ПИД, PGD\PGS - Предимплантационна диагностика на ембриони - тема 2

• 53 410
  • 703
  •   1
Отговори
# 465
Слънчице, пожелавам ти изобщо да не стигате до ембриончетата с нисък грейд, а тези двечките с хубав да са вашите дечица 🤗❤️ Иначе винаги има смисъл 🍀

# 466
r@i спомена за пуснати генетични изследвания - за носителство се гледа точно кариотипа. Ако всичко там е ок не би следвало да си носител.

Да, и на двамата ни всичко е ок с кариотипа. Чудя се просто над думите на ембриолога, че всичко явно идва от моите яйцеклетки. Това така прозвуча, все едно с всеки ембрион ще има мутация...Или просто аз така го възприех.

Разпитай го защо така смята. Често медицинските лица не считат за нужно да се обосноват, а на нас въобще не ни изглежда така

# 467
Здравейте, имам 7 трансфера. Още от 2рия трансфер забременях, но опита ми приключи с аборт в 8ма седмица. От тогава нямам имплантация, освен 6тият ми трансфер, който приключи с биохимична. Имаме замразени 4 ембриончета на 5 ден. Искам да попитам, понеже не съм запозната ПИД може ли да се направи на тях или се прави попринцип след пункцията преди да се замразят.

# 468
Здравейте, имам 7 трансфера. Още от 2рия трансфер забременях, но опита ми приключи с аборт в 8ма седмица. От тогава нямам имплантация, освен 6тият ми трансфер, който приключи с биохимична. Имаме замразени 4 ембриончета на 5 ден. Искам да попитам, понеже не съм запозната ПИД може ли да се направи на тях или се прави попринцип след пункцията преди да се замразят.

Здравейте, ние имаме правен ПИД в Надежда на замразени ембриони и успешен трансфер след това. За нашата ситуация имаше полза. Успех и Ви пожелавам Новата година година да Ви донесе късмет и хубави новини.

# 469
Sunshine9292, обсъди и вариант за диагностична хистероскопия- може да има някакъв проблем в матката след аборта. Ако са добри като морфологични показатели ембрионите може да се размразят и да се тестват и пак замразят. Повечето добри ембриони си оцеляват след всичките тези интервенции, но си има и своя риск

# 470
Това е моят резултат Disappointed Relieved Който разбира, моля да коментира!

# 471
Правих хистероскопия уж всичко е наред, доктора ми каза да действаме след процедурата и направихме трансфер на следващия цикъл, но дори нямаше и имплантация.

Sunshine9292, обсъди и вариант за диагностична хистероскопия- може да има някакъв проблем в матката след аборта. Ако са добри като морфологични показатели ембрионите може да се размразят и да се тестват и пак замразят. Повечето добри ембриони си оцеляват след всичките тези интервенции, но си има и своя риск

# 472
Здравейте,
Какви изследвания сте правили преди трансфер?
С ИЯР съм, без бременности и аборти, един траснфер с мой яйцеклетки - неуспешен.

Благодаря!

# 473
Здравейте,
Какви изследвания сте правили преди трансфер?
С ИЯР съм, без бременности и аборти, един траснфер с мой яйцеклетки - неуспешен.

Благодаря!

ПИД на ембриони. След като нямах имплантация на балансиран ембрион ми направиха хистероскопия, биопсии за имплантанционен прозорец в Надежда, микробиология и имунологична. Поставяне на PBMC преди трансфера. Успех

# 474
Здравейте,
Ситуацията ми не е свързана с ПИД, но има връзка с качеството на ембрионите, затова пиша тук.
Интересувам се има ли успели мами с ембрион, който е бил замразен повторно и при трансфер отново размразен. Ще опиша при нас как е, защото не съм сигурна, че се изразявам правилно.
При нас случаят е следният- след оплождане получихме два ембриона, които замразихме в една сламка на пети ден. Направихме замразен трансфер, тъй като при мен трябваше да се направи хистероскопия. След това размразихме ембрионите, трансферирахме само единия, тъй като при мен шийката е скъсена след конизация и нямаше да мога да износя близнаци евентуално. След трансфера на единия ембрион , другият го замразихме отново. Знам, че при следващо размразяване качеството му се нарушава. Считам като грешка, че не съм поискала ембрионите да са в две отделни сламки, но тогава не бях наясно с тази информация.

