КГБ = Клуб на Готините Баби - 210

• 44 070
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Айде пак първа! Добро утро, ставайте! Ям си здравословния бъркоч, гледам само негативизъм от екрана и се чудя защо си го причинявам. Днес имам доста задачи,  ще ги отметна и после отивам да се правя на красива, нали си отмених часа миналия петък. Довечера пак пристига малък сладък, ще се гледаме до неделя. Ще ви нагледам по някое време, засега чао, защото коня чака! Лек ден!

# 631
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Днес е по-спокойно, защото съм хоум офис и успях да поспя до 8,00
Допивам си кафето, четейки ви и отивам до Радомир, първо до Спиди, че си поръчах ново постелка и цвички за йогата, а междувременно ще оставя колата да се мие и ще взема прея за уши на кучето.
Вчера ми беше доста инфарктен ден. От около месец чувам някакъв лек шум в колата, всички ме убеждават, че е от зимните гуми, но аз си я познавам много добре. Преди месец я карах да и сменят ангренажен ремък и ми казаха, че ходовата част била без забележки, но аз упорито си мисля, че има проблем. И вчера сутринта реших да мина през Мото пфое /все пак е родния и дом/ и там да ми кажат. Качи се един от майсторите с мен, карахме до летището и той чу шума, но не беше сигурен от какво е. Качиха я на подемник, за да проверят лагерите, но след малко дойде и ми съобщи, че не е лагер и че 95% е сигурен, че е от диференциала. Аз обаче и хал-хабер си нямам какво е това. В последствие разбрах, че това е нещо което задвижва колелата 4х4. Ако то се прецака, колата ще е само на предно предаване. Т.е. не е толкова страшно, но аз си представих някакви страшни сцени. Ноооо, питам аз: моля ви дайте ми оферта за ремонта. Той след малко идва и ми казва: абе аз само ще ви кажа колко струва при нас частта, така че по-добре потърсете друг сервиз. Ами струва 8000 лева.....и то само частта, без останалите неща и труда.
Качих се на колата и направо откачих. Обадих се на мъжа ми, и му дадах бойна задача да провери какво може да се направи. Той от своя страна звъннал на сина, който повече разбира от такива неща и след около час вече бях успокоена, че този ремонт в нормален сервиз няма да струва повече от 1000 лева. Между временно споделих с един клиент и той след малко ми се обади и ми нареди: в понеделник в 10 часа да си на този адрес, това е сервиза в който аз си поддържам всичките коли /доста скъпи при това/. Каза ми, че ще ме чакат и ще ползвам неговата отстъпка за всичко. Та, така ....стискайте палци в понеделник, всичко да е лесно и едтино.
Леле цял ферман написах, а искам още толкова много неща да кажа.
Дидия,, успех на внука ти на състезанието в Солун. Моята внучка също от миналата година пуска по черни писти.
Клечи, дано да успеете да разплетете този възел, че да не се реже косичката.
Майче, мисля, че го имам клипа, сега ще потърся и ще го пусна. Той също е от миналата година, сега е доста по-умела и оправна.
https://www.youtube.com/watch?v=du6MsoZwjSM&t=92s
Ениса, щом се занимавате с компютри, значи като съм си на село и недай боже нещо стане с моя, мога да разчитам на теб, че това ми е най-важната техника и ако се случи нещо, умирам права.
Фло, няма страшно и аз според лунния календар януари изкарах 45 часов фаст. След 20 час вече не ми правеше впечатление, а и това с 16 часовите фактове го правя всеки ден. Вечерям до към 8 часа вечерта и после, чак на обяд.
За приятен ден ви пускам още един клип на Вики, на който попаднах когато търсех този с апликациите. Тук е на 2г. и половина. Посмейте се малко и да ви е спорен деня.
https://www.youtube.com/watch?v=oi-Elssvp18

