Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване 78

• 50 976
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Аз сменях още в началото.
Побутнаха ме от старата фирма😁
На новото място, казах още в първите 5мин на интервюто. Не е имало проблем!
Но зависи от фирмата и позицията🙄

# 181
Не се притеснявай предварително! Ако е по-голяма фирма( над 50 човека), даже имат квота за хора с увреждания. Според мен иди на интервю, виж дали е твоето място и като стигнете до уточняване на договор, тогава кажи за ТЕЛК-а( няма смисъл, преди това...., а и  не би трябвало да е проблем- ако е , значи има и други и не си струва да работиш там).

# 182
Здравейте момичета!
Един въпрос ме гложди, та да питам запознатите:
На 03.11 ми дадоха направление за ПЕТ скенер, което трябваше да внеса до 03.12, за да може да ме планират за януар и да са минали 12 седмици от последната лъчетерапия. Доктора, който ми даде направлението ми каза като наближи датата за ПЕТ скенера, да му се обадя да поднови направлението. От болницата като ми се обадиха за дата, изрично попитах кога да отида да ми подновят направлнието, но те ми каза, че щом изпращащият ме онколог е от тяхната болница, нищо да не ходя да вземам, че те щели да си го изискат от доктора. Всичко това е в Токуда. Според вас да отида ли все пак да подсетя доктора или мога да разчитам, че те вътрешно ще си оправят документацията? Да не ме върнат като отида на датата?

# 183
  • Русе
Издадоха ми направлението началото на  септември, минах Пет-а на 29.10. Нищо не съм подновявала. Токуда.

# 184
Щом е в същата болница, ги остави да се оправят помежду си. Ние, дето ходим по други болници, ги презаверяваме( даже напоследък си искам само зелен талон и като ми излезе датата, тогава ходя да ми пуснат направлението).

# 185
  • Русе
За Телк знам че вече автоматично изпращат екземпляр в счетоводството на фирмата където работите

# 186
  • София
Здравейте, момичета! Не съм се включвала тази година, затова първо ще ви пожелая най-вече здраве през новата година и чисти образни изследвания! Simple Smile

Искам да ви попитам, на някой случвало ли му се е да сменя работата, когато вече е бил с ТЕЛК? Имали ли сте проблеми при новия работодател? В процес на търсене на ново работно място съм и ми предстоят интервюта, та се чудя на кой етап е по-добре да предупредя, че съм с ТЕЛК. Мисля си, че е най-коректно да го кажа в самото начало, то ако фирмата е точна, няма да имат проблем с това, но все пак... Искаше ми се да почерпя опит от вас, ако някой е минавал през този процес. Simple Smile
Аз смених работа и започнах в голяма международна фирма, но на нито едно от интервютата там не ме попитаха, нито намерих подходящ момент да го кажа - първоначално мислех, после се отказах, защото бях точно между подновяване на ТЕЛК, а не ми се стори подходящо да се обяснявам с каква диагноза съм, щеше да изглежда странно да обсъждаме подобни неща. Всъщност никой няма право да пита за подобни лични неща на интервюта и големите международни фирми не го правят, нито пък съобразяват подбора на персонала с това, защото ще ги обвинят в дискриминация. Сега, когато ми заверят ТЕЛК-а, просто ще го занеса в ЧР, но наистина не очаквам проблеми, мисля, че има и други хора с ТЕЛК там, понеже са наистина много големи - към 1500 човека персонал.
Ако започваш в по-малка фирма, особено българска, вероятно това би имало значение, но принципно нито имат право да те питат, нито си длъжна да казваш. Аз вероятно в такъв случай бих казала в момента, в който ми предложат договор, за да са наясно.

# 187
Здравейте,момичета!Казвам се Милена и съм от Бургас,чета ви от известно време и мисля,че вече е редно и аз да се представя:smile:Диагнозата РМЖ получих в края на м.юли 2021г.След неуспешна биопсия тук и базирана на нея епикриза ми беше назначено лечение,с което нямаше как да се съглася,опитах се да си запазя час за преглед при някои от светилата в областта,но се оказа ,че трябва да чакам с месеци,а аз нямах такова време.Така се озовах в Турция,няма да ви занимавам с подробности за лечението там,чела съм старите теми и знам,че не ви е приятно.И така,просто ви се представям:smile:

# 188
  • Русе
Здравей,

Поздравления за смелостта да се разпишеш при нас.

И какво от това, че е неприятно за някой лечението в Турция? За едни неприятно, за друга - ценни съвети. Пиши, не се притеснявай. Много хора само четат и така ще имат база за сравнение.

Hug

# 189
Добре, ще пиша смело:blush:

# 190
Момичета, днес събирам информация за цените на изследването на костната плътност в различните болници.
В Надежда е 130 лв. за цяло тяло.
100 лв. за 2 области
80 лв. за една област.
В една поликлиника е 70 лв. за цяло тяло
Имате ли идея защо има такава разлика в цените? Апаратите ли са различни или...

# 191
Роси,
Аз съм се насочила към един кабинет в Зона Б18. Ще сложа линк в скрит текст. Цената в сайта за цяло тяло е 100 лв. Трябваше да правя сега в януари, но ми се обадиха за ПЕТ скенер и ще отложа костната плътност за февруари.
Скрит текст:

Миленка, здравей и от мен!
Пиши си всичко, каквото искаш да споделиш  и питаш. Ще е полезно. Нали за това сме се събрали в тази темичка, да се подкрепяме! Една от малкото теми в БГ мама без караници и негативни коментари Simple Smile

# 192
  • Anywhere
Здравейте, момичета! Моята операция мина преди седмица! Днес си взех епикризата с хистологията, слава Богу и трите формации са определени като: Интраканаликуларен фиброаденом. Засега мога да си отдъхна с облекчение! Днес ми свалиха само част от конците, останалите в понеделник!
Имам два въпроса, първо мажете ли раните с нещо за белези и второ колко болнични се полагат след операцията? За карцином разбрах,че са 180 дни, но за доброкачествени образувания колко е!
Благодаря Ви предварително! Пожалавам на всички добри резултати ❤️

# 193
Моли, сега ми казаха, че в Майчин дом през април за цяло тяло изследването е струвало 45 лв.
Но не ми вдигат за да питам.

# 194
Момичета, някоя слагала ли си е порт-а-кат (ако съм го изписала правилно)?
Моите вени са доста зле - тънки, много трудно се намират и чупливи, каквото и да значи това, а нали от химиотерапията ще се натоварят много и се чудех кога се поставя и от кого, в смисъл, ако трябва , как се определя, че е необходимо, в самата болница, където ще е химиотерапията или на друго място се поставя?

Общи условия

Активация на акаунт