Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 59 591
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
А вие къде видяхте да пиша за последните постове конкретно? Може да се върнете да прочетете с разбиране, тъкмо си видях и няколко грешки!

Аз го прочетох съвсем с разбиране още първия път. Но е много по-зле, че в конкретиката на разговора взехте, че пльоснахте съвсем не на място обобщение алангро. От такива обобщения всъщност темата е заприличала на за и против СС и Питагор. И ни принуждавате да пишем пост след пост в обяснителен режим.

И на мен ми е писнало да се обсъждат едни и същи неща, както за двете училища, така и за другите. Време е някое да пробие тази двойна хегемония и конкуренцията да е между училищата(ама с честни методи - резултати например, а не празни обещания), а не между децата.

За НПМГ - Дали да не си зададете въпроса тези други деца дали не са се сбръчкали от курсове по специалните предмети(които между другото пак се водят в НПМГ) за да влезат в гимназията. В СС отношението към всички останали предмети е стандартно - държи се на тях и не се подценяват, но не може да се сравнява със специализирана подготовка за вход в НПМГ. Изобщо не вярвам, че ако някой ученик на СС се изправи до друго дете на неговата възраст, без допълнителна подготовка по специален предмет, ще се изложи със знания. Ето пак ме принудихте към обяснителен режим. Simple Smile

# 121
Откакто следя темата, на Фенси любимият аргумент е за четенето с разбиране. Т.е. ако не споделяш нейната гледна точка, нищо не разбираш Trollface

# 122
Откакто следя темата, на Фенси любимият аргумент е за четенето с разбиране. Т.е. ако не споделяш нейната гледна точка, нищо не разбираш Trollface

Ох, дали прочете кой ме праща да чета с разбиране? Много е злобно това и тенденциозно.
А аз откакто те следя, все си навъпреки първосигнално. После, като ти се поразяснят обстоятелствата, защото пишеш без да имаш грам опит и информация какво е в БГ схващаш... Ама извинение - Ц.

Моята гледна точка се споделя от много потребители на темата, но просто аз ви се набивам на очи. И нося на хейт. Simple Smile Щото е по-лесно да изхейтиш Фенси, вместо да схванеш истинските обстоятелства.

Та Фенси продължава да твърди, че Увекинд е мега зле и закопава възпитаниците си, Simple Smile

# 123
Малко е пресилено изказването, че нямам местен опит. ФЛ у нас за няколко класа и приравняване на класове в ДУ не е липса на опит. Сега малкото ми е в Мейпъл беър, избирах го наред със СГ, BSS и ААУ. Надявам се да не си помислиш, че е защото съм им харесала униформите.
А ти какъв опит имаш с Увекинд? Нали бяхте в ПБ и след него в СС?

# 124
Малко е пресилено изказването, че нямам местен опит. ФЛ у нас за няколко класа и приравняване на класове в ДУ не е липса на опит. Сега малкото ми е в Мейпъл беър, избирах го наред със СГ, BSS и ААУ. Надявам се да не си помислиш, че е защото съм им харесала униформите.
А ти какъв опит имаш с Увекинд? Нали бяхте в ПБ и след него в СС?

Казала съм всичко, което има да казвам. Факти, които са неоспорими, случили се, и могат да се покрепят поименно. Освен това се потвърждават и от други потребители. А и цифрите очеизвадно говорят. По-сериозно доказателство от тях няма.

Никак не е пресилено всъщност изказването ми.
Френският лицей не може да се нарече опит с БГ частни училища. Самата ти се оказа, че изобщо не си в час с промените в него, които не са от тази година, а от няколко назад, за което говореше Бояна. Т.е. опитът ти се базира на колко години назад? И колко е неадекватен към днешна дата?
А Мейпъл е от няколко месеца.
Предполагам не ти е никак приятно да обобщавам на база цялостни впечатления за участието ти (а не само за последните 3 месеца, в които нищо конкретно не си написала за Мейпъл), както ти се опитваш да правиш за мен?!?! Та предлагам да не ме обсъждаш персонално (доста е низко), в опит да принизиш мнението ми извън конкретиката на тематиката, за да не ти се връща със същото.

Едно е да избираш(както сме казвали), друго е да видиш напрактика доколко рекламите и обещанията по време на избора отговарят на истината. Смея да твърдя, че в много малък % обещанията са реалност.

Наистина ли си проучвала СГ? Simple Smile

# 125
Аз понеже не следя никой и не съм много в темата, може ли някой да ме просветли какъв процент от учениците на Питагор след 4 клас отиват в ПЧМГ?

# 126
Никога не е имало явна статистика. Освен това от две години ситуацията е малко по-различна от преди. Това във връзка с новата опция да се продължава и в Питагор до 7 клас.

Една година, преди време и докато още имаше някакви публикувани списъци за изпитите, смятахме нещо от сорта 70-75 % по много, много груби спомени.

АКо има някой с вътрешна информация, може да каже.

# 127
Фенси, запозната съм със СГ от самото му създаване, знам му историята, познавам сегашното му ръководство. Детето на наш близък (преподавател в АУБ) е там, детето на други близки се премести от СС там (колкото и да е невероятно), напълно нормално е да го проучвам при наличието на добри отзиви от близки и търсене на интензивен английски, какъвто ми беше целта.
Аз помня и времето когато за "купата" се бореха СГ и СС, не знам дали си ги следила тогава Simple Smile
От управлението на ФЛ и клюките от кухнята никога не съм се интересувала. Мой колега беше в административтия съвет, от него се информирах за разни новости, но никога не съм била в час като Бояна.

# 128
  • София
Дами, пак става грозно, няма смисъл.

Фенси, дъщеря ти е седмокласничка, нали? Ходи ли на курсове/частни уроци или ще разчиташ само на знанията от СС? Извън дразгите ни от време на време, ти желая здрави нерви и успех на детето.

# 129
  • София
Аз помня времето, когато СГ имаше амбицията /и по-точно неговата основателка/ да се бори за купата със СС, но не помня време, в което това реално да се е случило.

# 130
Санака, някъде из много старите теми се коментираха основно тези две училища, дилемите и коментарите се въртяха около тях, СГ губеше по точки откъм база, но иначе вълненията бяха сходни на тези за СС и Питагор сега. И после дойде голямата промяна при СГ, поради която двете училища вече са в различни лиги.

# 131
  • София
Ми то преди години нямаше много частни училища и затова се е коментирало, но никога не са били в една и съща лига.

# 132
Ако не се бъркам, 2009 -2012 бяха пускани и специални теми само за двете училища, в които пишеха потребители с деца там (трудно ми е да ровя през телефона). Пак имаше писания за СС, че е казармено, за изпълнителни деца, потребители, които пламенно защитаваха едното или другото. Ако имаш време, може да поразровиш.

# 133
  • в страната на чудесата
Чудя се не ви ли е срам. Казармата СС, пфу... само това не бях чула.
А СГ беше мизерия в интелектуален план още докато старата директорка не беше го продала. Единственият им маркетингов трик беше британската част на дипломата им. И да, ако някой е бил уморен и нещастен, бяха една част от децата там, учещи и сутрин и следобед часове, за да усвояват математиката и на български и на английски.
Или както казва моя приятелка с настоящи две деца в СГ в различни класове - как ще ги извадя от този луксозен хотел, незнам...

# 134
От какво да ме е срам? Че помня стари теми ли?
https://m.bg-mamma.com/?topic=366443.225

Общи условия

Активация на акаунт