# 632
  • София
Да се класирам в челната тройка и аз.
Това, че не писах до сега не значи, че съм поспалана. Напротив. Прострях едно пране, изпихме си с гаджето кафето и замесих тесто за хот дог. Довечера ще намотая кренвиршите и с това ще си нагостя синето. По негово желание е тази вкуснотия.
За днес имам интересна програма, благодарение на МАЯ. Ще ме води някъде, ще ми правят нещо, но не знам нито къде, нито какво. После ще ви кажа.
След срещата с МАЙЧЕТО ще се потрудя на тръстиката.
На работещите - да им върви леко.
ПИПИЛОТА разсмя ме твоята прекрасна внучка. Невероятно хлапенце е! Замръзна ми усмивката с тази цифра от 8 000 лв. Обърни ги в евро по-прилично изглежда Stuck Out Tongue Winking Eye
ЕНИСА, по повод негативизма от екрана, който всяка сутрин ни залива обилно, вече не пускаме ТВ, когато децата  закусват, преди да тръгнем на училище.
Хайде, хубав ден и до после. Simple Smile

# 633
Днес и аз съм ранобудна,за разлика от друг ден.
Петък е пазарен ден и ходих да си
накупя разни нещица.
После по магазини разни .
Резултатът-празен портфейл и не чак толкова много артикули за тази цена.
Щем не щем пазаруваме,а в крайна сметка всеки се разполага според чергата си -стара приказка от нашия край .
Прибрах покупките по места.
Извадих от фризера свинско месо да се свари,за да ми е готово за утрешните сърми.Пок два вида -само с ориз и месо с мтого малко ориз.Пиле с картофи и сини сливи ще готвя по желание.И това чудо не ям,но готвя.Мусака може би в голямата тава.
Голямо тракане на тенджери и тигани ще е.
Мама все ми вика -много бързо работиш ,но и много цапаш 😀😄😃🙃
Вярно е.Накрая оправям всичко.

Пералнята проработи.В помпата попаднала една кърпичка от тези цветоуловителните.Как,кога ?🤷
Важното е ,че се разминахме без ремонт и пари.
Салатка направих на майсторът ми😀

Пипи, дано е малката сума,че това 8 е направо стряскащо.
А малката ви голяма сладурка.
Радвам се на деца,които от малки научават такива видове спорт - ски,плуване,тенис.
Може би ,защото аз като една огнена зодия ме е е страх от водата и  не умея да плувам😃
А със ските май повече падам,но на тази възраст май вече ме е страх и да падна🙆😄😀

Ениса, и аз рядко гледам новини.
То не е новини ,а крими хроника.
Мога и без тях.Сутрин,докато си пия кафето хвърлям по един поглед на големите заглавия в някой новинарски сайт в телефона и това е.
За обща култура.

Допивам кафето и ставам да прибера,сгъна и т.н. прането .
До после

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 23:31 от Gabkata

# 634
Прибрах се от козметичката, чувствам се ,,красавица  неземна,, .Така казваше една сладуранка, като я питаха какво ще работи като порасне. Ще се разминем с малък сладък, защото бил хремав. Само се надявам да не се усложнява, че трески ме тресат като знам какво става при докторите в момента. Ще отмарям сега,  пък утре ще видим. Като ми кажат, че е болно детето и ми се отщява всичко.

# 635
Днес беше последен ден от ,,женското ни царство"".
Чакам ,,доставка"" мъжко внуче един брой и съм приготвила за ,,износ"" след вечеря в кутии и кутийки яденета и десерти разни...
Сега с внучката имаме свободни занимания и се радваме на тишината в къщи .

Чета ви, но нямам хич време за коментар.
И това ще стане, но ще е другата седмица някога.

Хубава вечер и хубави почивни дни. Да сте здрави, вие и близките ви хора, да ви е топло, спокойно и разтоварващо.