Благодаря много ако някой се включи с мнение по въпроса.

# 475
Здравейте. Имам успешен трансфер в Надежда с ембрион, който е замразяван два пъти. Бяха ми казали, че до два пъти може, а вече след три не е добре. Само препредавам думите на лекарите, не изказвам мнение. Успех!

Здравейте,
Ситуацията ми не е свързана с ПИД, но има връзка с качеството на ембрионите, затова пиша тук.
Интересувам се има ли успели мами с ембрион, който е бил замразен повторно и при трансфер отново размразен. Ще опиша при нас как е, защото не съм сигурна, че се изразявам правилно.
При нас случаят е следният- след оплождане получихме два ембриона, които замразихме в една сламка на пети ден. Направихме замразен трансфер, тъй като при мен трябваше да се направи хистероскопия. След това размразихме ембрионите, трансферирахме само единия, тъй като при мен шийката е скъсена след конизация и нямаше да мога да износя близнаци евентуално. След трансфера на единия ембрион , другият го замразихме отново. Знам, че при следващо размразяване качеството му се нарушава. Считам като грешка, че не съм поискала ембрионите да са в две отделни сламки, но тогава не бях наясно с тази информация.

Благодаря много ако някой се включи с мнение по въпроса.

# 476
Привет, Криси6! Моето момиченце (почти на 5 месеца) е ембрионче два пъти размразявано, точно заради ПИД. Събирахме ембриончета от две стимулации. Тези от първата изчакаха втората партида, размразиха ги, тестваха всички заедно, и след това замразиха отново за изчакване на резултата. Като ми правиха трансфера ми дадоха снимка на ембриончето и беше едното от първата партида. Казаха че много бързо след размразяването се е раздвижи и дори е "тръгнало да се излюпва". Та, да - има такива успехи. Стискам силно палци да се похвалиш!

# 477
Здравейте, на нас ни излезе лош резултат от генетично изследване на ембрион, който замразихме. Избрахме да го унищожим, но усещам, че го направихме без достатъчно яснота по въпроса. Беше ни обяснено, че такъв вид ембрион няма да може да се трансферира, защото надали щял да се имплантира изобщо или щяло да резултира в аборт. В листа с резултата от изследването пише, че е небалансиран, но не от кой вид небалансиран е. Иначе също пише резултат: "45,XN,-7, трансфер -не, *N.B.!При трансфер на мозаичен ембрион се препоръчва самостоятелен трансфер и валидиране нарезултата с генетична амниоцентеза". Има ли някой, който разбира какъв е вида небалансиран в такъв случай? То сигурно ще направим и консултация с генетик, но засега не намирам кой да ми обясни резултата.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 00:45 от lovely

# 478
Здравейте, на нас ни излезе лош резултат от генетично изследване на ембрион, който замразихме. Избрахме да го унищожим, но усещам, че го направихме без достатъчно яснота по въпроса. Беше ни обяснено, че такъв вид ембрион няма да може да се трансферира, защото надали щял да се имплантира изобщо или щяло да резултира в аборт. В листа с резултата от изследването пише, че е небалансиран, но не от кой вид небалансиран е. Иначе също пише резултат: "45,XN,-7, трансфер -не, *N.B.!При трансфер на мозаичен ембрион се препоръчва самостоятелен трансфер и валидиране нарезултата с генетична амниоцентеза". Има ли някой, който разбира какъв е вида небалансиран в такъв случай? То сигурно ще направим и консултация с генетик, но засега не намирам кой да ми обясни резултата.

Не съм специалист, но ембрионът трябва да има 46 хромозоми. Вашият има 45 с липсваща 7-ма хромозома. Не пише да е мозайка, така че не би могъл да се коригира.

# 479
lovely, това е анеуплоиден ембрион с монозомия в 7ма хромозома. Монозомиите по принцип са несъвместими с живота и също анеуплоидните ембриони изключително рядко се самокоригират. Накратко ембриончето няма шансове. Мозайките са друг случай, но при вас не е това.
Обаче ако трудно стигате до ембрион по принцип и искате да дадете шанс на всички които оцеляват до бластоцист, може да обсъдите с лекаря да се действа и без ПИД. По-добре изключително малък шанс с не-тестван ембрион отколкото нулев шанс без никакъв ембрион. Като разбира се отчитате рисковете на бременност на по-късна възраст на ембрион без ПИД.

Общи условия

Активация на акаунт