Къванч Татлъту 💙- минали и бъдещи проекти, партньори-104

• 44 800
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Фенче Kissing Heart, мерси за споделеното!
Цитат
Аз пък съм въодушевена да видим три проекта наведнъж в една година, за първи път ще ни е, ще се чудим кое по-напред да превеждаме, ама се радвам Smile
точно за преводите хич не се радвам Mr. Green
a покрай Аслан сигурно ще гледаме любовен триъгълник Wink
със сигурност ще се забавят заради Нур, но жената има нужда от почивка, толкова тежка роля игра в Момичето.
И на мен ми хареса посланието. Hands Plus1

Диве, съгласна съм с теб- за любовницата, думите гадже и приятелка/любима повече пасват Hands V
Цитат
А на новите снимки не виждам голяма изненада >>>
а каква голяма изненада си представяш?
мен ме изненадаха, че започнаха със снимки в Измир, сега са покрай морето.
Изненадаха ме днешните снимки с Аслан и Девин- интересно как се запознават? щом още в началото имат общи сцени?

Терзи, мерси!

........................
питали са Йозге за сериала
https://twitter.com/mgznmahallesi/status/1610613457287626753
тя е казала, че е станало както трябва....съдба, късмет.
В момента четяла сценарии за нови проекти.
от РД на Енис Аръкан

Диде Blush да е на хаир Hands Plus1

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 23:23 от Airra

# 121
Терзи, благодаря! Kiss Снимат усилено, браво! Hands Clap Още не ми се вярва, че ще си гледаме ашкъма всяка седмица Stuck Out Tongue Winking Eye
Ето ги най - после заедно със Серенай, ми не ми изглеждат зле един до друг.

Диве, превеждам каквото е написано в руския превод, не се мръщи за глупости Smile  Kiss
Цитат
Имайки предвид това, което знаем за сега за младата актриса,
за героя на Аслан смятам, че любовница не е добре казано.
За любовница има друга дума, която се използва и тя е - метреса.
В смисъл има си жена и любовница.  
И какво точно знаем за Айсел ? Ролята на младата актриса още не се знае каква ще е, за Аслан също не знаем много, явно няма да е много читав, както сме свикнали, как реши, че не е подходяща думата за него ? И съжалявам, но разговорно много по - рядко се използва думата метреса, а езикът ни наистина е толкова богат, за да има няколко определения за жена, която живее с мъж, без да е в съпружески отношения с него. Но, щом метреса ти звучи по-добре, така да е Hands Plus1 За синоним на любовник обаче не ми хрумва нито един, сорри Smile
Каква пък изненада очакваш от снимките на сета ? Thinking
Цитат
Има много причини да гледате новия сериал на Kъванч Taтлъту, който се очаква през 2023 г.!

Television Gazetesi.com/Detay – Show TV, извършен беше задълбочен процес на предварителната продукция за сериала "Aile / Семейство", който се очаква да се срещне със зрителите в началото на 2023 г. В първите дни на новата година екипът започна снимките.
Очаква се сериалът да се появи пред зрителите през февруари. Феновете на Kъванч Taтлъту са много развълнувани, а историята на семейство Сойкан, живееща във фермата, е много любопитна. Фактът, че толкова влиятелен сценарист като Хакан Бономо може да създава различни истории, се откроява като фактор, който може допълнително да повиши интереса към сериала " Aile / Семейство "
Готовността на Къванч Татлъту да се завърне на телевизионния екран години след сериала " Сблъсък“ също зарадва феновете му. По-рано актьорът се съгласи на сериала "Ако кралят загуби", но заради проблеми със сценария се спря на семейната поредица, подписана от Ай Япъм.

Трябва да кажа, че Серенай Саръкая ще се завърне на телевизионните екрани години след сериала " Меджезир“, така, че феновете й са много развълнувани. Значи има само тези причини да гледате сериала "Семейство "? Когато погледнем актьорския състав на сериала, изглежда, че това е много дълбока история, и че преплетените истории, създадени с много широка структура на героите, значително ще увеличат удоволствието на зрителите.

