Сложни отношения и празници

• 19 481
  • 432
  •   1
Отговори
# 165
Имаме 3-ма възрастни в ситуацията - 2-ма от които ще се чувстват по-добре ако са заедно ... Обаче един темерут /простете, че не казвам особняк, защото е много ласкателно за човек без емпатия и неразбиране към емоционалните нужди на партньора си и жената родила съпругата му/ не обичал да е с роднини, защото нявгаш някой нещо си ....!
Сериозно ли?! И смятате, че е нормално това?

Въобще схващате ли смисъла на Коледа и Бъдни вечер? Или това е  просто повод да се плюска!

Той ще се чувства зле като има гост /който е в траур, какъвто траур е и за жена му де/. Тя ще се чувства зле, знаейки че майка и че е самотна. И чия драма е по-приоритетна? Значи на празника все някой ще му е кофти, разликата е само кой се замисля за чувствта и на другия и колко собственото му настроение ще се скапе от фасоните на другия.

# 166
Значи само на Коледа и Нова година да се престувам, че имам семейство което и през останалата година и без друго не понасям щото празници?!
Ми, не благодаря.

# 167
Особнячка съм аз. Твоят мъж , ако го нарека както си трябва, ще ме баннат.
Покани майка си и на Бъдни вечер. Загубата ù е твърде скорошна.

# 168
Мда, мъжът не е член на семейството. Само жената е член на семейството и затова тя решава как да се кара празникът на семейството.
И аз така мислех, но ето, че се потвърди.

# 169
Мда, мъжът не е член на семейството. Само жената е член на семейството и затова тя решава как да се кара празникът на семейството.

Глупости!
Празника е символ на семейността, на добротата, да отвориш сърцето си, на саможертвата за другите, а не сарми + подаръци. Ако това не е схванато какво въобще празнувате?
Нормално е да поканиш овдовяла и самотна СЪСЕДКА, а камо ли близък роднина...

# 170
Жената е загубила мъжа си наскоро , сама на Бъдни вечер ще е супер депресарско за нея. Нормално е да я вземат при тях, ся вече не разбрах ако са в кофти отношения с мъжът на авторката, ясно че няма да е много уместно. Ама да се заинати без нищо, вече не е много добре.

# 171
Не съм казала това.
Сами че този мъж първо изкарва цяла година на спокойствие и може да си даде малко зор за няколко часа; второ - никой не му е виновен, че е такъв... и се е скарал с роднините си (и тука има епитет за бан, тъй че ще го спестя, но мисля, че се сещате и сами); трето - мъжът дори няма да си дава зор, реално погледнато.
Аз много си ценя личното пространство и не обичам да ме занимават, но в темата не са упоменати сериозни и скорошни утежняващи обстоятелства. В такъв случай намирам за абсурдна мисълта наскоро овдовялата майка да не бъде поканена. Дали ще приеме, е съвсем отделна тема, но човечността, роднинските връзки, доброто възпитание и даже кумовата срама, ако щеш, предполагат да има покана.

# 172

Глупости!
Празника е символ на семейността, на добротата, да отвориш сърцето си, на саможертвата за другите, а не сарми + подаръци. Ако това не е схванато какво въобще празнувате?
Нормално е да поканиш овдовяла и самотна СЪСЕДКА, а камо ли близък роднина...

През цялата година значи можеш да се държиш като егоист, ама не и на Коледа.
Ми... не. Човек като си е такъв си е такъв винаги без значение от празници и прочее.

# 173
Дорис, разбирам, че си на различно мнение с мен, но позволи ми да имам и аз мнение все пак. Да, не ги разбирам нещата, но тази нападателност и агресия към непознати във форум само за това, че са на различно мнение от твоето, не ми се връзва с представата за християнско смирение, благочестие и всичко друго, което според теб е важно за този празник.
Не им знаем отношенията, не им знаем начина на празнуване и какво е важно за тях, не знаем майката дали има желание изобщо да идва на Бъдни вечер, но вече аз не разбирам от празници.

Ами добре, само ти знаеш за празниците. Аз обаче знам, че толкова агресивно нападение на непознати не е на добро. Това не е дискусия, не е излагане на позиция, защото дискусията включва аргументи, а не лични нападки. Другото е ръфане.

# 174
Въобще не става дума за християнско смирение или благочестие. И в конкретния случай към роднина. Става дума за човещина!

И относно предния ти пост - само на единия член на това семейство видимо му пука как ще се чувства партньора му! Това го пропускаш в аргументацията.

П.П. Не е нападателност и най-вече не е лична, начин на изразяване и емоционалност е.

# 175
Какво значи, че не знаем отношенията им? Изглежда не четете темата.

# 176
Ми, не нищо не знаем. Ако попитаме зетя той може съвсем друга версия да ни представи.

# 177
О, ама ако ще си измисляме историята, че да е по-близо до нашата поанта, лични проблеми и кофти бекграунд, казвайте. Имам в изобилие опции за сюжети.

# 178
О, ама ако ще си измисляме историята, че да е по-близо до нашата поанта, лични проблеми и кофти бекграунд, казвайте. Имам в изобилие опции за сюжети.

То всичко си го пише в заглавието "сложни взаимоотношения". Ама според авторката всичко е цветя и рози. Ако беше така взаимоотношенията им нямаше да са "сложни" и темата изобщо да съществува.

# 179
Ние реално си измисляме историята, защото подробностите са известни само на авторката. И всички имаме лични проблеми и кофти или не кофти бекграунд, затова имаме различни мнения.
Ето какво знаем: мъжът не иска да кара празника с други хора, но е съгласен да празнува на следващия ден, и то с много хора.
Това ако не е компромис!

Общи условия

Активация на акаунт