В училище контролни, класни се натрупват, а ОСМОКЛАСНИЦИ искат да празнуват

• 40 784
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
Малкото се изключва при силен шум. Така се спасявал от мен, каза лекарят, при който го водих да му провери ушите.
Осмокласното пък е свикнало на тормоз. Малките се бият до него, то си решава задачи детето..вече не е дете де..

# 346
Мандаринка, благодаря ти, а дано се запази, както и при всички вас. Много е хубаво когато връзката майка - дете е силна толкова, че спокойно може да се разговаря и обсъждат неща за които дори и приятел да може да помогне, майката ще е тази която да прецени, дали е добър съвета.

Диването и то на моменти говори бързо, но и тя самата не знае защо. Под нас имаше една, да не ви казвам какъв тон и тембър вадеше ( първо малката сестра, после голямата ( тая с тембъра и децибела ) а накрая и майката си отидоха от тоя свят ), но малко преди вторите да си отидат, над нас пък се довляка още една, добре, че поне не са тук постоянно поради ремонта който правят на пресекулки. Няма нещо което да не се чува от разговорите им.
Майка ми и тя е с висок децибел, па с адно тънко гласче, направо умрелите я чуват. Диването е средна работа, аз пък съм на моменти, ма туй щот госпожа мама слуха не и е у ред. Кат взема да повтарям, почвам и да викам, па тя - ко ми съ се разкрещяла, да не съм глуха. Ми глуха си, то докът не се извикам не ме чуваш, и понякога тъй си спретваме и скандалчик по домашно му. Луда работа.
Диването ся е готово да съ жертва и утре да иди на училище, щом от сряда ще е в грипна, ти да видиш. Па уж гърло я боли. Не щяла гаргари.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 21:19 от Тони ♒🍀

# 347
  • София
В нас аз съм гласовитата, то се знае. Еле пък, ако яхна метлата и съседите се строяват. ММ е по природа спокоен, само аз мога да го извадя от равновесие. Stuck Out Tongue Winking Eye
Детето говори много бързо и неразбрано, за мое  съжаление.  На моменти се и запъва от бързане или голямо притеснение. Чудя се как да решим този проблем.

Тони, много колоритно разказваш. Посмях си се.
То и детето като отиде при майка , постоянно повтаря какво е казал. Или аз съм в ролята на преводач.

# 348
  • в очите на дъщеря ми
Значииии, аз като говоря си крещя, ама така, че не съседи се строяват, ами на спирката са под строй 🤣🤣🤣..и джинса ми "сливенски' AnMari  така е🙋 та ми е генетично заложено 😂😂.
И с прекрасната редовно си говорим на висок тон.
Мдамм ми няма кво да крием...😂😂😂
Мразя да ми шепнат....нито със слуха,  нито с нервите съм в ред 😂😂😂

# 349
Имсче, смей съ ти смей, то ако бях написала подробно за какво ми съ расърди, па след това направи резкия завой, да видиш ти тогава цирк. Като се прибра, взе да пее друга песен, ма бързо и смъкнах тона, и замълча. Усети, че с мен спор трудно ша спечели.

Оххх, беее, Мамзелче, хич не думай, вий от онзи край сте гръмогласни от класа.Ма немой викай толкоз, че някой ден да не останеш без гласец, пази си го.

Аз ако се развикам, гласът ми рязко става на прегракнала гарга. Грача, но не се чува, за туй съ отказах да грача и гледам да е по тиху.

А аз не ви казах, писах на школото, оплаках се, ама дали ще е отишло при правилния адрес и човек, идея си нямам. Днес още не съм го отваряла.
Между другото, май и тук са ги оправили личните, ако някой иска или трябва да праща, може да се пробва.

Сега отворих туй чудо наречено Школо. Получила съм обратен отговор, и то в най - ранни зори. Тъй като не ми се ще да го преписвам, направо ви го мятам.
Туй е отговора от тях - Школо Админ  23.01.2023 09:21:32
Здравейте,
Поради огромния брой нанесени оценки в края на първия срок, отнема повече време, за да се актуализират данните.В момента периодът на актуализация е 2-3 седмици.
Поздрави!

Та питам аз, къде ги видяха толкоз много оценки, а на всичкото отгоре, тез 2 - 3 седмици отдавна, ама мноу отдавна минаха. Явно на тях им се виждат няколко дена. Ужас, промяна ша видим в края на другия срок за този, а за втория срок, сигурно догодина по същото време.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 21:24 от Тони ♒🍀

# 350
Аз съм от гръмогласните,срам или не това е положението.Винаги съм се маяла,как в офисите говорят дискретно,аз не мога,опитвала съм,но се напрягам и изнервям(добре съм си с една колежка,свикнала ми е женицата).И не винаги се карам,просто така си говоря☺.
От днес аз съм на АБ,с усложнения от грипа,а набора е с хрема и леко отпаднал.Ясно е,ще се наваксва,ама как и кога?
В Школо все седи на едно ниво и реших,че толкова си може,а все повтаря,как другите имат по-лоши оценки,а то бъг било,тц ....

# 351
ММ и детето са гръмогласни. Аз и когато се карам, говоря тихо. Постоянно им правя забележки, че навикват. А те постоянно ми правят забележки, че не ме чуват и ме карат да повтарям.
Искам ваканция и при нас, но няма. Ставането рано, постоянните нерви покрай презентации, изпитвания, контролни и т.н., развалят мира в къщи. Отделно и на работа е една лудница - и от там искам ваканция, но и там не се очертава.

# 352
  • при моите любими
И на мен нещо ми идва в повече това приключване на срока. До сега ми чете/представя презентацията за книгата, която ще е като оформяща оценка за срока. Имам и един шестокласник вкъщи и него са го натиснали и само ме вика да го изпитвам по география, история и някакви подобни, по-които за да го изпитам трябва да прочета уроците. Да свършва вече тоя срок, че се уморих само като ги гледам отстрани. Представям си на тях какво им е.
Ваканцията ми се ходеше някъде на почивка, но ММ има ангажименти с любимото му хоби, да кара сноуборд. А малкия е на футболен турнир в Сандански и ще трябва да сме всички по отделно. А аз още не съм решила нищо. Оплаках се.
Ще взема да си остана вкъщи да си гледам филми и да си почивам от всички. Наборната не я знам тя какви желания има. Дано не са за трета дестинация.

# 353
Вкъщи аз съм гръмогласната, нищо ме ММ е от Сливен. 😀 А като се съберем с моята рода... Той, горкия, направо бяга в другата стая. А на брат ми гласа е много странен. Сега ще обясня какво имам предвид. Събрани хора в една стая, купон, музика, всеки говори, вика, един през друг, а през стената се чува само неговия глас. Ще си каже човек, че сам си говори. Не че вика най-силно, явно такива са му вълните 😂 А аз имам намален слух с лявото ухо. Но и по принцип, като се развълнувам и взема да обяснявам нещо и вдигам децибелите. 😂

# 354
Бобси, не ги мисли срочните, гледай вие да оздравеете, другото да си гледа работата. Много ви се протака разболяването, пожелавам ви скоро да се възстановите. Време е да ни зарадваш, че вече сте добре. За школото, в поста ми, точно преди твоя писах за него. Сигур си видяла, не очаквай скоро да видиш нещо по - различно от декември месец.

Пипи, кат тъ не чуват, ако имаш микрофон го грабвай, ако не е достатъчен, вземи мегафона.

Сидонче, я ги остай тез уроци, и всеки да ходи къдет му скимне, ти стой вкъщи, пази дивана, почивай си активно, тамън няма да го мислиш кой с какво ша нахраниш, кат съ върнат, кат ти изтипосат дрехите за пране, поне за пет перални, кат сготвиш за армията, и резко ша тъ завъртят отново в режим домашни задължения.

Зайче, ма то забавно у вас. А на брат ти гласът е уникален, сетих се за какво говориш, срещала съм таквиз хора със този специфичен тембър.
Аз съм срещала и други, с един такъв, дет уж се чуват като говорят, но нищо не им се чува достатъчно добре, и е трудно да разбереш какво си говорят.

Олеее, туй мойто ако мъ е заразило, ша го смачкам. Събуждам се одеве, и ко да видя, диването го няма, ми как дъ го има, гледам часът, то ми съ упулил на 7:26, и тамън да си вдигна телесата, дет кът ходиш, вместо ходене съ търкалят и усещам от лявата страна, нещо гърлото не му е кеф. Дано мъ не хване, съ надевам дъ е нещо моментно.
Снощи какво ми изстърси таз мойтъ. Замалко щех дъ падна. Верно, че онуй го не слуша тиквата. Мин. седмица в четвъртък, взел, че съ изтупкал на земята, обърнал се към мойта с думите - ко мъ гледаш мааа, а тембъра му е един дълбок. Вчера, както винаги решил отново дъ съ бута в нея, тя решила, че няма да реагира, друго до него нещо му казва, а тоз казал - ко бе, аз обичам Н..., направил няколко крачки, обърнал се и се провикнал - Н..., обичам те. На друго момиче пък му ровичка в раницата, един ден и взели от от раницата някаква блуза, той и още 1 - 2 момчета, решили дъ я мерят, горката блуза, претърпяла деформация и парфюмизация разна, момичето като разбрало, само дет не ги е набило.
Ние от утре май ша сме си вкъщи, чакам вести от класната, за да съм сигурна, снощи го казаха по инфо каналите, но докът го не видя напидано от класната, не вервам мноу.

