За пореден път мама дрешките брои, кога ли ЯНУАРЧЕ ще се появи Тема 5

• 53 694
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
[Поздравлениея, Eliza

Memento@ аз ползвам от 3-та седмица шезлонг-рвлакс на Чико. Това е най- използваното нещо вкъщи, бебето го обожава, оглежда се наоколо, гледа висящите играчки и им говори, а като пощръклее почва да маха с ръце и рита, за да активира функцията люлеене, така че да размаха играчките. Много е смешен!

Въпрос- някоя от вас има и ползвала ли е машинка за изсмукване на сополи? Доволни ли сте?

Аз не съм ползвала, малко ми приличат на уреди за мъчения. Но  и аз се чудя какво дап олзвам за отпушване на нос, защото тези дни бебонка е със запушено носле.

Моята пък така реве на шезлонга, никак  не му се кефи. Чудя се какви играчки да и купя, милото нищо си няма и аз се чувствам като ужасна майка. има една тип дрънкалка и неистово реве щом я види. Вие какви играчки имате?

Май трябва скоро да се местим в другия раздел-Родени през 2023....

# 616
Ние имаме активна гимнастика, мека дрънкалка, контрастни карти, шумоляща книжка и една топка oball. Малкият много се радва на шумолящата книжка и контрастните карти, а оball-a го препоръчват за развитието на фината моторика, учи децата да използват ръчичките, да хващат и пускат. Активната гимнастика тепърва започвам да я използвам и сякаш му харесва. Подариха ни шезлонг, но изобщо не иска да седи в него, предпочита да го нося или да лежи и да си ритка.

# 617
Елиза, честито бебче, да сте здрави и щастливи и скоро да се махнат коликите.
Нас ни мина вчера молитвата за 40 дни, тя си спа през цялото време, след това решихме на заведение, там беше в коша от количката, събуди се за ядене и си отспа още 3 часа, та всички се шегувахме, че ако е така, можем да си обикаляме спокойно с нея навсякъде Sunglasses
Иначе, аз имам един уред за уста, с който се изсмукват сополите, в смисъл не ги гълташ, защото си има решетки. Слагам по физ.разтвор в нослето и изсмуквам, повярвайте, излизат мноооого неща 😊Даже ми е останал от баткото 🙂Стерилизирам го след употреба.
Активната гимнастика още не я отразява, в шезлонг не й харесва да стои вече, иска на ръце, изправена и да гледа.
Обича да й говорят, на играчки още май не се впечатлява, само, ако й шумолим с нещо.
На 15.02 сме на ортопед, на 28.02 на трансфонтанелна ехография, доста ми е притеснено.
А от кога се очаква да започнат да се опитват да хващат?

# 618
Още отлагаме шезлонга/люлката и гимнастиката. Ще изчакам да чукне месец. За сега си се кефи да лежи и да зяпа карти.
Препоръчвам да видите какво има в комплектите на lovevery за различните възрасти, за вдъхновение за подходящи играчки. За сега се кефи на картите, книжката, заслушва се по шумолещия елемент и зяпа малко дрънкалката. Даже ММ успя да я накара докато лежи да си обърне главата от едната страна на другата с дрънкалката, но не съм сигурна дали, защото е черна и я запаше или защото следеше шума или и двете в комбинация. Яд ме е че не записах кой ден точно, но май около 20-21д. Тези дни ѝ слагам и шумкащо найлонче под крачетата. Още не схваща, че шумоли като рита, но се кефи Simple Smile Ще пробвам и контрастните ръкавици, макар още да е бая рано...

За нослето - за прахосмукачка е рано, капилярите се пукат лесно. Препоръчаха ми силиконови устни на канпул, защото могат да се стерилизират. Иначе успях да издърпам един с празна дозичка от физиологичен разтвор, но като цяло за сега само капя и я оставям да киха. Помагам с клечка, ако е почти излязъл.

# 619
[
Въпрос- някоя от вас има и ползвала ли е машинка за изсмукване на сополи? Доволни ли сте?
Имам ето този аспиратор - https://remedium.bg/marimer-bebeshki-aspirator-za-nos-16414/p
Безценен помощник. Голямото ми дете беше с физиологична хрема до 4 месец, ако не беше този аспиратор нз как щяхме да се оправим с тези сополи.
Такъв за прахосмукачка така и не купих.

