Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 988
  • 771
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте,
Търся отзиви за Образователни Технологии, Българско школо и Азбуки. Имам 7 г младеж, за който съм набелязала тези три училища.
Ще се радвам на споделена актуална информация за 1-4 клас, а и защо не какво се случва в 7 клас.
Той посещава държавна детска градина, миналата година беше приет за ПУК и в двете училища, в които кандидатства тогава, не са от горе споменатите, но поради ред причини го оставихме в ОДЗ.

# 151
  • София
Децата са различни, понеже коментирате за СГ- при нас знам за 2 деца, които дойдоха и се интегрираха много бързо. Знам, че родителите са много амбициозни и вероятно са се грижили, но не знам да е трябвало да наваксват много. Поне за математика знам, че имат много добри представяния на състезания.

giuli, вижте какви свободни места имат в Школото и Азбуки, защото са единични места обикновено. Опит от първо лице нямам, но Школото май имат само Прогресивни паралелки, което е доста различно, като концепция от другите две изброени.

# 152
  • Пловдив/София
Май засега поддържат и класически, и прогресивни паралелки, поне така чух последно. Ако имате конкретни въпроси за начален- питайте. Аз съм от доволните като цяло, от обучение, храна, допълнителни дейности. Грубо казано повечето родители от класически са доволни, а в прогресивни смесени отзиви,  но и зависи от очакванията.

# 153
  • София
Май засега поддържат и класически, и прогресивни паралелки, поне така чух последно. Ако имате конкретни въпроси за начален- питайте. Аз съм от доволните като цяло, от обучение, храна, допълнителни дейности. Грубо казано повечето родители от класически са доволни, а в прогресивни смесени отзиви,  но и зависи от очакванията.
За БШ в годините 1-4 ме интересува има ли текучество на преподавателите, как се справят с него, ако ви се е случвало? Каква е дисциплината в час и в междучасие? Свикнала съм на абсолютна тишина и ми прави впечатление- лошо, ако мина по коридор по време на час и отвътре се чува или дори вижда шум, плюс опити на учителя да въдвори ред, без да му се получава.
Каква е комуникацията с ръководството, особено при наличие на проблем-проблемен ученик примерно или др.
Какъв обем домашни имат през седмицата или почивните дни?
По МАТ и БЕЛ имат ли стремеж към по- високо от средното ниво на подготовка? Виждам, че са 10 ката на НВО.
Как им е АЕ, не държа на нейтив учители, но държа да се учи?

# 154
  • Пловдив/София
Чак текучество не знам, но за два класа знам, че се смениха преподаватели. Има и доста по майчинство, но това е нормално при млад колектив. За дисциплина и тишина е правилното място за вас (на мен ми е в повече да им правят забележка за подтичване например, не е личен случай де). Знам за някои по-трудни класове, но масово според мен и познатите ми дисциплината е доста добра, повечето деца са възпитани и “лигавите” са по-скоро изключение. Домашните варират спрямо клас и период от годината, да кажем средно 2-3 страници по трите основни предмета (мат, бел, ае). По мат доста ги натягат, упражнения се правят доста над стандарта, всякаки помагала, състезания, има и математически паралелки. Английски си имат всеки ден, четат и леки книжки, взимат някакви сертификати, но още не съм се интересувала кога какъв (аз лично не съм фен на натягането по език в първите класове, излишен труд е, забравя се или съответно наваксва супер бързо).
Като ви слушам сте твърдо за класически паралелки, проверете дали има за вашия набор. В прогресивни си е доста по-лежерно, само английският май е застъпен еднакво.
За комуникацията- това доскоро им беше слабо звено, но работят да го поправят. Основно се комуникира през класния ръководител, не съм имала случай да се налага да ескалирам нагоре и да знам как ще реагират. Периодично има мейли за новости, състезания, доста анкети и обратна връзка търсят. Стараят се, но училището е голямо и не е като да имаш приказка с директора всеки ден, например.

# 155
Преди две години в БШ имаха катаклизъм с текучество на учители. Напоследък се запознавам с доста напуснали деца, заради влошените финансовите условия. Напускат и такива от градината, които не искат да са в прогресивна паралелка.

# 156
Моята информация е за БШ и е ограничена, тъй като детето е там от тази учебна година. Накратко-доволни сме - и ние, и той. Преместихме го от друго частно училище и разликата по всички показатели е огромна. Ние направихме доста обмислен избор и правихме пробни дни в няколко училища, преди да го преместим. Естествено не е на нивото на СС или Питагор, но е с няколко класи над предходното училище и по отношение на дисциплина в класа, отношения между децата, ниво на подготовка по основните предмети, допълнителни занимания, спорт и хранене. Той е в класическа паралелка, с много опитен класен ръководител. Може би комуникацията зависи най-вече от класния ръководител, но при нас е на отлично ниво, т.е. знаем какво са правили всяка седмица, къде има проблеми за отработване и как се справя детето ни в сравнение с другите деца от класа.

# 157
  • Blondeville
dark_mode, а кое е предишното училище, което сте сменили?

# 158
# 159
  • Blondeville
Благодаря, би било много полезно да кажете кое не Ви е допаднало там и съответно сте решили да се преместите.

# 160
Blonde Anna, накратко - твърде лежерно, твърде арт, твърде иновативно за нашите вкусове.

# 161
  • Blondeville
Много благодаря за споделеното! Детето Ви в кой клас е сега, навакса ли лесно?

Blonde Anna, накратко - твърде лежерно, твърде арт, твърде иновативно за нашите вкусове.

Никой нищо не споделя за кампанията за прием ПУК и първи клас в СС, а миналата година какво беше, ехеее Grinning Аз купих на госпожицата вчера книжка с лабиринти, и се готвим за следващата кампания! Grinning

# 162
  • София
И ние сме догодина, но още не сме почнали с лабиринтите. Но пък вчера се научи да си пише буквичката (Л) - имам чувството, че сме много назад, но имаме година да наваксаме.

Очаквам и аз информация за ситуацията тази година. Дано се включи някой!

# 163
Много благодаря за споделеното! Детето Ви в кой клас е сега, навакса ли лесно?

Никой нищо не споделя за кампанията за прием ПУК и първи клас в СС, а миналата година какво беше, ехеее Grinning Аз купих на госпожицата вчера книжка с лабиринти, и се готвим за следващата кампания! Grinning

Детето ми е в 3-ти клас сега, като тръгна на училище по-рано без реално да е бил в подготвителна група, само изкара 3-та група в държавна детска градина, и след това по-голямата част от 4-та група беше вкъщи по време на пандемията 2020 година. Сега още наваксва по български, добре че по математика ходихме миналата година на курсове, та там е ОК. Но има голямо подобрение.
Между другото, ходихме пробно и в ОТ миналата година, но не ме впечатлиха особено. Ако ми бяха по-наблизо бих го записала, но транспорта е 1 час на отиване и още 1 на връщане.

# 164
  • София
Искам да помоля да споделите опит с дълго пътуване до и от училище и детска градина.
Натежава ли в някакъв момент?
Ако детето е малко, харесва ли му?

Общи условия

Активация на акаунт