# 636
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз. Не че има какво, но да не ме забравите!
Днес беше сравнително хубав ден и най - после излязох до магазина! Напазарувах си доста неща с мисълта, че до седми няма да излизам. Дават го лошо време и е добре да си стоя у дома.
Гъбче, като каза, че " всеки се простира според чергата си" та се сетих как преди време го казах на дъщеря си, а тя ми отговори :
Мамо, може и да е вярно, но на нас вече вашата черга не ни стига - искаме по - голяма! И е правилно децата ни да искат да живеят по - добре от нас! И дано! А ти се чудя как така не харесваш манджа със сини сливи?! Обожавам такова нещо и, ако бях на близо, веднага бих се самопоканила!

# 637
  • Вила Великула
Аз приготвям телешко със сини сливи. Не съм пробвала пилешко, Гъбче моля дай рецепта.
Ениса, къде ходиш на козметик, какви процедури правиш? Това е едно от любимите ми неща, които правя за външния си вид. Но сега когато повече от времето съм тук, ми е трудно.

# 638
При Мариета,  в центъра на Перник,  много е добра. Има доста апарати, работи с хубава козметика,  прави страхотен масаж. Колко ще се разхубавя не знам, но релакса е пълен.

# 639
  • Вила Великула
Ениса, дай адрес, телефон за записване на час.
С каква козметика работи?
Момичета, съжалявам, че ви занимавам с това, но трябва да се грижим за красотата си. ( леле като го казах, чах се засрамих)

# 640
Пиша ти на лични

# 641
  • София
YumПипи, благодаря за Вики. С мойта Софи ги гледахме няколко пъти. А как мери джапанки- "този модел ми харесва". Уникални са децата като малки. Вие сте уловили момента. Да ви е жива, здрава и вярвам успеха ще бъде с нея.
Габче,  Обожавам телешко със сини сливи или дюли. Щом може с пиле аз ще си сготвя с пуешко. Мисля ще стане. И сигурно само аз ще си го ям.
Янче, това за чергата е вярно. И при моите деца е така, което ме радва. да са по добре живеещи от нас.
Елиса, Пипи -приятни разкрасителни процедури. Жената трябва да се гледа.
Клечи, приятни занимания с внуците - и твоите са уникални, умни - нали си разговарях с тях. Ще правите ли мартеници?
Фло, изпратих ти и филмчета.
Тази вечер не можах да изгубя текста. Трябва да лягам. Утре ще правя мекици на внуците. Те вече спят отдавна и баба трябва да си ляга, че стана "добрутро". До скоро!!:yum:Yum

# 642
Охооо всички спят 🥰 и няма лошо, събота е все пак!
Хайде, каня ви на кафенце

# 643
  • Вила Великула
Добро утро, поспаланки.
Дали се наспахте вече, направихте ли мекички, палачинки и т.н. съботно на внучетата?
Ние сме сами този уикенд. Ще използвам времето за да поработя малко днес, а утре съм запланувала традиционен неделен слугинаж.
Ениса, дамата работи ли събота и неделя?
Приятна и спокойна събота на всички!
Докато пиша Кассс е поднесла съботното кафе.

# 644
  • София
Добро утро, мили момичета!
Тези дни бях на вилата и там ми е трудно да пиша с телефона. Прочетох всички ваши изчерпателни постове и ви благодаря. Вярвам, че няма да се обидите, но искам специално да изкажа възхищението си от внучката на Пипилота. Прекрасно съкровище! Пу, пу пу да не я урочасам /аз съм преживяла тези неща и вярвам /.  Заедно с традиционните пожелания също  много да ви радва и да е благословена.
Момичета, искам веднага да кажа, че ако организирате среща, аз няма да мога да присъствам. Съжалявам много, но дъщеря ми ни е купила билети за 9. февруари и ще летим за Франкфурт. От там до Вюрцбург са стотина килиометра и тя ни взима от летището с колата си. Преди всяка зима прекарвахме там, но от две години заради короната не сме ходили. Сега ни изненада, но няма как ще пътуваме.
Хубав ден ви желая и всичко добро. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт