Боледуване на децата ни-тема 69

• 71 704
  • 1 465
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, трябваше да направя нов профил. Не успях да вляза в стария.
Минаха ли спазмите на дечицата как са нещата? Не мога да изчета всичко.
Ние след всичките антибиотици инжекции и спазми. И стоене вкъщи което държа да отбележа .. момичетата пак са разбутани. Не съм ги събирала с деца уж да закрепнат но уви.. явно тази година ще си завърши така. Голямата е със някакъв сопол назад кашля,малкото да не остане по -назад и то. Та бяха здрави точно 1седмица.

# 76
Някой слагал ли е блоксивир спрей за нос? Изписан ни е след нова година (детето е на 3г и половина).
За антибиотичните капки, бях попаднала на един унг (детски), който казваше, че ако на запад се изпише антибиотик в носа, ще го изгонят от работа. За него, бактериите в носа се лекуват само с антибиотик през устата ефективно. Съгласно статията по - горе, е ясно защо. Но аз лично съм по - ок с капки за нос, пред антибиотик през устата всеки месец, ако няма усложнения (бактериална инфекция, отит, бронхит). Затова и отнема време, всеки с по-боледува що дете да си намери лекар с близки убеждения и добър диагностик. На мен лично ми отне 10 месеца и около 18 вируса.

Слагах миналат зима, но много нередовно. Не му помогна, но аз също наскоео си мислех пак да го пробвам, защото той тогава беше в серия и нищо не му помагаше така или иначе. Как ви го изписахя, на каква схема? Simple Smile

# 77
Записвам се и аз. Ден 5 от варицелата, детето е пушка - пъпки завехнали до една. Мога да кажа, че леко мина.

# 78
  • shumen
Камъче,мина при нас за сега.И моя никъде не беше ходил и не бях го събирала с деца и едва се оправи.Вчера го пуснах на училище и съхна и вяхна дали за една седмица няма да се разболее.
Мартина,и при моя като беше болен в 3 група в ДГ мина леко.
И за да ми е весело туй моето иска да ме побърка.Отива вчера баща ми да го вземе от училище и излиза нашия по къс ръкав и яке,без блузата с дългия ръкав.Топло му било,а навън беше под 0.

# 79
Тони, сутрин преди градина по едно впръскване, за 2 месеца. Ще пробвам през януари да видим. Реално, когато слагахме риноджермината също видях ефект, като блокираме вирусите, влизащи през носа.

# 80
Тони, сутрин преди градина по едно впръскване, за 2 месеца. Ще пробвам през януари да видим. Реално, когато слагахме риноджермината също видях ефект, като блокираме вирусите, влизащи през носа.

Димитрова, благодаря. И аз ще го започна след празниците Блоксивира. Имам цяла опаковка, в нея не пише срок на годност след отваряне обаче 🙄 Пише да нв се изполЗва, след изтичане сеока на годност на опаковката ама не знам.
Аз реших 10 дена щв слагам Офтакуикса и след 12 часа от последния прием започвам Риноджермина.

# 81
Какво и къде слагате за блокиране на вируси?

# 82
  • Varna
За Риноджермина, трябва ли да е чист носа? Нашата е със умерено стрептококи и падиатъра каза да не я капя със нищо, УНГ каза да слагам капки, защото ако се разболее ще падне имунитета и ще станат повече. Не мога да взема решение какво да правя.

# 83
SimonaK, абсолютно вярно становище на унг, ей така два пъти си докарахме бронхит, уж от две леки вирусчета с носителство на стрептокок пневмониос. За риноджермината знам, че трябва да е чист носа, поне ние като слагахме така ни казаха, поне за първия месечен курс.

# 84
  • Varna
Димитрова, Благодаря. Значи да започвам да я капя. Купила съм капките от антибиограмата. Тя сега реално няма сопол, киха по няколко пъти на ден. Но вечер си похърква, когато е по гръб. По-добре да и сложа капките и след това да я метна със Риноджермината

# 85
Тони, знам че могат да се слагат 10 и дори 14 дни. Днес точно това питах лекарката, колко дни да слагам левофлоксан. Тя ми каза 10, но ако преценя, че след седмия няма нужда, да слагам по веднъж на ден, за да сме сигурни, че няма пак за се размножи бактерията.
Искам само да вметна за този Левофлоксан, принадлежи към групата на флуорохинолоните, а в Германия има предупреждение с червено писмо към всички лекари тези антибиотици да се изписват само в единични случаи и когато няма алтернативи.

Намерих писмото и го е прочетох. Видях, че в него конкретезират Таваник и страничните ефекти. Всъщност става дума за цялата група антибиотици:

Както виждаш групата изключва почти всичко, което изписват на децата. Според мен разликата е,че когато се капе в носа се действа локално на бактериалната колония и антибиотика не попада в кръвоносната система, за да причини всички странични ефекти описани в писмото за предупреждение към лекари и фармацевти.
Да става въпрос за цялата група. Не разбирам какво имаш предвид с "групата изключва почти всичко което изписват на децата". Аз исках да се знае за който не я знае тази информация и да си прецени. Аз лично никога няма да дам аб от тази група или да пия, изписват се масово и за бактерии при половата система. Някои от съставките на определени капки попадат в кръвообращението. За тези АБ капки дали попадат не знам.

# 86
Записвам се и аз. Ден 5 от варицелата, детето е пушка - пъпки завехнали до една. Мога да кажа, че леко мина.
Мартина да те попитам.
Детето има ли ваксина срещу варицела

# 87
Не, няма ваксина. Има само задължителните ваксини. Simple Smile

# 88
Моя син също има задължителните ваксини.
Просто се двуомиме за тази ваксина срещу варицела.
За това реших да ви попитам за вашето мнение.

# 89
  • Враца
Децата ми преболедуваха Варицела преди 7 месеца, ако не бяха щях да ги ваксинирам. Боледуваха я сравнително леко, но имам много приятелки, които сложиха ваксина на децата си и не е имало никакви странични ефекти, децата им са били контактни с болни след това и не са се разболяли. Аз имам особено мнение за повечето ваксини, никога не съм слагала на себе си и на децата си допълнителни ваксини, дори и ротавирусната, но и ротавирус кара сина ми, но ваксината срещу Варицела бих я сложила.

Общи условия

Активация на акаунт