Сложни отношения и празници

• 19 371
  • 432
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ако отношенията с някого са лоши, няма какво да празнуваш с него. А ако си дебил, за какво му е на него да празнува с теб?

# 31
  • София
Ако съм на мястото на майката - бих приела покана само за гостито на Коледа, с другите близки. Тогава ще са повече хора, няма да се гледат накриво със зетчето.
Или бих предложила младото семейство да отиде на хотел, басейн. Да се разнообразят и те, и децата. А и няма да се убивам от готвене за много хора.
Че то голям празник  ще е - чистиш, подреждаш преди гостите, готвиш, после пак чистиш.
Само докато го напиша се изморих.

# 32
Въпросът е принципен....в неуважение към най- близките ти на тия светли празници .(предполагам, че дори и да не са ти най- любими близките на мъжа ти ,или жена ти....все за празниците ще ги поканиш и уважиш

# 33
  • София
Неуважението може да е основателно, може и да не е, може да е двупосочно, а може и да не е.

# 34
Да не би да има основателна причина, например тя да се е държала непростимо лошо с него в миналото? Макар че явно не е толкова зле положението, щом няма против жената да присъства на Коледа. Или пък прекалено ви се меси в живота?
Ако няма такава причина, не знам, генерално не виждам оправия с човек, който не може да разбере и да направи изключение в такъв момент. За мен това доста би счупило отношенията помежду ни. На мен ми намирисва, че мъжът е от тези, които държат да се чува тежката им дума защото така, да не би да изпуснат нещо от контрол. Ако не може да представи задоволително обяснение, бих се обидила и изобщо не бих имала желание да празнувам с него. Да не би само той да има право да се цупи, я.

# 35
Ако отношенията с някого са лоши, няма какво да празнуваш с него. А ако си дебил, за какво му е на него да празнува с теб?

И най-големият дебил да е, жената отива при дъщеря си и внуците си, не при него. А и в случая авторката иска да празнува с майка си, но се чувства притисната от "партньорът" си. Както и да го гледам, аз трудност не бих видяла в такава ситуация. Не бих направила компромис, за който после ще съжалявам винаги. За какво? Заради кого? Заради някакъв дебил.

# 36
Честно, мислех си, че повече проблеми има между снаха и свекърва, а зетовете са любимите.

# 37
Ами авторката упорито не отговаря на въпроса дали е имало проблем между тях!
Явно няма🤷♀
Просто мъжът й е особняк!

# 38
Извинявам се, не съм чела мненията преди мен.
Прочетох само заглавието и първи пост.
Темата ми е болна. Затова ще споделя.

Всеки един човек, !!!ВСЕКИ!!! трябва да свикне с мисълта, че един ден ще трябва да остане сам на някой празник.
На Бъдни вечер, на Нова година, на имен ден, ако щеш и на рожден ден.
Толкова е лесно и просто да се възприеме и свикне с тази мисъл.

Никой на никого не е длъжен. Празнуваш така, както го усещаш.
Аз отдавна за себе си съм го решила.
Нямам никакви очаквания към роднините си, но и те нека нямат очаквания към мен.

Покани майка си на Коледа. На нея и тогава няма да й се празнува. Но поне ще има много хора и някак тъгата и скръбта й ще остане незабелязана от другите.
На Бъдни вечер бъди със съпруга си!

# 39
Не не е имало проблем между тях, просто мъжа ми си е такъв. Преди години беше разочарован от близък човек и от тогава страни от всички. Страни е силно казано ама не е особенно отворен към контакти не иска да поддържа близки отношения с никого. Особняк.

# 40
  • София
А майка ти какво иска?

П.П. Майка ми също е сама. На Бъдни вечер ще бъдем тримата, на Коледа ще бъдем и с нея.

Ох, този разговор с информация на час по лъжичка е много изнервящ.

# 41
Май малко трудно ще разбере какво иска, ако мъжът не е дал зелена светлина. Някак си не върви да я пита и ако жената всъщност има желание да дойде, да й бъде казано, че зетът не я иска.

# 42
  • София
А ако се окаже, че майката предпочита да е сама, а авторката предварително се е скарала с мъжа си?

# 43
  • Тра-ла-ла
Ако аз отида при майка ми трябва и деца да помъкна с мен и ще стане семеен скандал.
Демек мъжът ти те контролира и ако не изпълняваш и не се подчиняваш - цупене, сръдни, скандали?

Страни е силно казано ама не е особенно отворен към контакти не иска да поддържа близки отношения с никого. Особняк.
Дай сега и ти да станеш саможива и изолирана! Прави ли ти проблеми да излизаш, да се срещаш с приятелки, да си каниш гости?

# 44
А гости каните ли? Излизате ли? Приятели имате ли?

Общи условия

Активация на акаунт