Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е информацията за храната в училището Британика?
Какви са цените на храната в училището Британика според опита на друг родител?
Какви са предимствата на частните училища СМГ и ПЧМГ след 4-ти клас според опита на родителите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е информацията за храната в училището Британика?
-
Какви са цените на храната в училището Британика според опита на друг родител?
-
Какви са предимствата на частните училища СМГ и ПЧМГ след 4-ти клас според опита на родителите?
Родителите споделят, че предимствата на частните училища СМГ и ПЧМГ след 4-ти клас включват по-добра подготовка за състезания. PCHMG се откроява със силна подкрепа за своите състезатели. СМГ предлага повече възможности за участие в международни състезания, но зависи от учителите и участниците в конкретния випуск и паралелка.
-
Какви са разликите в образователната система между частните училища СМГ и ПЧМГ?
-
Кога започват разговорите за записване за следващата учебна година в училищата и как се справят тези, които решат да кандидатстват децата си?
Или ако ги държат, успяват да направят така, че стабилните да са в горните класове, което в масовия случай превръща в потърпевши зайците. Няма да казвам имена, хората в АК ще знаят за кого иде реч, но една от математичките им при обявено място преди това се беше пробвала в 73-то в горен курс и не я взеха. Знам го, защото близка приятелка на дамата ми е съседка, разказвала ми е в детайли личната й драма (съчувствам с цялото си сърце) и беше много разстроена при отказа да я вземат.. Но явно нещо й е липсвало в частта с мат, за да не я вземе ДУ ( в случая ЕГ). И бях изненадана да видя после името й на сайта на АК, нямам идея дали тя е слабото звено, от което се оплакват, или има и друга дама/господин. В езиковата, над която имам най-сериозен поглед, се случва гореописаното. В 11 и 12 клас не правят компромиси с математиците, ученето наистина е на ниво, така беше и по старата, така е и по новата система. Единствените две училища с оценка над 5 освен СМГ и ПЧМГ в София са въпросната ЕГ с 5,57 и АК с 5,22 при относително равен брой явили се на ДЗИ ПП. Но идеята ми е, че и на двете места явно има слаби елементи и проблеми (които не следва да се отричат и омаловажават, понеже, видите ли, справящи се деца си има въпреки това), но всяко училище има различна стратегия за преборването/минимизирането им. Иначе другите ЕГ и изненадващо за мен НПМГ са със среден успех на ДЗИ под 5, една от езиковите е и с успех под 4
. Да, материалът е университетски в голямата си част, ама това пък са две поредни години с по много часове и много опции за упражнение..И ако след тях не се чувстваш готов, избираш просто друг ДЗИ. Тоест избралите математика извън МГ разбираемо са малко и предполагам са смятали, че са готови за това ниво. Масовите оценки показват обаче друго...