Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 843
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не знам как се казва госпожата по НЕ, беше преподавател на бившите съученици на дъщеря ми и отзивите бяха повече от лоши. Добре, че са я сменили.

# 556
Предимствата на СМГ са индивидуални: бъдещата му класна, ако избере това училище, състезателната математика, от която той живо се интересува, таксата която никак не е малка в ПЧМГ, локацията и свободният половин ден.

# 557
  • софия
е, хубава работа, как някой да ви отговори за личните ваши плюсове.

# 558
  • в страната на чудесата
А бихте ли ни споделила откъде знаете коя ще е бъдещата му класна в Смг?
За мен Смг има само едно предимство и то е, че е безплатно. Но училището е чудесно и като изключим това, че знаете коя ще му е класна, т.е. в кой клас ще е записан, останалите изброени не са специфични.
Та може ли да споделите механизма с класната?

# 559
  • София
Като заговорихте за сертификати - имате ли спомен кога покриват movers, кога flyers и с какъв процент? Четох, но не помогна.. само стана пълна каша.
По повод този и другия въпрос по-назад. В Света София в 6 клас се взема ниво В2, като повечето деца покриват най-високия диапазон, който се приравнява на С1 (но това не е CAE, а FCE). Иначе през годините - в 1 клас се явяват на Starters, после във 2 и 3 Movers & Flyers, в 4 клас PET и в 5 клас КЕТ.
Относно точките не мога да съм много полезна, но има таблици.

# 560
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако искате да проверите ниво със сертификат, има и Дуолинго, осезаемо по-евтин е, само 50 долара, можете да го направите вкъщи на компютър и след 2 дни има резултат.

# 561
Русалке, принципно си права, но нека да си говорим не по принцип, а конктетно. В случая ставаше дума за основно училище, каквото е СС, а не за гимназия.
Та въпросът ми , за тези които не са разбрали, беше зададен единствено с цел да се  види колко абсурдно е изказването за отегчението от изучаване на език. Защото каква е гаранцията, че децата няма да се отегчат от 10 часа Математика или БЕЛ?!

Въпросът ми е продиктуван от обратна връзка от учител, че имало заспали при 12 часа, което е само за една година и има какво да се научи, според моето дете.

# 562
Предимствата на СМГ са индивидуални: бъдещата му класна, ако избере това училище, състезателната математика, от която той живо се интересува, таксата която никак не е малка в ПЧМГ, локацията и свободният половин ден.
Ако е добър в състезателна математика, СМГ е по-добро, тогава сега няма да имате проблем с прием в което и да е училище. Моето дете ходи на курс при една г-жа от СМГ, с такава скорост се върви по материала и толкова домашни се дават, че от децата се очаква много самостоятелност и амбиция. Както една потребителка пуска тук са като малки студентчета. В ПЧМГ ми изглеждат по-обгрижвани като деца.

# 563
  • софия
А не е ли хубаво да са И обгрижени децата?

# 564
  • София
Като заговорихте за сертификати - имате ли спомен кога покриват movers, кога flyers и с какъв процент? Четох, но не помогна.. само стана пълна каша.
По повод този и другия въпрос по-назад. В Света София в 6 клас се взема ниво В2, като повечето деца покриват най-високия диапазон, който се приравнява на С1 (но това не е CAE, а FCE). Иначе през годините - в 1 клас се явяват на Starters, после във 2 и 3 Movers & Flyers, в 4 клас PET и в 5 клас КЕТ.
Относно точките не мога да съм много полезна, но има таблици.
Много благодаря, ориентирах се. Винаги повтаряте в "най-високия диапазон", от таблицата вече ми стана ясно какво имате предвид. Аз си представях диапазон на точки примерно 90% от всичко. Към момента при нас Кеймбридж тестовете са с проценти, така и в Св. Георги, но аз съм супер неориентирана по нивата. Ще взема да разпитам на родителската, но сега поне знам как да си поставя въпросите.

# 565
  • В офиса
Ако сравняваме двете - СМГ и ПЧМГ, лично аз в ПЧМГ виждам повече плюсове, ако махнем цената. Предвидимост и постоянно ниво при всички преподаватели (в СМГ има и дупки, всички го знаем), 15-20% по-малки класове, като цяло по-малко училище, по-малко нездравословни родителски/ученически амбиции. СМГ започват сутрин по-рано и свършват по-късно, което също може да е фактор, особено при неудобен транспорт. Но 800 лв на месец са си 800 лв.

# 566
  • София
Това че курса се води на топ ниво, не гарантира, че и часовете ще са така. В общия случай състезателите започват паралелна, самостоятелна, специализирана извън СМГ подготовка още от 5 клас. Плюсът е, че в часовете ги оставят да решават каквото си искат. Все пак зависи при кой учител сте. В ПЧМГ имат подкрепа в подготовката, която обхваща всички състезатели, независимо при кой учител е детето.

# 567
А не е ли хубаво да са И обгрижени децата?
Да, аз съм за ПЧМГ, защото дори да го приемат в СМГ ще е на опашката и няма да се чувства добре. Но въпросът беше, че детето на питащата жена е добре със състезателната математика.

# 568
Какво разбирате под това да бъде обгрижено детето?

# 569
Ами на курса от учителката в СМГ е кой е разбрал разбрал, темпа в такова училище предполагам, че няма да върви с тези, които имат нужда от повече обяснения. Гледах рекламното клипче на ПЧМГ от тяхната страница, което ми хареса, и една ученичка, че ако трябва да опише с една дума училището е 'грижа' Grinning

Общи условия

Активация на акаунт