Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 793
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • София
IZZI беше първоначалния план, после Линднер се отказаха от идеята да строят училище и IZZI си остават в кв. Витоша...(от 10 г. съм им клиент).

А Резиденшъл Парк Лозен носи  милия прякор "Трафопостовете".

# 631
Вярно много грозно нещо. На живо е още по-зле.

# 632
Има го училището, и градината в проекта. Много е важно собствено ли ще бъде или под наем. И как ще реагират настоящите клиенти на толкова драстична промяна на локацията.

Грозно, грозно, но не пречи да е почти на 100% разпродадено. Иначе ми напомня на онези датски къщури от Kartoffelrækkerne, Copenhagen.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 11:32 от Fancy

# 633
  • София
Двамата клиенти, които познавам, са много доволни, защото живеят в този край на София и Руски паметник беше ужас локация. Освен това в момента след 4 клас нямат училищен транспорт, а сега училището ще има шатъл бусчета от метростанциите, включително от тази на БП и придвижването ще е по-лесно.
Промяната няма да е от тази година иначе, а от 2025.

# 634
  • София
Във ФЛ има увеличение 12%.
Доколкото разбрах е имало веднъж такова есента, сега в новите фактури, но ще има увеличение и за следващата година, неизвестно колко.
За година и половина са напуснали около 200 деца и явно опитват да компенсират дупките в бюджета с увеличения....

# 635
  • в страната на чудесата
Фл имат ли субсидия от Франция?

# 636
Във ФЛ има увеличение 12%.
Доколкото разбрах е имало веднъж такова есента, сега в новите фактури, но ще има увеличение и за следващата година, неизвестно колко.
За година и половина са напуснали около 200 деца и явно опитват да компенсират дупките в бюджета с увеличения....
6% в януарските фактури + още 6% от септември.

# 637
  • София
Мисля си дали да не сложа анкета в първи пост на новата тема, с училища и въпрос "В кое училище учи детето Ви". Така поне ще може да се види горе-долу за кои училища има родители с опит.
Би било много полезно, защото когато някой каже "при нас" понякога е трудно да разбереш за кое училище говори, особено от телефон.

# 638
Ами анкетата няма да обозначи поименно детето на всеки гласувал в кое училище учи. А само концентрация на потребители в темата.

А и аз съм против да се оповестява поименно на първа, както преди в отчетните: бебка Марийка на майчето Спаска - 3 500, 55 см, педиатър Кольо Наколенков... Примерно Wink

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 19:41 от Fancy

# 639
  • София
Имам приятели, които си купиха в Лозен Парк и няколко пъти са задали въпросът- кое ще е училището, но не са получили отговор освен алабалистики, като - ще ви кажем, като можем и т.н.
Увекинд, ако се решат на такава промяна, ще "зарадва" много техни потребители. Много далечна дестинация... честно, ако Иззи решат да се местят в Овча Купел примерно (нищо против кварталът, като такъв), ще е първият път, когато ще се замисля за смяна на училището. Нека се сменят сгради, няма лошо, ама да са поне на близко разстояние, не София диагонално...

# 640
# 641
честно, ако Иззи решат да се местят в Овча Купел примерно (нищо против кварталът, като такъв), ще е първият път, когато ще се замисля за смяна на училището. Нека се сменят сгради, няма лошо, ама да са поне на близко разстояние, не София диагонално...

Иззи като ходих да го видя и ги питах какви са им плановете за собствена сграда или друга локация, ми казаха да не се тревожа, било за 2023-24 (аз ходих 2021ва или началото на 2022, не помня) и ми стана супер смешно. Направо си им казах - какво да не го мисля, вие и сега сте ми далече, ако се забиете в Лозен/Герман/Горно Нанадолнище трябва да сменям училището или жилището.

# 642

Тази жена не спря да чете темата и да черпи идеи за дописките си.

# 643

Същото си помислих!
УжасТ, завърна се в темата!

# 644
Локацията на училищата никак не е за подценяване. Цените та транспорта станаха стресиращи. 25-30 лв на ден в някои училища! Тези хора от транспортните фирми сякаш живеят в паралелна вселена!
Отделно детето да пътува повече от час въобще не е добре. Сън, глад, физиологични нужди, умора… Пък нека училището се разпростре на 10 декара в някое село до София.

Общи условия

Активация на акаунт