Разменени бебета в болница Шейново

• 233 246
  • 6 392
  •   1
Отговори
# 6 300
  • Където морето целува небето...
Аха, може безплатно, ама в Шейново е 900 лв. Че дори и на "спешните" намират начин да ги вземат.

# 6 301
  • Sofia
Аха, може безплатно, ама в Шейново е 900 лв. Че дори и на "спешните" намират начин да ги вземат.
Не знам... не ми се вярва, ако държиш да раждаш без избор на екип (демек безплатно), да те насилят да си платиш все пак 900 лв за избор на екип.
Ами ако нямаш толкова пари, ще те изгонят да раждаш на улицата ли? Ами ако не ги познаваш лекарите? Ще си "избереш" този, който е на смяна ли? Що за избор е това?
Ако е истина това, то заедно с всичките й организационни неуредици и лекарски грешки тази болница е за затваряне!

# 6 302
Не всички раждат с избор на екип, разбира се.

900 лева е избор на екип, мисля че в държавните болници сложиха таван. Без избор на екип значи безплатно. Отиваш и раждаш при който е на смяна.

На Зорница са и взели пари неправомерно. Тя вероятно е имала дата за насрочено секцио, но е отишла по-рано по спешност.

# 6 303
Глупости. Никой никого не насилва. Просто не си избираш екип. Какво има да избирам, след като не ги позкавам. Раждала съм на дежурен екип и не съм дала и стотинка (образно казано) и никой не ме е изнудвал за нищо.

# 6 304
Точно така - имала е избран лекар и е щяла така или иначе да плати избор на екип, но са касирали допълнително и за спешно раждане - това явно не бива да е така и затова беше отчетено като нарушение от проверяващите

# 6 305
  • Където морето целува небето...
В крайна сметка нали Севда беше платила избор на екип също за спешния прием с линейката. Ако така изнудват, то следва много сериозно да се замислят родилките. Явно и двете са платили, като едната не е трябвало. Абе всичко ще заметат и ще продължат да ги събират.

# 6 306
Севда сигурно е платила на ръка сумата.Този етнос така прави.Водят пациента и който лекар е на смяна и го приеме, му бутат парите на ръка.И не в вярно, че ромите не плащат, плащат, и то големи суми, само, че не във вид на здравни осигуровки и на касата на болницата, а на ръка.

# 6 307
  • Пловдив
Ли Лу, да те питам - нарочно ли пишеш: "д-р УзунУва"? Flushed

-----
Не проследих за коя починала родилка в Шейново 2011 говорите, но всъщност не е задължително да има виновен и осъден лекар.

# 6 308
З. е платилата и е официално потвърдено за спешно секция. Севда нищо не е плащала,  за под маса и на ръка...не се знае.

# 6 309
  • При семейството си
Точно така - имала е избран лекар и е щяла така или иначе да плати избор на екип, но са касирали допълнително и за спешно раждане - това явно не бива да е така и затова беше отчетено като нарушение от проверяващите
А какво всъщност носи на болницата “спешно” секцио…може би допълнително пари от Касата?

# 6 310
  • Sofia
В крайна сметка нали Севда беше платила избор на екип също за спешния прием с линейката. Ако така изнудват, то следва много сериозно да се замислят родилките. Явно и двете са платили, като едната не е трябвало. Абе всичко ще заметат и ще продължат да ги събират.
Аз никъде не намерих информация Севда да е плащала за екип.

Това е, което аз разбрах :
З. си е следила стриктно бременността и е запазила цялата документация
С. е неосигурена, с непроследена бременност и без документация (като изключим един ехографски преглед, който се полага и на неосигурени бременни)
С. ражда по спешност естествено - започнали са контракции и я докарват с линейка
З. е имала АГ, който й следи бременността, и при спешност най-вероятно се свиква екипът на нейния АГ (откъдето и плащането за избор на екип)

# 6 311
  • София
Аз бях така 2009г. Изобщо не съм правила избор на екип, отидох при който беше на смяна в "Майчин дом" (точно се сменяха), но понеже отидох с 9см не разбрах този доктор, който ме израждаше идваше или си отиваше. А и шефа на отделението беше там, може този да е специализирал, нямам представя. Супер доволна съм, малко по-рано моя приятелка беше с избор на екип в "Тина Киркова" при шефката на отделението, раждането започна около 20:00ч (дори не и посред нощта) мъжът ѝ отиде да я вземе от тях, после я закара обратно, а онази искала да си отиде вкъщи по-бързо и понеже приятелката ми отказа секцио, онзи я напъна на 6см. Отношението беше потресаващо.
Та, затова аз отидох без очаквания, без да се притеснявам кога и кого ще се наложи да викам, еле пък ако е нощем. Никой не ме гледа накриво, напротив, много ми се радваха. Чувала съм даже, че ако докторът се забави да дойде, тези от смяната не смеят да те "пипнат", защото си на друг доктор.
Не знам, аз мисля че е безсмислено. И то не говоря заради финансовата част. Макар, че "хилядарка" ей така - по-добре да купя по-готини продукти за бебето

# 6 312

Не, не са платили и двете - платила е тази, която е имала избор на екип и вероятно си е следила бременността поне от един етап нататък в Шейново. не е трябвало да я таксуват, след като е отишла по спешност, но тогава щеше да я оперира този, който е на смяна, а така е дошъл нейният лекар, с когото е имала уговорка. Вероятно самата тя, или мъжът и са му се обадили, че отиват.

Темата за Шейново е активна и в момента, това е една от болниците, в които се раждат най-много деца, някои от момичетата там са от други градове и си следят бременността при определен лекар, особено ако има някакъв проблем. Дали ще дойдат безплатно при който е на смяна? Съмнявам се, най-вероятно ще платят избор на екип.

Същевременно имам поне няколко познати, особено по-млади, които родиха без дададат една стотинка, част от тях също в Шейново, други м Майчин дом. Едната каза - там всички са добри, отиде и роди.

Въпросът за избора на лекар е съвсем друг и няма нищо общо със случая със смяната на бебетата.

# 6 313
  • Пловдив
А какво всъщност носи на болницата “спешно” секцио…може би допълнително пари от Касата?
Според мен нищо не и носи, май съм чувала, че касата плаща еднакво за нормално и оперативно раждане (може да греша). Може понякога "спешно" да е маска на по желание с плащане под или над масата за екип, не знам.
Спешно секцио, когато наистина е такова, НЕ СЕ плаща, няма официално доплащане за такова нещо. Лично аз така родих 2013 в друга софийска държавна болница (отидох за естествено), без да платя нищо.

# 6 314
  • Sofia
Не проследих за коя починала родилка в Шейново 2011 говорите, но всъщност не е задължително да има виновен и осъден лекар.
Магдена - Деяна Георгиева на 19г. ражда секцио.
Скрит текст:
След секциото изобщо не се чувства добре, но те бързат да я изпишат, защото предполагат, че е нещо инфекциозно и не искат да им зарази цялото отделение. Започва едно прехвърляне по болници, агония. Докато накрая след 40 дена един лекар се сеща да й погледне матката... 😭 Още ме побиват тръпки от случката. Лекарят извършил секциото не си е свършил работата.
Гледах репортажа на Венета Райкова и рева заедно с двете жени (баба й и майка й). И не! В този случай НЕ приемам да няма осъден лекар. Това е безумие.

Общи условия

Активация на акаунт