# 620
KamiLia, същият е и нашият аспиратор. Няма друг такъв помощник за сополи.

# 621
Защо ще правите трансфонтанелна ехография? Педиатърът ли я назначи? Къде (при кой лекар) се прави?
Елиза, честито бебче, да сте здрави и щастливи и скоро да се махнат коликите.
Нас ни мина вчера молитвата за 40 дни, тя си спа през цялото време, след това решихме на заведение, там беше в коша от количката, събуди се за ядене и си отспа още 3 часа, та всички се шегувахме, че ако е така, можем да си обикаляме спокойно с нея навсякъде Sunglasses
Иначе, аз имам един уред за уста, с който се изсмукват сополите, в смисъл не ги гълташ, защото си има решетки. Слагам по физ.разтвор в нослето и изсмуквам, повярвайте, излизат мноооого неща 😊Даже ми е останал от баткото 🙂Стерилизирам го след употреба.
Активната гимнастика още не я отразява, в шезлонг не й харесва да стои вече, иска на ръце, изправена и да гледа.
Обича да й говорят, на играчки още май не се впечатлява, само, ако й шумолим с нещо.
На 15.02 сме на ортопед, на 28.02 на трансфонтанелна ехография, доста ми е притеснено.
А от кога се очаква да започнат да се опитват да хващат?

# 622
MiShi_**, да, педиатърката я назначи, ще я правим при д-р Ралица Георгиева, в Надежда, но в клона им в Парадайс мол. Имаме направление, но в случая ще си платим. Казаха ни, че прегледът е 120лв. Дори и педиатърът да не ни беше назначил ТФЕ, аз щях да заведа малката, защото на баткото фонтанелата беше почти затворена и ни създаде проблеми на по-късен етап, затова и на малката не й давам вит Д всеки ден, а само през ден по 1 капка. Ще изчакам лекарката да каже как да процедираме.

# 623
Какъв крем за подсичане ползвате и при всяка смяна на пелените ли слагате крем?

# 624
Аз ползвам крема за подсичане на Юреаж, само на дупето, а от пред слагам олио, за да не се натрупва крем между гънките(по идея на педиатъра). Слагам след смяна на всяка пелена.

Какъв крем за подсичане ползвате и при всяка смяна на пелените ли слагате крем?

# 625
Бонболини, на моята девойка също ѝ е затворена почти, така се роди :/ можеш ли да споделиш какви проблеми сте имали преди? За сега не са ѝ назначавали вит Д, другата седмица ще е за първи път при личния, но беше на два прегледа и никой нищо не каза, само да не даваме две капки, а максимум една, ако изпишат.

Против подсичане бях взела Бепантен, защото е без цинк. Обаче е с алкохол и го зарязах. Взех Павловича мас, тя има цинк, но малко. Мажа 2-3 пъти на ден с нея, вечер или при червено - Мустела.

# 626
Inferiya, ако нямаш против, да ти пиша на лични съобщения 😊, но е свързано с много по-бързо вкостяване на шевовете на главата.

# 627
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ние дърпаме секрети с тези с устата и имат малко контейнерче за събиране на "съкровищата". Имаме и от по модерните какъвто и CamiLia е посочила. Ползваме за сега първият. Много ни е удобен, с баткото също ползвахме същият много време и накрая детето се усети и наряза тръбичката Joy
Нямаме шезлонг и не мисля поне за сега да купуваме. Даже се колебая за тези навлезлите пуфове за бебета като почне да седи седнал.
Бебока още се вмъква в 56 размер, които накупих след раждането. Понеже бяха ми казали, че ще е голямо бебе, аз само. 2-3 дешки бях взела, като се роди горкият се губеше в повечето 62 размер, така че се наложи да накупя малко дрехи.
Вече се върти по звукът, ако някой влезе в стаята и каже нещо почва да търси от къде идва. Много ми е смешен като се опитва да се вторачи в нещо и направи физиономията човка. Скоро очаквам гукането да започне, има зачатъци. Понякога като заспива и прави онази коцкарска усмивка.
А с коликите понякога дори и белият шум не помага, докато не освободи напрежението.  
А за Варицелата, аз преди години нямах пряк контакт със заразен, а се опъпих (15 дена преди сватбата), единствено до поликлиниката ходих за документ. Баткото колко го завирах при болни, нищо, накрая последната година в градината точно след като ги снимаха за албумите 70%процента я минаха. Малко Варицелата е като Короната не е задължително да изкараш ако си контактен.
За подсичане Бочко и правен крем, последният ни спаси, от родилното направо беше зачервен като маймунско дупе. Уж в болницата ги мажат с Бебо, май е само прехвален. Иначе мажа само при зачервяване и нощем понеже не винаги усещам кога се е постарал да напълни памперсът.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 19:13 от aitep

# 628
Да питам на каква активна гимнастика заложихте, ако асте купили такава.
Слагате ли бебечета вече?

# 629
Да питам на каква активна гимнастика заложихте, ако асте купили такава.
Слагате ли бебечета вече?
ние имаме възглавничка за гимнастика подарена ни от първата ми братовчедка слагам я но плаче дано да почне да и харесва с храненето сме добре от както се махнаха гъбите на езика.вече по 120 150 мл си изяжда и след половин час пак реве чее гладна та още 20 30 изяжда

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 07:19 от viara1912

Общи условия

Активация на акаунт