Частни училища - информативно-дискусионна тема - 57

• 58 733
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
  • Милано
В Цар Симеон Велики ни намалят таксите за следващата година. Приятно ме изненадаха
Здравейте,пиша от името на моя приятелка, чието момиченце, другата година трябва да е в първи клас..Спряла се е на Цар Симеон Велики и на Джани Родари. Но досега е попадала само на негативни мнения....за съжаление. Каква е образователната подготовка в Симеон Велики, чела е че има текучество на учители,вярно ли е,отношението към децата...Ще ви бъда благодарна!Ако някоя мама може да се включи с мнение и за Джани Родари?..Благодаря предварително!

# 706
Да гледаме НВО и да гоним немската и испанската, пък другото се оправя.
Ша умрЪ.
Толко зор за една немска 😂😂😂

Немската как да е, труден е езика, ама виж испанската е топ оф топ SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 707
Че какво и е на испанската? Освен език, не са зле като средно ниво на обучение по останалите предмети. Дори математиката им се конкурира с тази на АК. Wink Че може да се окаже и по-добра. Laughing

# 708
  • София
И какво й е на Испания? Laughing

# 709
  • София
Здравейте,

Може ли някой да даде актуална информация за ЧСУ Евлоги и Христо Георгиеви - за след 7 клас? Детето много иска да учи китайски, но в София има само две такива училища, като за едното не чух добри отзиви. Обмислям  план Б ако не се получи с държавно.

Благодаря предварително и приятен ден.

Скрит текст:
Макар че темата не е  за ДУ,
Скрит текст:
бихте ли споделили само номер на училището, за което сте чули негативни неща? В 138-мо балът вероятно е по-нисък от този в 18-то, ама според познати с деца  в 138-мо, а и на база на постовете на потребителка във форума, преподаваща китайски там, мисля, че то е определено по-доброто за целта. Имат китайски преподаватели, сътрудничат си активно с Институт "Конфуций", участват в  състезания по дебатиране на китайски
Изказнавено което чух беше от учителка в гимназиален етап от същото 138-мо , цитирам по памет "посредствено учулище, нищо особено, ако дедето ви има потенциал не го записвайте тук". [/spoiler]

# 710
В 138-мо не беше ли онази учителка по китайски, която напусна 18-то и имаше доста скандални, меко казано, изяви във фейса, покрай Ковид?

# 711
  • София
Благодаря, Таралежче Simple Smile
Стефи, малко е  странно това изказване - звучи в стил "Хайде, с някакъв компромис(и)  може да се преглътне заради трудността на езика немската, ама испанската не става." Всъщност по мои наблюдения, нямам претенциите да са показателни, децата учили до 7 клас в ЧУ и избрали след това държавна гимнaзия, го правят през последните години именно в полза на испанската (преди сякаш беше обратното). Едва ли не са проучили кое как е след 7, ако не и повече години в ЧУ, при това обикновено в най-спряганите тук 2-3.

Фенси, аз разбрах вчера от потребителка на лични за нека ги наречем странни коментари на дамата в нета. Тя е с акаунт тук, пуска/поддържа актуална темата за китайската паралелка в 138-мо .Не знаех, бях чувала само позитиви за нивото на преподаване на езика от завършило и от учещо в момента там дете.

# 712
Здравейте
Някой с дете в ЧУ във Варна ?
Извинявам се ако темата касае само деца в София

# 713
  • София
По замисъл не е само за София, но на практика май само родители в София пишат.
Във Варна няма много частни училища - аз знам само за Френския лицей, Малкия принц и май Прогресивно училище.

# 714
Мечтатели, Камчия, Феникс, има няколко частни гимназии също.  Моите впечатления са от Малкия принц до 4 и до 7 клас, но децата ми не са там от 3/4 години и може да има промени.

# 715
Русалка, няма компромис, написаното беше в резултат на това за високия бал от НВО. Не съм от трупащите мнения, могат да се проследят всичките ми мнения и те винаги са били в посока, че трябва да слушаме децата си, а не на всяка цена да не изхабим високия бал. Защото модата по испанската, вярвай ми е голяма, говоря от първо лице. Едната ми девойка я бълнува целия седми клас, и да, гроздето не е кисело, имаше бал за нея, слава богу избра друго училище. Познати деца, избрали я, искат да се местят, 8 клас.

# 716
  • София
Русалка, няма компромис, написаното беше в резултат на това за високия бал от НВО. Не съм от трупащите мнения, могат да се проследят всичките ми мнения и те винаги са били в посока, че трябва да слушаме децата си, а не на всяка цена да не изхабим високия бал. Защото модата по испанската, вярвай ми е голяма, говоря от първо лице. Едната ми девойка я бълнува целия седми клас, и да, гроздето не е кисело, имаше бал за нея, слава богу избра друго училище. Познати деца, избрали я, искат да се местят, 8 клас.
Не е тук темата.. Но в скрит текст може би става.
Скрит текст:
Мода...Защо да е мода? Седмокласниците не са толкова неоринтирани, знаят доста от тях какво точно искат. Не искат английски, не им харесва немският (груб им, примерен довод), не да фенове и на  френския (лигав им, пак условен довод), с мат се справят отлично, но не им е тръпка, испанският обаче им харесва..Виждат трайно отлични резултати на финала от зрелостниците на гимназията. И не я избират, за да не похабят бала, а обратното - гонят от самото начало на 7 клас постигането на бал, с който да бъдат приети в нея. Винаги има примери за всичко, ама те какво доказват? Аз пък познавам деца, които не желаят да се местят, а са много доволни от избора си. То така може по същата логика като мода да се определи изборът и на много други училища в София - АК, СМГ,  НЕГ, определени паралелки на НПМГ, ТУЕС.. Wink

# 717
  • в страната на чудесата
Ми нищо и няма нито на немскат нито на испанската. Но и двете не си заслужават двугодишен зор за топ резултати на Нво.

# 718
  • София
Ми нищо и няма нито на немскат нито на испанската. Но и двете не си заслужават двугодишен зор за топ резултати на Нво.
Никое училище не заслужава този зор Wink

# 719

Аз не разбрах от Испанската или от Немската искат да се местят, но и аз познавам деца, които искат да се местят от АК. Та това изобщо не е кой знае какъв тригер за кое да е училище, ако са единични случаи.

"Силите" в гимназиален етап са силно изравнени между добри ДУ и частни, за разлика от началния етап.

Общи условия

Активация на акаунт