Сложни отношения и празници

• 18 753
  • 432
  •   1
Отговори
# 270
Аз също мразя да има хора край мен, предпочитам си спокойствието.
Тоз мъжът ти хора не е ли?

# 271
Няма как да си ползваме съветите за себе си, защото не бих си губила и минута от времето с човек който изобщо някога би ме поставил в такава дилема.

# 272
Ариел, ако майка ти е разстроена и мъжът ти откаже да я поканиш няма ли да ти стане обидно?

# 273
Мъжа ми е друга категория "хора", за това сме и заедно.

# 274
Мъжа ми е друга категория "хора", за това сме и заедно.
Е каква категория е? Като те чета не си особено близка с родителите си, свекървата не я понасяш, и затова така скачаш, че трябва да се прави компромис с мъжа-темерут, а родителите кучета ги яли.
Но за повечето хора родителите са най-близки, кръв са ни и поставянето пред такива дилеми да избираш между партньор или родител може да съсипят брака.

# 275
Авторката е решила какво да прави.
Поиска съвет, дадохме й, реши.
Няма смисъл повече да разискваме.

# 276
Е, що, има време да си промени решението.
Ариел, блестиш ... за пореден път.

# 277
Като гледам някои много напред са дръпнали с наличието на мъж.
Хора, които забравят откъде са тръгнали, за мен за изгубени.

# 278
MandyBo  - приоритети. А вие мухлясвайте с майките си и няколко котки.
Семейство е мъж-жена-дете, не дъщеря-майка-котка.
Arielle, аз съпруг си имам. Ако загърбиш родителите си и направиш гаджето приоритет номер едно, шансът да те дари с пръстен и дете намалява, не се увеличава. Това го знам от баща ми.

# 279
Човек се ражда, какъвто е, не става внезапно от сега за след 5 мин нещо коренно различно. Тази тема го доказва.

# 280
Ариел, изказванията ти са много груби. Проектираш собствените си несгоди, емоции и отношения, в чуждите връзки. Само твоето мнение е вярно и всички други са в грешка.
Семейството започва с родителите и след това продължава с мъж/жена. Да, има родители, които са лоши, но това със злоба не се променя. Това изисква работа, която приключва с прошка и приемане.
Авторката смятам трябва да започне да поставя на първо място себе си. Не дали ще развали празника на децата си, на мъжа си, на роднините, на приятелите, на съседите и т.н. Защото когато тя емоционално е зле, това се усеща и пак има вероятност да се развали нечии празник, нечие настроение.

# 281
  • в очите на дъщеря ми
Е, що, има време да си промени решението.
Ариел, блестиш ... за пореден път.
Нали, нали.........колко тъжно, че не осъзнаваме как си заслужаваме всичко, което ни се случва...и хубавото и лошото....
Сега като се замисля и съпруг имам, който представете си твърди, че ме обича и дете, но майка ми беше (каква страшна дума "беше") част именно от това семейство...

# 282
Понеже вкъщи аз минавам за по-големия темерут от двамата, да се изкажа и аз по въпроса.
След като на Коледа ще има поканени гости, значи мъжът не е чак такъв борсук и асоциален. Не знам какво точно има против майката. Добре е да се поговори с нея и нейната нагласа каква е и евентуално или вие вкупом да й отидете на гости - като самото приготовление ще я разсея от мрачните мисли, или тя да дойде у вас за 2-3 часа. Все толкова, смятам, че ще може да я изтърпи зетят. Пък и сега с напредналите технологии има вариант за него, след като и без това е толкова затворен, да е там, без духом да участва активно. Да си зяпа телефона, да излиза да пуши цигари, да се чуе с приятел. И времето ще си мине. Няма да стои месец майката, че толкова да му накриви калпака.
И аз така съм приела - че празниците са време, в което се налага да сме с близки и далечни роднини. Тогава се връщат всички от чужбина, няма как да се изолираме и да игнорираме.

# 283
Ариел, да направил един мъж приоритет, не ти гарантира нищо . Съжалявам , но това епълна липса на самочувствие.

# 284
Ариел, да направил един мъж приоритет, не ти гарантира нищо . Съжалявам , но това епълна липса на самочувствие.

Да останеш стара мома заради маминка е много по-добре.
Познавам такива жени. Изобщо не са щастливи. Един свестен нямаше за маминка. Седят си все още навряни в семейния апартамент с котките минаващи 40 и вярвай ми хич не са щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт