Сложни отношения и празници

• 18 745
  • 432
  •   1
Отговори
# 285
Стига де, Ариел! С една покана на майката вкъщи, няма никой да остане стара мома.

Много те захапахме в свекървенската преди време. Струва ми се, че нарочно говориш така за тъщата, за да оправдаеш несгодната свекърва, която имаш. Няма смисъл в това.

# 286
Стига де, Ариел! С една покана на майката вкъщи, няма никой да остане стара мома.

Много те захапахме в свекървенската преди време. Струва ми се, че нарочно говориш така за тъщата, за да оправдаеш несгодната свекърва, която имаш. Няма смисъл в това.

Що? Тука нали сте силни и вилни и я подкокуросвате да се развежда?
Не аз се наострям, а вие.

# 287
Ариел, да направил един мъж приоритет, не ти гарантира нищо . Съжалявам , но това епълна липса на самочувствие.

Да останеш стара мома заради маминка е много по-добре.
Познавам такива жени. Изобщо не са щастливи. Един свестен нямаше за маминка. Седят си все още навряни в семейния апартамент с котките минаващи 40 и вярвай ми хич не са щастливи.
Колко не са щастливи е субективно. Те, ако са искали много мъж, са щели да си хванат някой.
Чисто хипотетично, авторката, ако се разведе, няма да е стара мома, а разведена с деца. Разликата е голяма.

# 288
Не е въпроса в развода. Въпросът е защо съпругът не проявява разбиране към жена си и майка й, които са след скорошна загуба. Това и да не си губил близък, трябва да можеш да го разбереш. А ако си губил, тогава не знам… наистина.

# 289
Ама аз лично не видях нито един потребител да казва, че трябва да се развежда.
Просто почти всички са на мнение, че мъжът не е прав и е егоист.
Arielle има някакъв страх, че ще остане без мъж и затова веднага започна да пророкува, че ако жената покани майка си въпреки мъжа си, ще остане сама с котките.

# 290
А, тя авторката, пращи от щастие, гледам. По-добре ще й е с котки, поне няма да има разногласия с тях.

# 291
То има и доста примери на семейни жени , които не са щастливи . Един човек , ако не може да е щастлив сам никоя връзка или мъж не може промени това, както и да привлечеш партньор, който ще те обича и  цени . За мен има разлика между това да имаш мъж и да имаш добър и подкрепящ партньор .
За мен мъж, който не уважава родителите си или респективно моите не струва, изключвам някакви клинични случаи . Няма перфектни тъщи или свекърви , но все пак са си родители и заслужават грижа и внимание .

# 292
Аз пък познавам много хора, които все още нямат семейство, или пък са разведени, и са си много щастливи. Не се чувстват непълноценни, мухлясали или какво още беше, понеже нямали никой до себе си в този момент.
Направо съжалявам жените, за които е повод за срам това, че нямат мъж, или пък се примиряват със всякакви помии, само и само, за да не са сами.

# 293
Добре де, наистина ли двата варианта са или да се приеме майката да не идва на бъдни вечер, или развод? Двойките нерядко се карат за какво ли не, дори да се посдърпате сега, все би трябвало да се сдобрите.

# 294
Всеки би трябвало да си знае как работи, и какво може да се очаква. При мен, в такава ситуация, нещо би се счупило непоправимо. Няма да мога да гледам на този човек по същият начин, ще загубя всякакво уважение. И рано или късно, ще последва раздяла.

# 295
  • Тра-ла-ла
А, бе, само старите моми ли имат домашни любимци и то задължително да са котки?! Joy

Такива приказки по принцип са присъщи на мъже простаци и на такива, дето не им се е отворил парашута. Да не казвам колко демоде звучи лафа за старите моми и котките.

# 296
Не знам защо хората живеят с такива компромиси. Тъжно ми е за авторката.

# 297
Не знам защо хората живеят с такива компромиси. Тъжно ми е за авторката.

Ами защо! Защото отначало си мислят, че има време за всичко. После се оказва, че то всичко е почти зад гърба им и няма време да се промени нещо. И ей така просто избутват живота си, подлагайки го за удобство някому. Загуба на живеене! Или пък ги прави щастливи да са жертви! Замислих се!

Arielle, ама как така семейството е мъж-жена-дете? То детето нали трябва да бие шута на майката? Това в по-късен етап ли се учи точно как да я сиктирдоса или още от ранна възраст му се показва на къде е изхода.  Нелогично е! Семейството на една жена е само мъжа и детето до кога? И като умре мъжа и трябва да не брои детето за семейство, защото цупуранчо на дивана не дава да контактуваш с детето! Не разбирам логиката ти!

# 298
Или пък досега всичко е било прилично и не е обръщала внимание с какъв мъж живее, но взел, че е дошъл техният момент да изживеят 'нещата от живота' и да се види подкрепа и пр.
Обаче упорито липсва отговор какъв е проблемът зет-тъща. Така описано, зетят е емоционален инвалид. На прост език - пълен катил.

# 299
  • Бургас
Много е просто. Нищо не е на всяка цена. Когато милуто вдене, че не е на всяка цена, нещата вървят леко. И за двата пола важи.  Още повече някой да ми чупи стойки и фасони за глупости.
Родител и дете няма да загърбя заради никой мъж. Човека, който ме е направил човек ще бъде уважаван от половинката, иначе няма да ми е половинка.. За деца няма какво да коментирам изобщо. Крайности бол, за щастие съм в златната среда.  Пък и един интелигентен  и емоционално здрав индивид няма нужда да му се обяснява това, защото му е ясно.
Има хора и хора, въпроса е да се чувстваш добре там където си.
С извинение, но понякога 5 котки са по - добре от един котак, който смята, че слънцето следва да изгрява за него. И за котараните важи.

Общи условия

Активация на акаунт