Разменени бебета в болница Шейново

• 233 333
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 285
х HAPPY х, толкова се изприказва за дисриминации, но в това да ти прилагаме спряма българите проблем няма, нали?

# 6 286
  • София
Простете невежеството ми, но колко струва изборът на екип?

# 6 287
Размера може да бъде договорен, мисълта ми е, че виновните могат да си платят за грешката сами.
Това, ако го публикуваш някъде във Фейсбук, ще ти обяснят най-вероятно, че само акушерката е виновна, а нейната заплата е ниска. Явно у нас много хора считат, че не съществува морална отговнорст - грешки в самата изработена стратегия и управление не се зачитат. Който с ръцете си е извършил нещо грешно, изгаря, а другите отгоре "се дистанцират". За мен това е най-плашещото в случая, че с очите си виждаме "кучетата лаят, керванът си върви". Ниските суми за обезщетение, ок, така е очевидно във всички сфери.

Високата заплата се дава за понасяне на отговорност. Според мен шефът на болницата и д-р Узунова не са разбрали какво значи това.

ПП Оправих фамилното име, извинете.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 16:16 от Анонимен

# 6 288
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
През 2015, когато раждах аз, 900 лева беше избор на екип за нормално раждане, 1400 секцио по желание, в държавна болница.
  Вероятно сега е малко повече, инфлация...

# 6 289
Ли Лу,
Морал от страна на ръководството на болницата не видях /може и да съм го пропуснала/. При такъв скандал, най-нормално ми се струва, ако човекът/ръководителят, отговорящ за болницата, има поне малко морал, просто се скрие и се оттегли от позицията си тихо.
Тук видях един лекар/директор, който чакаше проверки, разследване, но цялата му реторика показваше, че нищо няма да открият и е просто рутинна процедура, водеща до нищо. Случилото се е грешка в рамките на допустимото предвид цялостната работа на болницата. Ще позатегнат мерките, ще понакажат няколко човека и нещата ще се оправят. Всяко чудо за три дни.

# 6 290
Как моят посст се свърза с дискриминацията? Съвсем друго написах. И да, чисти образовани българи са по високите нива и въртят далавери в медицинския сектор. От което страдаме всички, и пациенти, и персонал на ниски нива, и данъкоплатци, всички.
И пак да питам, ако директора на болницата не е там да ръководи и организира процеса на работа и не носи отговорност, за какво е директор? Ми те хората си знаят как да работят, общинарите отпускат пари и това е. Няма нужда от директор.

# 6 291
През 2015, когато раждах аз, 900 лева беше избор на екип за нормално раждане, 1400 секцио по желание, в държавна болница.
Към момента в частна болница в Пловдив е 1 300 лв, като тук влиза всичко - вип стая, еднократни принадлежности давани от болницата за бебето и майката, екип и престой, само дето не помня колко дни каза лекаря. Само не съм питала при секцио дали е същата цена.

# 6 292
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Към момента в частна болница в Пловдив е 1 300 лв, като тук влиза всичко - вип стая, еднократни принадлежности давани от болницата за бебето и майката, екип и престой, само дето не помня колко дни каза лекаря. Само не съм питала при секцио дали е същата цена.
При секцио вероятно ще отиде над 2000 лева, в частна болница, все пак това си е коремна операция.

# 6 293
2020 раждах секцио в частна болница, беше 2000 лв.

# 6 294
Зависи в коя частна болница . Цените са различни . В най-предпочитаната в Пловдив вече е 1950 , като може и да се получи по-голяма сума , ако има нещо допълнително като преглед при ортопед на бебето . Когато аз раждах платих и 150 лв. за ПСР , но мисля , че в момента не правят .
В държавна болница пак в Пловдив , избор на  екип беше около 700-800 лв.

# 6 295
Днес в Уикенд (жълт вестник-седмичник) има цяла страница за какво би станало с дело в съда, хонорарите на адвокатите и колко би останало за майките. Само прегледах, за майка ми го взимам, но..като цяло май дори може да се наложи да ги съдят после адвокатите майките за неплатени такива. Сумата за адвокатите щял да бъде много голям и не знам какво си...с две думи пак ще са губещи се пише поне там. Другото не съм чела, много е.
Така погледнато човек няма сметка да съди който и да е. Особено, ако е с малки финансови възможности, а и да ги има се оказва хвърлени пари на вятъра. Тогава...всеки ще си прави каквото иска, наказани, обещетение, права на хората пострадали...няма и няма да има.
Не очаквам вече ни болницата нещо да плати (тя е наясно със съдебните дела и както се разбра няма да е първото -имаше с починала родилка по небрежност лекарска даваха по Нова и девет години мъки и няма нищо, никой наказан, та...сега пък съвсем), нито съда да отсъди нещо с години ще ги премятат, както онази жена търсеща възмездие за детето си и да докаже на внука си, че е направила нещо в памет на майка му. Просто...отчайващо е.

# 6 296
  • Sofia
Април месец 2022г. разглеждах възможността да раждам в Шейново и им се обадих да ги питам за цените. Тогава избор на екип (аз бях планирано секцио по мед. причини, но това няма значение в случая) беше 900 лв. В частната болница, където раждах, изборът на екип също беше 900 лв.

ПП : случаят с починалата родилка в Шейново е от 2011г. Все още няма осъден лекар... Покъртителна история!

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 10:52 от Brin de muguet

# 6 297
Може да се разберат с адвоката за процент от обезщетението, а не за хонорар. Не напразно, както разказа някой, след катастрофа налазват близките, още преди пострадалият да е излязъл от болницата.

# 6 298
Скрит текст:
Днес в Уикенд (жълт вестник-седмичник) има цяла страница за какво би станало с дело в съда, хонорарите на адвокатите и колко би останало за майките. Само прегледах, за майка ми го взимам, но..като цяло май дори може да се наложи да ги съдят после адвокатите майките за неплатени такива. Сумата за адвокатите щял да бъде много голям и не знам какво си...с две думи пак ще са губещи се пише поне там. Другото не съм чела, много е.
Така погледнато човек няма сметка да съди който и да е. Особено, ако е с малки финансови възможности, а и да ги има се оказва хвърлени пари на вятъра. Тогава...всеки ще си прави каквото иска, наказани, обещетение, права на хората пострадали...няма и няма да има.
Скрит текст:
Не очаквам вече ни болницата нещо да плати (тя е наясно със съдебните дела и както се разбра няма да е първото -имаше с починала родилка по небрежност лекарска даваха по Нова и девет години мъки и няма нищо, никой наказан, та...сега пък съвсем), нито съда да отсъди нещо с години ще ги премятат, както онази жена търсеща възмездие за детето си и да докаже на внука си, че е направила нещо в памет на майка му. Просто...отчайващо е.
За жалост е  така. Но пък загрижените за парите на столичани /и не само/ нямат нищо против същите да плащат по 1000-2000 за нещо, което е нормално - раждане.

# 6 299
В държавна болница човек може да роди напълно безплатно (без избор на екип), в частната винаги се плаща и самото раждане/секцио, с което общите суми винаги надхвърлят в Сф 2000 лева и достигат до 3500, а може вече и повече да са. Ако човек не иска ВИП стаи и подобни цената винаги е 900 лева в Шейново, Света София (Тина Киркова) или Майчин дом. По непотвърдена информация някои лекари по един или друг начин си искат и допълнително заплащане.

Общи условия

Активация на акаунт