък сега сме в магарешката възраст - 50те-   и на деца и на родители помагаме.
Имам добра и лоша новина.
Лошата-още дълго след тази възраст ще се помага в двете посоки.
Добрата-ние (тези, в "магарешката възраст" , да уточня. Joy) няма да имаме нужда от помощ, защото точно ние ще сме помощниците😀

Здрава и успешна година!  Heart
 Christmas Tree

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 16:42 от Светкавица

# 213
Баш за война не съм. Дано не се наложи. Бл за режим на тока, инфлация и липса на храните продукти и необходимото за нормален живот, съм.
Не е изказване напреки, просто питане, защото всички го правим- опити за подсигуряване- но как си толкова сигурна?
Личен генератор, бункер, хрумва ми камина на дърва- ок налична ..ама как ще я ползвам като дървата станат, колкото всичко спестено и примерно няма бензин. Не е лесно при разпадащата се система, дано не се стига до там. Надали рязко ще развия на ливадата стопанство животни и гигантска градина за самоизхранване.
План за работа в друга държава и изграждане на лоби не го броя, то е към опция текущо развитие и бъдещо бягство и пълен отказ от всичко, при заплаха от разруха. Но и там надали ще има острови на спасението, които не са затворили рекрутмънт и не са в криза...та не виждам никаква сигурност аз.

# 214
  • Между гори и планини
Аз и в други теми съм писала. Къща с голям двор имам и плодове и зеленчуци не купувам. Каквото отгледаме това е. Всичко се затвори в буркани. Гледам кокошки, те си люпят пиленца, които порастват. Да, за яйца, но при нужда и за месо. Имам голяма плевня, така че и други животни бих гледала. Топлим се на дърва, мога и да готвя на дърва, купувам с перспектива от поне 2 години напред, имам къде да съхранявам. Имаме генератор на бензин, не се е налагало да го ползваме, вече ще сложа и соларни батерии. Кладенец свързан с къщата. Така, че да. Смятам се за доста подготвена. Имаме запаси от брашно, мая, макаронени и зърнени за много напред във времето. Маза с буркани, два хладилника и огромен фризер. В началото на локдауна така бях пресметнала всичко, че над половин година не ми се наложи да отида до магазина. Мляко ми носят прясно до вратата, правя си масло, кисело мляко. Когато имаш 2 декара земя с овошки и зеленчуци вместо басейн и райграс, гладен не оставаш.

# 215
Аз и в други теми съм писала. Къща с голям двор имам и плодове и зеленчуци не купувам. Каквото отгледаме това е. Всичко се затвори в буркани. Гледам кокошки, те си люпят пиленца, които порастват. Да, за яйца, но при нужда и за месо. Имам голяма плевня, така че и други животни бих гледала. Топлим се на дърва, мога и да готвя на дърва, купувам с перспектива от поне 2 години напред, имам къде да съхранявам. Имаме генератор на бензин, не се е налагало да го ползваме, вече ще сложа и соларни батерии. Кладенец свързан с къщата. Така, че да. Смятам се за доста подготвена. Имаме запаси от брашно, мая, макаронени и зърнени за много напред във времето. Маза с буркани, два хладилника и огромен фризер. В началото на локдауна така бях пресметнала всичко, че над половин година не ми се наложи да отида до магазина. Мляко ми носят прясно до вратата, правя си масло, кисело мляко. Когато имаш 2 декара земя с овошки и зеленчуци вместо басейн и райграс, гладен не оставаш.

Благородно ви завиждам, наистина!!!

# 216
  • Пловдив
А аз се смея. Защото ако стане някакъв катаклизъм и спре електричеството, то в този момент няма и горива - системите за доставки се нарушават. За колко време ще изкарат тия фризери? Генератора може ли да продължи със седмици без гориво?
До колко дълго ще продължат да ти носят мляко за да има мляко, кисело мляко, сирене, масло?

Отделно, и водата ще спре - тия системи се облсужват от хора, и като ги няма хората съвсем бързо ще спре.

И аз имам голям фризер, отделен от малкия фризер на хладилника, и голям двор на вилата - можем да идем да живеем там, и маза с буркани. Но това не може да бъде запасяване в случай на ... зомби апокалипсис (нарочно не искам да дефинирам вероятни сценарии, та да му викаме зомби апокалипсис). Брашно купувам на чували от 25 кг. И захар и прочие. Това е начина по който си водя домакинството, защото моите хора ядат по много и мен ме мързи да ходя често до магазина. При мен не е от запасяване, а от мързел.

# 217
  • Между гори и планини
Като няма фризер, отиват нещата в буркани. Не ми е фатално. Без ток мога да изкарам изключително дълго. Точно защото имам много дърва. Всяка година купувам 24 кубика и за зимата горим само половината. Натрупват се. Брашно 25 кг въобще не го броя за много. Тук има огромни  метални ракли с брашно по мазите и периоди си качваш по кофичка. Водата ми от кладенеца може да няма помпа, но водата пак може да се използва - с кофа. Между другото доста познати чужденци с икономическо образование още преди няколко години говореха за финансова криза и се подготвят като мен. Покрай ковида и доста хора населиха мястото на което живея. Иначе, радвам се че ти е смешно.
П.п мляко ще ми носят, все пак съседа има крава.

# 218
  • София
Нагласата е важна, не толкова материалното запасяване.

# 219
Хора според мен престанете да предизвиквате съдбата. Как може да сте толкова лекомислени. Това не го разбирам. Мен ме хвана страх да чета тук.
Дано никога не ни застигне война или катаклизъм!
Защо не напишете нещо хубаво. Празници са Simple Smile Да си пожелаем щастие!

АРТЕМИС дано не ни се налага никога да изпитаме кое е по-важното и колко са ни прави премъдрите предположения. Бягай да пазаруваш подаръци и да режеш салати и да се радваш на печката и телевизора Simple Smile

# 220
  • София
Благодаря, Bella за съвета. Не ме влекат домакинските занимания. Simple Smile

# 221
Тези презапасявания и страхове и изобщо разсъждения в тази насока на мен, повтарям на мен!, ми звучат налудно. Живея си спокойно, в апартамент, без почти никакво запасяване, гледам си живота и мисля позитивно.

# 222
  • Deutschland
Запасявах се само по времето на К-вируса и то само и единствено с бебешко мляко и пюрета, защото не знаех ще има ли в магазините наличност и изобщо ще работят ли. Малката беше бебе по това, време и нямах избор.

# 223
  • Пловдив
Аз ако имах един свободен килер подръка, сигурно щях да го понапълня. Всъщност имам таван на едно място, не там, където живея. Майка ми навремето там държеше запаси с олио, брашно и захар, не е лоша идея. Но дойде ли зомби апокалипсис, и това надали ще ни спаси задълго. Еле като плъзнат банди крадци. Wink
Иначе и на мен ми се иска напоследък едно дворче с овошки и кладенец, за лично успокоение. При апокалипсис пак не помага, но при масово обедняване - може. Само да си здрав да копаш.

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 11:14 от Магдена

# 224
Съгласна съм напълно- и ние не сме по райграси  и  става бавно при нас, действаме на 2 стана,  защото децата са малки и още трябва и стоене в наблъскания град.
Точно пред Новогодишно, ме мотивира още повече- прегръдка Heart.
И извън всичко друго, най-добре си му е на човек на негова си земя, това с апартаментите е душегубство /ни голям, ни в центъра дава същото/

Общи условия

Активация на акаунт