В актьорския състав на сериала има такова майсторско име като Нур Сюрер, която напусна "Момичето на прозореца ". Освен това Неджат Ишлер ще се завърне в телевизията след дълга пауза. След финала на сериала "Баща" ще можете да видите Левент Улген, който впечатлява с високата си енергетика в сериала "Семейство". Хубаво е, че Джанан Ергюдер се завърна на снимачната площадка през 2023 г. след впечатляващия й дебют в "Синът“ миналия сезон. Юсра Гейик, която блести в "Кътчета и кътчета" и има опит в "Момичето на прозореца", ще се появи на екрана в роля, която ще изненада всички.

Освен тези имена в сериала "Семейство" участват още Емел Гьоксу, Ипек Чичек, Умутжан Утебай, Усхан Чакър, Ипек Тенолчай, Мерт Денизмен и Еге Йордамли.

Когато разглеждаме имената едно по едно, можем да кажем, че е създаден много впечатляващ актьорски състав и този екип е в състояние да остави своя отпечатък през 2023 г.

Семейният сериал се очаква да излезе на преден план толкова, колкото историята и актьорският състав. Фактът, че такова амбициозно име се съгласи да се появи в поддържаща роля, също показва, че всички те наистина харесват героите.

Източник: Televizyon Gazetesi
Айре Heart Eyes тепърва ще започнат колажите

Цитат
точно за преводите хич не се радвам Mr. Green
А бе, все ще се справим, надявам се този път да се включат и други дружки тук, които разбират руски или английски, не може пък само да се гледа Smile Мен само субките ме притесняват ...
Диди, радвам се за теб. Дай боже, да е успешен! Hands Pray
Хубава вечер! Hug

# 122
Здравейте! Green Heart

Balloon Пепи, честит рожден ден! Balloon
Желая ти здраве и сбъдване на всички твои мечти! Flowers Four Leaf Clover
Сутринта си бързала, но си направила и торта, и кафе, даже и Къванч си сложила! Благодаря за почерпката!
(С теб сме някакви астрални сестри, аз съм родена на 2 януари. Kissing Heart)
Моят поздрав към теб е една песничка. Дава добър съвет, особено за рожден ден, когато времето все по-бързо започва да лети:
 „По-полека“ Grinning , дано ти хареса.

Пепи, Айра, за чашите и очите – всичко е възможно, но какво е точно, със сигурност ще знаем на финала.

Каквото и да чувства в себе си Йозге,  изразила се е  красиво.

Ние ползваме преводача на гугъл много често и трябва да имаме предвид неговите ограничени възможности. Когато думата има повече значения, той превежда по реда, който му е зададен.  
Думата sevgili той превежда като любовник любовница.  
За „любовник“ и „любовница“ обаче в други речници  се откриват двете значения, съответно подредени в различен ред. Вижда се откъде ГП е взел значението на думата.

Речник на българския език:
1. Мъж, който е в любовни и полови връзки с жена, без да бъде в брак с нея.
2. (остар.) Любим мъж.

Тълковен речник на българския език:
1. (нар.) Обичана, любима или любеща жена. (симпатия, севда, изгора)
2.  Жена по отношение на мъж, с когото се намира в изнъбрачна любовна връзка (държанка, метреса).

Ние трябва да довършим превода като изберем правилната дума, водени от контекста. Това е валидно и в много други случаи. За мен отначало думата за Айсел беше „любима“. Но не ме притеснява и „любовница“,  защото имам опит със стари текстове. Когато се използва обаче "любовница" със значение любима, разбирам, че това звучи архаично, но е вярно, то е на български.

„В първата промоционална реклама за семейния сериал дуото Къванч и Серенай ще се появят в рекламата, по-специално в болницата в Измир, докато отидат на летището.“
(Как да му се сърди човек на гугъл, все пак нещо превежда…)
https://twitter.com/OnlyYM_/status/1610659728018874368

# 123
https://www.birsenaltuntas.com/dizi/aile-dizisinin-iskocu-kim-oldu/13969/

Кой беше шотландецът от семейния сериал?

Снимките на семейния сериал продължават в Измир.
от Birsen Altuntas
4 януари 2023 г. Време за четене: 0 минути, 34 секунди

Кой беше шотландецът от семейния сериал?

Семейният сериал несъмнено е най-любопитният проект за сезона... Хакан Бономо е сценарист на сериала, който обединява Серенай Сарикая и Къванч Татлътуг. Сцените на срещата на Девин Айдън (Серенай Саръкая) и Аслан Сойкан (Kıvanç Tatlıtuğ), започнали в самолета, са заснети в сериала, режисиран от Ахмет Катиксъз и Джем Толуай. В тези сцени от сериала шотландският герой придружава дуото.

„Али Савашчи“ играе шотландската роля. От друга страна, селските сцени на Аслан Сойкан в дългоочаквания сериал ще бъдат заснети в Решадие. Сериалът, който привлича вниманието с увлекателната си тема, се очаква да бъде излъчен във вторник вечерта, ако няма ново развитие.

# 124
  • AMS

Е, пак се налага да се обяснявам, но май ще да ми е за на изпроводяк.
За това какво съм очаквала - Ами малко по-друга визия на Серенай.
Същата спусната коса и същото кафяво палто.
За бързите преводи, знам, че са с гуглето и не са точни.
Но когато се повторят, вече придобиват значение, което не е вярно.
Колкото и да не знаем за съдържанието все пак за сега Аслан не е женен
и това предполага, че няма любовница. Поне така мисля.
Ето сега и шотландец се появи. Ами не е от Шотландия.
Разбирам Терзи!!! Радвам се, че ги улавя във въздуха!!! Благодаря!!!
Но шотландецът от чифлика в Reşadiye може да е пастир на овце,
или треньор на кучета, може да е шотландска овчарка, или просто треньор.
Ali Savasçi е име на актьор https://www.imdb.com/name/nm2409214/
Няма проблем!!! Както искате пишете и които искате думи използвайте!!!
Отбелязах само моето виждане.  Не ангажирам други!!!
Дружки, виждам, че все повече това, което пиша, не ви харесва. 
Ако ще ме апострофирате за всяка дума, съжалявам, но ще съм до тук.
За да не ви дразня, за да не ви образувам нерви, ще се постарая да мълча занапред.
Но пак да ви напомня, че има доста повече, които четат, отколкото пишат.
А има и такива, които са писали, превеждали, превеждат и редят субтитри.
Не ги отблъсквайте!!! Попитайте ги!!! Обърнете се и към тях!!!
Не ги игнорирайте, за това че имат друго мнение и други любимци!!!
Къванч не би постъпил така!!! В това съм убедена!!!

# 125
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Благодаря ви за прекрасните пожелания ❤️❤️❤️

Айре, специално благодаря за колажа. Зарадва ме много 😍

Ваня, как обичам тази песен ❤️
Направо по астрален път си я уцелила 😜😍

Дива, как реши , че не ми харесва това, което пишеш?  Винаги ми е допадала твоята прецизност. Е, аз не винаги съм такава, но се старая до колкото мога.
Харесаха ми последните три изречения от твоя пост. 👍 и мисля, че се отнасят за всички, които пишем тук.
А както и друг път съм писала хубавото на различните мнения е, че могат да ни накарат да погледнем от различен ъгъл.
За самата дума около, която се е завъртял спора в момента за мен лично, най-правилното е любима. Но какво и как е , ще разберем , когато почне сериала.
Фени, и на мен ми харесват на първо виждане Къванч и Серенай. Да видим когато пуснат първото промо как ще бъде.

Утре ще пиша повече.

Лека, момичета 🤗🤗🤗
И отново много ви благодаря.

# 126
Добро утро и хубав ден

Това са възможностите на гугъла така превежда Като започне сериала ще разберем истината Аз онлайн не гледам защото не разбирам турски
В България законите,нормативните документи и др. които са на български език се тълкуват различно и се намират вратички та какво остава за нещо друго на чужд език
Винаги съм благодарна от сърце за направените преводи

# 127
Добро утро, дружки! Hug

Пепче, спокойно,  Дивето има предвид мен, но, ако си забелязала, не е в стила и да се обръща конкретно към някого. Да, ще видим на промото как ще са Аслан и Девин Hands Plus1 Знаех, че ще ти хареса колажа от Айрето! Kissing Heart
Диве, това правим тук, дискутираме и всеки споделя своето виждане, какво има да се сърдиш, не разбирам ? Нямам за цел да те апострофирам, просто винаги пиша това, което мисля, не ми ли свикна за толкова години ? Thinking Който е съгласен с мен, добре, който не е, пак добре, какво  толкова ? С риск да те разсърдя отново , ще споделя каквото имам за казване по повод снощния ти пост
Цитат
Но пак да ви напомня, че има доста повече, които четат, отколкото пишат.
А има и такива, които са писали, превеждали, превеждат и редят субтитри.
Не ги отблъсквайте!!! Попитайте ги!!! Обърнете се и към тях!!!
Не ги игнорирайте, за това че имат друго мнение и други любимци!!!
Че аз какво написах ? Че се надявам на помощ този път от всички в темата, пишещи и четящи, защото превода ще е много! А ако пуснат и филмите , докато тече сериала, ще стане наистина страшно, Айрето Heart Eyes с право се тревожи. Ами да видим, дано пък някой наистина се отзове Thinking И не разбирам защо само ние трябва да питаме, да молим всеки път някого да ни помогне за  субтитрите ? Thinking  Извинявай, но ми прозвуча все едно се подразбира, че е само наша грижа превода и на никой друг тук, недан ? Thinking На Айрето вече и е неудобно да моли Евето Heart Eyes за помощ, тя е достатъчно заета да превежда и други сериали. Ти явно познаваш момичета от други теми, които превеждат и умеят да редят субтитри, ми помоли ги, де ! Аз не пиша в други теми и не познавам никого, как да го направя ? И като зная колко труд и време се влагат в превода, кой ще се наеме да го направи, още повече пък за някаква  непозната във форума ? Никого не отблъскваме и не игнорираме, с благодарност ще приемем всякаква помощ, стига да ни се предложи! Hands Plus1
Ванче, именно любовница беше думата в руския превод, който открих, така и го преведох, не ползвам ГП. Според мен няма особено значение, но я каква дискусия предизвика Confused
Терзи, благодаря, джанъм! Kiss

Имайте хубав ден, дружки! Hug

# 128
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Терзи, присъединявам се към теб, като не мога да помогна единственото, което ми остава е да бъда много благодарна за всички усилия, които полагат хората, за да има превод. Благодарна съм и за цялата допълнителна информация, която всеки донася за актьори, режисьори, сценаристи и д-р.
За изказването на Йозге, наистина много добре се е изразила, но имаше още една част, където обясняваше, че сценария е бил много добър, но съдбата друго е решила. Това ми дава надежда за сценария 😍

Айре, за съжаление твоите опасения за турската преса веднага се оправдаха, но мисля, че скоро ще получат достоен отговор.
Не знам дали вторник е добър ден, но както са го решили. За мен е успокояващо, че от февруари ще съм с друг график и се моля да ми е по спокоен, че сега е ужас.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

P.S Направо се амбицирам да ги видя тези програми за редене на субтитри. Ако знаете кои са може ли да ми пратите да ги видя.

# 129
# 130
Привет и от мен Hug

Първо искам да честитя РД/на патерица/ на Ванчето Hug и да й пожелая здраве и всичко най-добро!! Flowers Tulip
Фенче Kissing Heart, благодаря, че си написала какво мислиш , знаеш ми мнението! Hands Plus1
Диве,  смятам, че в темата ни цари уважение и приятелска, добронамерена атмосфера.
не мисля, че дразниш или образуваш нерви.....
в случая обменяхме различни мнения и то за дреболии, които не са толкова важни.
Старая се да се грижа за това място за Къванч- адекватно,
Скрит текст:
въпреки тревогите ми през изминалите месеци, които продължават.....
Искам да ви призова да се настроим позитивно за бъдещия сериал на любимеца ни! Hands Pray /без излишни дрязги/
за преводите ми писна да коментирам, надявам се, че ще намерим решение.
Терзи  Hug
да, добре,че е Гугъл Пр. Hands V  А тоя дали ще е шотландец или не, ще разберем като почне сериала. Wink
благодаря за новата фотка! Blush

