Разменени бебета в болница Шейново

• 233 451
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • Terra incognita
За мен е недопустимо през 2022 да се случват такива грешки.
Предо време нямаше ли подобен случай с ромско семейство, вместо момче им дали момиче...

# 32
След като вече са установили с ДНК чии са децата защо все още децата са при майката с която са излезли от родилното, т.е. не тяхната??

# 33
  • ☀️София / London🌂
Имаше да, майката се беше върнала в болницата , а от там я бяха обвинили и навикали каква майка била да не си познае детето.

# 34
  • Terra incognita
Вероятно, защото се води разследване и няма излезло решение.

След като вече са установили с ДНК чии са децата защо все още децата са при майката с която са излезли от родилното, т.е. не тяхната??

# 35
  • Paris, France

Защото е стресиращо за бебе да го изтръгнеш от мястото, където е гледано и хората, с които е свикнало. Вероятно ще поживеят известно време заедно, та тогава ще си ги разменят.

Да, и аз четох случая за арменското дете в Паралели. Има много други, подобни случаи.

# 36
  • София
Доколкото разбрах, децата ще са под социална грижа до установяване истината.

# 37
  • Пловдив
И за детето е стресиращо, и за родителите.
Аз лично дори за бебе на два месеца си мисля, че и за двете страни няма да е особен проблем емоционално. То си е почти новородено. Но за вече голямо дете, над година, две, пет... И колкото по-голямо, толкова по-трудно.

# 38
Към Магдена - всичко, което сте написали е вярно. Само, че предходната потребителка беше определила разпознаването в Русия - по "арменските гени", което може и да не е научно, но е достатъчно описателно.
В онзи случай вероятно са определили с каква националност има най-голямо генетично сходство, вероятно с цел да се ориентират къде да търсят детето.
Сега кой знае колко версии ще излязат в медиите. Факт е, че директора на болницата знае от 7.12. за слачая, днес е 21-ви, а още се туткат с размяната. Което не допринася за последващата по-лесна адаптация на бебетата.
Отделно, аз лично не вярвам особено в силата на стреса на несъзнателни същества. Не, че го няма, но е лесно преодолим. Все пак хората сме и биологични единици. А бебетата са биологична единица, бореща се точно като животинчетата да оцелее до възрастен индивид. Т.е те са с много по-големи сили за адаптация, отколкото възрастните си мислят и са способни.

ПП Не под социална грижа, а под наблюдение на социалните служби какви грижи се полагат за тях. Да не би някое от семействата да остави чуждото птиче гладно, жадно и на студено. Какво ще й установяват на истината. Като се видят резултатите от ДНК тестовете - да си ги връщат на родителите им и после да се уреждат юридическите формалности. Те актовете за раждане са им правилни, децата не са правилните. А пък доколкото знам все още актовете за раждане не вървят комплект с биометрични данни. Ама защо нещо, което е просто да не стане сложно ...

# 39
  • Terra incognita
Не са писали дали се работи по адаптацията.
Със сигурност основният стрес е за родителите, бебетата са прекалено малки, с постепенно увеличаване на времето, прекарано с биологичните родители, бързо ще свикнат.
Добре, че рано е разбрала жената.

# 40
Това е предишния случай за който споменахте
https://btvnovinite.bg/bulgaria/obshtestvo/akusherka-s-20-godish … -oryahovitsa.html

# 41
  • София
Как/ кога майките са видели още в болницата различните гривни? Как ще я изпишат с бебе с друг номер, абсурдно?! Като ни изписваха и подаде бебето санитарката пак ми показа номера /в Шейново/.

# 42
  • Пловдив
ДариВале, не е нужно в такива случаи да се търсят сходства с народности и не мисля, че някой ги е търсил - кръгът на "заподозрените" е ясен - този на жените, родили в същия родилен дом по същото време. Те не са много и могат да се изследват пряко.
Изследването на съвпадения с народности е "субективно", зависи от подбора на изследвани гени и от базата данни на изследващия, и се използва за съвсем други цели.
-----
Аз се позарових и открих още един потвърден случай от Русия, с две млади жени, башкирка и рускиня, с близко звучащи фамилни имена. Башкирците (народ с тюркски език и азиатски черти) с русото дете, твърди се, стигнали до тежки семейни скандали и впиянчване от подозренията, че майката е спала с рус руснак и забременяла от него. Те са починали към момента на статията, другата майка е жива. Сигурно има и още от най-различни държави, ако се разтърси човек.
https://74.ru/text/gorod/2017/07/12/50619471/

# 43
  • Варна
Как/ кога майките са видели още в болницата различните гривни? Как ще я изпишат с бебе с друг номер, абсурдно?! Като ни изписваха и подаде бебето санитарката пак ми показа номера /Шейново/.
И аз нищо не разбрах от журналистическите съчинения. Уж с различни номера, обаче на децата били правилните, а на майките разменени. Последно, ако номерата са разменени значи са съвпадали при изписването. Ако не са съвпадали, значи не са били разменяни номерата, а децата и тогава въпросът е как тези жени не са се усетили, че номерчетата не съвпадат?

# 44
  • Paris, France
В Бурятия жена, чиято дъщеря е подменена с чужда преди 34г в родилното разбира, че тя самата е подменена с друго новородено преди 56г в ..... същото родилно:

https://siberiantimes.com/other/others/news/n0869-last-week-alis … rth-34-years-ago/

Да, много такива случаи има навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт