Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 782
  • 771
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Амели, за мен е интересно какви негативи си чувала преди години, за сравнение с тези, които аз чувам сега. За мен училището представлява интерес, виждам има доволни, но и чувам за фрапантни случаи. Разбира се не може едно да пасне на всички, затова търся повече мнения. Ако не ти се пише сега, но си споделила тук преди години, моля те ориентирай ме от кога горе-долу трябва да търся. Следя темата от около 4г, но явно не помня всичко, изписано в нея...

# 661
  • В офиса
Първата критика, с която аз се сблъсках, бе около името на управляващия директор. Критиката беше остра, обективна и от няколко съвсем различни места.
Иначе, ако не бях чула това, щеше да ми изглежда много интересно и обещаващо училище, особено ако живея някъде в района, или ми е удобно за пътуване. А какво стана с другите млади учители, освен Никола Каравасилев - химикът, географът, там ли са още? Без тях от гимназията няма да има никакъв смисъл, те са си учители за големи.

# 662
Първата критика, с която аз се сблъсках, бе около името на управляващия директор. Критиката беше остра, обективна и от няколко съвсем различни места.
Иначе, ако не бях чула това, щеше да ми изглежда много интересно и обещаващо училище, особено ако живея някъде в района, или ми е удобно за пътуване. А какво стана с другите млади учители, освен Никола Каравасилев - химикът, географът, там ли са още? Без тях от гимназията няма да има никакъв смисъл, те са си учители за големи.
Там са си според сайта на училището. Изобщо, имат звезден учителски състав. Стремят се и към звезден ученически такъв, което не знам дали е толкова постижимо на този етап. Иначе, и аз ги следя с интерес и се надявам да им се получи и да бъдат интересна и успешна алтернатива на гимназиален етап.

# 663
  • София
Амели, за мен е интересно какви негативи си чувала преди години, за сравнение с тези, които аз чувам сега. За мен училището представлява интерес, виждам има доволни, но и чувам за фрапантни случаи. Разбира се не може едно да пасне на всички, затова търся повече мнения. Ако не ти се пише сега, но си споделила тук преди години, моля те ориентирай ме от кога горе-долу трябва да търся. Следя темата от около 4г, но явно не помня всичко, изписано в нея...
Аз имам обяснение за себе си. Познавам доста хора, свързани с това училище и напоследък така стана, че в няколко разговора чух коментари. Проблемът на Иззи (то може и да е големият плюс разбира се, зависи как го гледаме), е че собственикът (Доротея) движи много неща лично и по свое усмотрение, което често чупи процесите и вкарва излишна доза субективизъм и личен интерес. Аз лично винаги съм бягала точно от това в училищната среда: някой еднолично да взема спешни решения вместо да създаде добра система, която да предотвратява проблемите и да ги адресира навреме. "Фрапантните случаи", за които говори svee вероятно могат да се обяснят точно с това.

# 664
Ами това е проблем на непрофесионалистите и тези, които не успяват да делегират адекватно. А точно ролята на управляващите е да създадат, заедно с главните учители, системата, целите и принципите на работа. След което да следят за прилагането и стриктно спазване на правилата. И най-важното е да не са авторитарни. Както към персонала си, така и към клиентите. Simple Smile
Едно училище не се гради от отделни единици, а от колектив. И с каквито и по-високи заплати да откраднеш персонал, не винаги добри учители означава добро училище.

Едно качествено частно училище освен високо ниво на образование, означава и прозрачност. Simple Smile

Сега, за да им тръгне гимназията, мога да се обзаложа, че ще дадат няколко стипендии и намалени такси за продължаващи от основното училище. В което няма нищо лошо, разбира се.

# 665
  • София
.
За Галя Ташкова ли говориш? Може ли да споделиш каква е била критиката? Аз съм с много добри впечетления и изобщо до сега не съм чувала нищо лошо срещу нея.

Диаметрални мнения и аз съм чувала, всъщност има доста ПУБЛИЧНИ негативни мнения, както и такива позитивни. Впрочем същите съм чувала за СС/Питагор/ЕСПА/Британика/Школото/КО/ОТ... покрай нас масово децата в частни училища и е нормално, има супер доволни, а други приятели адски недоволни.

За интересуващите се от гимназията има дни на отворените врати: https://www.facebook.com/events/776402673332325?ref=newsfeed

# 666
Ами ключовото в написаното от мен беше, че има негативни мнения от хора, които в конкретния момент нямат общо с училището и масово положителни от хора, които са обвързани силно и по всякакъв начин с училището в момента на говорене. Ярък пример за това е И тази тема.

Иначе на всички е ясно, че има За и Против за всяко нещо. В детайлите обаче се крие дяволът!

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 15:36 от Fancy

# 667
Всеки опит да се направи нещо ново и добро в сферата на ЧУ трябва да се адмирира, както отбеляза и Амели.
Пазарът има голяма нужда.

# 668
Какво значи обвързани.
Докато детето ми е в съответното ЧУ, може и да не споделям негативи, но в никакъв случай не бих го похвалила.

# 669
  • София
Това не важи ли за всички училища? Или са го напуснали, защото не са били доволни, съответно мнението е негативно, или детето е в него, защото са доволни, съответно мнението е позитивно? Едва ли някой недоволен ще си държи детето вътре само за да черпи пресни негативи.
Или се има предвид обвързан по различен начин от "родител на ученик", не знам да има такива в тази тема.

Nightshade, защо не бихте споделили положителен опит, докато е още пресен? После вече става "не знам сега как е, преди години..." и далеч не е толкова полезен.

# 670
В средата на годината няма как в по-добро училище.

# 671
Това не важи ли за всички училища? Или са го напуснали, защото не са били доволни, съответно мнението е негативно, или детето е в него, защото са доволни, съответно мнението е позитивно? Едва ли някой недоволен ще си държи детето вътре само за да черпи пресни негативи.
Или се има предвид обвързан по различен начин от "родител на ученик", не знам да има такива в тази тема.

Nightshade, защо не бихте споделили положителен опит, докато е още пресен? После вече става "не знам сега как е, преди години..." и далеч не е толкова полезен.

Ами понякога се принуждаваш да търпиш неща, които при равни други условия не би търпял. Причини всякакви може да има.

Познаваш лично всички в темата? Simple Smile

# 672
  • София
Не мисля, че който и да е от нас познава лично всички в темата, но не съм забелязала "продуктово позициониране" . Кой намекваш? Наистина от време на време идва някой полу анонимен нов потребител и пуска някоя боНба и бяга, ама мисля, че бързо се разбира...

# 673
  • София
Едва ли някой недоволен ще си държи детето вътре само за да черпи пресни негативи.

По различни причини може родителят да е недоволен и да си държи детето някъде. И на мен се е случвало, но не съм хвалила училището, макар да имаше и позитиви, заради които до някакъв момент търпяхме негативите. И навсякъде има и негативи, но рядко родителите ги споделят на родители извън училището или пък в интернет.

# 674
  • София
Познаваш лично всички в темата? Simple Smile
Казах "не знам да има", а не "няма", различно е значението на двете.

Какви биха били евентуални причини, поради които бихте държали дете (повече от една учебна година) на място, чиито негативи преобладават? Питам наистина, тази есен дъщеря ми ще кандидатства и за някои от набелязаните училища срещам диаметрално противоположни мнения, затова не изключвам възможността да сгрешим с първоначалния си избор и да търсим преместване...

Общи условия

Активация на акаунт