# 355
  • София
При мен има проблем с изпращането на ЛС само на потребители, които имат в името си емотикони. При останалите си функционира нормално.
Тони, ти си от тях - нито от телефон, нито от компютър. Ето какво ми излиза: Не е намерен потребител 'Тони ♒🍀'. (на мястото на двете емотиконки се изписват числа)

# 356
  • Пловдив
При мен работи. Току-що пратих съобщение на Тони за проба Simple Smile

# 357
  • София
При мен работи. Току-що пратих съобщение на Тони за проба Simple Smile
И при мен вече проработи.Simple Smile

# 358
Скиорче, ша ги махна след мъничко, та дано стане.

Тъййй, ся дъ разкажа и днешната приказка. Прибра съ мойта, наново ми разказа ко е било днес, че по тела мноу не и разбрах, бързала дъ хване рейса, за дъ съ прибере час по - скоро, ма то от туй бързане, плъхти кат парен локомотив,тела го мята във всички посоки и на моменти прекъсва. Та днес класната препитала няколко деца чрез тест, за да им даде шанс да си вдигнат успеха за срочната. През туй време и пристигат съобщения, а те тумба мъжаги само я тормозят да отвори и да каже, че това е тъй заветно чаканата заповед за грипната. Седнала до едното за нещо, а мойта по едно време тамън надникнала, прочела заповед, вътрешно се израдвала, но нищо не казала. А тез ми ти на всяко съобщение даже почвали да се радват и крещят от кеф, че ще са в грипна. Все пак от утре ще са в грипна.
Другото е, че двамата учителя, по Философия и ФВС, буквално по едно и също време и нанасят оценки и съответно срочни, па кога е изпитване и взимала активно участие, ( точно никога ), ся ша ви кажа, точно днес, а днес няма ни едното, ни другото. По някое време тамън кат съ прибра, получи и други срочни, като едната ми е най - любима в момента, таз по Мат., и не защото видите ли диването пращи от знания, а защото Г - жата казала, тези които са били редовни ( с дом. работа ), ще ги възнагради, и за да оформи срочната, няма да включва оценката от входното или да гледа средноаретмитичната, по нейни си критерии щяла да ги оцени. Еееемиии, за тази и постъпка мога да и кажа едно голямо браво. Писа и на диването една тревичка за редовно написана д.р., а за срока не е с керемидка, а е със минзухарче. Учителката явно гледа и кой какви оценки има по другите предмети, не само за срока а и през срока. Като цяло за сега диването е щастливо, успя чрез последното, да съ вмести в получаването на стипендията. А аз преди дни си виках, откъде и за кога да изкара тревичка за да и напише поне минзухарче, за да хване стипендия, казах и на диването, че за срока ако можеше да е минзухар, пак ще хване. Ма то учителката го измислила. На мен и през ум не ми мина, че може за д.р. да пише оценка.
Та тези които не са били редовно с д.р., няма да получат облага.
Ей таквиз неща при нас. Остана още по два предмета да я оформят за срока, там си ги знаем какви ще са.
Между другото, за оформянето на срочната, има срок, до 25.01. до обяд трябва да са ги оформили всички срочни.

Ханна, благодаря, ша погледна пробата.
Аз докът напиша, па докът погледна новото известие, мани мани, с тоз разговор, с онзи разговор, сто пъти прекъснах писането на романа ми.

Ееее, Скиорче, значи да не съ мъча да махам картинките. Ма то аз и без туй се чудех, дали да си мана онуй жълтото с пиенето, вече мина седмокласното чудо, пък аз така и не научих как съ дигат градуси и %, тъй чеее, ша го сменя тез дни. За сметка на това, снощи няколко малки товички врътнах, ама нема дъ ви казвам с какво, че пак шъ въ раздразня. А пък обещах, че няма да ви качвам снимки на туй дет съм правила.

# 359
Наборката официално приключи първият срок, оформена е по всичко. От утре е и в грипна ваканция. Почивката започва🙂. Купила си е нова книга и поне няма да скучае.

Общи условия

Активация на акаунт