Пепи Hug о тая снимка с Къванч и аз си я бях харесала! Hands Ok Hand
всички допринасяме за темата с каквото можем и имаме желание!! Ти също намираш интересни неща.
Цитат
Айре, за съжаление твоите опасения за турската преса веднага се оправдаха, но мисля, че скоро ще получат достоен отговор.
предполагам имаш в предвид тая статия Wink
https://www.sabah.com.tr/galeri/magazin/kivanc-tatlitug-ve-seren … alniz-birakmadi/5
въобще не се учудвам, даже ми стана смешно....
Вторника, за който предполагах е доста тегав ден, дано имаме късмет!! Flowers Four Leaf Clover
Програмата за субтитри/сваля се на компа/ е
.................................
сега за сериала>>
станало е ясно, че Аслан и Девин се запознават в самолета и тая сцена е снимана.
Това, което се чудя е, че Аслан има ферма в Reşadiye...........
и сценария пренася на екрана историята на семейство Сойкан, живеещо във ферма.
дали там ще са основно снимките??
ето мястото на картата, доста е далеко от Измир и Истанбул.

....................

хубав ден!

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 16:01 от Airra

# 131
Здравейте!
Благодаря за споделеното! Green Heart
Айра, на теб за поздравлението към мен, много мило! Flowers Tulip

„Семейство“
„Място, където всички лоши дела се извършват с добри намерения“

Вероятно това има отношение към историята на сериала. Но е интересно, че е показано в „самолетен“ стил.  За много кратко време предстои Къванч да изиграе в сериал и филм двама герои, които тъкмо по време на полет имат съдбовна среща с жена. Не е ли странно? 

Конкуренцията във вторник.

Решадие е в провинция Токат. Далече е, а  Причерноморският район е с много красива природа, подходящо за ферма, въпреки че не знаем с какво се занимава. В сериалите този район не е много експлоатиран. Някъде там минаваше пътя на Юсуф и баща му към Карс в „Празникът на влюбените“. 

Почти довършвам „Баща“. Хубава притча. Иносказателен език, на който са казани страшни неща, не знам как още не са го спрели. Има Баща и бащица, и двете фигури са важни в историята на турците. Вторият се играе от Левент Улген, който в „Семейство“ ще бъде чичото. Много хубав сериал!

Сега разбирам откъде дойде неяснотата с думите „любовници, любовник/ца“. Аз също тръгнах от това, че е необходимо единият или двамата във връзката да имат брак и семейство; това е опитът на поколението, за което бракът беше задължителна норма. Но речниците нямат предвид това и сега си давам сметка защо. Днес повече от половината семейства нямат брак. Значи мъжете и жените от такива семейства, а те стават все повече, би трябвало да бъдат изключени от „възможността“ да станат някога нечии любовници. Grinning Речниците акцентират само върху връзката на "любовници": като между мъж и жена, които имат любовни и сексуални отношения без брак и не се интересуват от техните връзки преди това: дали са свободни или имат брак и семейство, или пък живеят като семейство без брак. Самата дума като термин следва процеса на промяна на брака и семейството, в хода на която терминът променя своето съдържание, а речниците отразяват съвременното състояние. Сега вече приемам, че в текста за Айсел преводът може да е „любовница“. Лично за мен това не беше предварително ясен отговор, а резултат на известно проучване. Сериалите са полезни не само за турските жени, а и за обогатяване на нашите познания като зрители.

ПП. Въпреки че съм козирог, аз съм позитивно настроена. Grinning

# 132
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Къванч е номиниран за тези награди и сега не мога да се сетя дали миналата година не спечели. До колкото разбрах от статията са най- престижните в Турция за маркетинг.https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/halk-jurisi-odullen … VzhuyHXww-NhuqHlI

И още една новина прочетох при рускините, че снимките в Измир са приключили и екипа се прибира в Истанбул.
Ваня, не се бях замисляла, но наистина има съвпадение със запознанство в самолета.
А този цитат, който беше качил Хакан Бономо е точно перифраза на "Пътят към ада е осеян с добри намерения".

Ваня, значи ставаме два Козирога 🤗😍 Честита да си със здраве и красота около теб.
И аз съм позитивно настроен и много търпелив Козирог 😜 докато не ми падне пердето 😂😂😂

Ама много ми харесва Аслан. Терзи, благодаря за снимката. Има прилика с Кадир , но все пак не е той. Може би това ще е изненадата този път, че външно няма голяма трансформация, но играта ще е съвсем друга.
Фени, и друг път сме го писали, какво ли ще е усещането ако Къванч играе отрицателна роля? Ох, много се надявам ако е нещо такова да има развитие на образа към положителен герой.
Айре, много, много те прегръщам 🤗🤗🤗😍

Усмихнете се и не се ядосвайте за глупости. Утре съм на погребение на мой колега, само това е неповторимо.

Оставете си със здраве.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 133
Добро утро, дружки! Hug

Айре Heart Eyes благодаря ти за споделеното, хареса ми посланието ти, аз мисля по същия начин за духа в темата! Благодаря ти и за всичко, което правиш за нас, независимо от всичко случващо се! Kiss
Този път, в който и ден да ни сложат сериала ще е тегаво, но да се радваме,че поне няма да е в петък Stuck Out Tongue Closed Eyes
Ванче, зло да те забрави! Честита да си, пожелавам ти най-вече здраве и щастие! Flowers Four Leaf Clover Flowers Rose
Благодаря за интересния, както винаги коментар! Kiss
Пепи, благодаря за споделеното! Kiss И аз имам спомен, че Киво спечели миналата година в тази категория Thinking
Цитат
Три имена са номинирани в категорията Male Brand Face The One Awards - Бурак Дениз, Къванч Татлъту и Мурат Боз. Победителят ще бъде определен чрез обществено допитване.
Това е една от най-престижните награди в областта на маркетинга.
" Наградата ONE Awards Integrated Marketing Awards", която се провежда без прекъсване от девет години и с времето се превърна в един от най-важните стандарти в маркетинговата и комуникационната индустрия, това е награда за репутация и стойност на марката, организирана от Академията за изследвания. Тя се отличава със своя опит в проучването на пазара и потребителите от името на Marketing Turkey " Измерване на ефективността” и се основава на резултати от изследване. В резултат от лични интервюта с 1200 души в 12 провинции бяха определени марките, които са увеличили репутацията си най-много през годината в 70 категории.
Събитието ще се проведе в Истанбул в хотел Hilton Istanbul Bomonti на 19 януари 2023 г.
Източник: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/yilin-it..

Трогна ме с желанието си да ни помогнеш, оценявам го и ти благодаря! Heart Eyes
Съболезнования за колегата ти Pensive Наистина, само това е необратимо ...
Фургоните на актьорите за грим и отдих

Серенай

Пожелавам ви прекрасен ден! Hug

# 134
Честито Богоявление! Flowers Four Leaf Clover
Честит празник на имениците!

Пепи, Фенче, благодаря за поздравите и пожеланията! Purple Heart Yellow Heart

Пепи, Кадир „познаваме“ доста подробно и в действие, докато за Аслан имаме само едно кратко описание на героя.
Виждат се обаче  съществени разлики:
Аслан има голямо семейство – Кадир в зряла възраст и в началото на сериала нямаше изобщо семейство.
Кадир е  екстроверт  (сцената на футболния мач и още много други),  бързо реагира, затова близките му го пазеха от информация… -  Аслан е „мрачен и мистериозен“, това е обратното на Кадир, подсказва интроверт. Разликата между двамата герои предполага съвсем различна игра на Къванч и това ме привлича към сериала.
Освен това, Аслан има едно много положително качество, което е по-скоро комплекс от качества – проницателност, ще видим в какво ще се изразява.

Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт