'ВИНА' - новият сериал по БНТ

• 44 657
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • България
Имаме предвид оная с руския акцент.
Пък може случайно да е украински, но едва ли. Grin

# 316
  • Галифрей
Много яко става, с голям интерес гледах. ❤❤
Всички играят страхотно. И аз си мисля,че са загубили  дете щом ходи на терапия. Иначе още не я харесвам.
За мен е ясно,че Филип тества Елина. Във въздуха има искрици и напрежение.
На нея не й стана приятно като разбра,че баща й иска винарната и тн.
Според мен мъжа на снимката е син на дядото. Премълча от страх като разказваше, как Марко и Виолета ( дядото и бабата на Филип, така се казваха нали? ) Според мен изобщо не са отишли у Франция, гадните комунисти са ги хванали и са ги натикали в някой лагер.
Аз си мислех,че Андрей е големият играч обаче някой друг му дърпа конците а така 😂 Прецака себе си и дъщеря си.
Някой напъха труп в колата на Филип…как успяха?
За мен Андрей е един плах мъж,който обича парички и далавери. Така е затънал,че трудно ще излезе.

# 317
Хаха според мен тя пита сценаристите. 😆  Че няма нужда да го вкарват това с мафията, защото е клише, а корупционните сделки и спъвания на нормалния човек са част от нормалния живот за жалост....

# 318
  • София
Това с родословното дърво разбрахте ли го? Дали чух и схванах всичко, ако някой е внимавал повече да разясни. Може да е важно за историята, наблегнаха доста над него. И после дядо Станчо ги излъга нещо за младия мъж на портрета или скри нещо...

Значи,
Бабата на Филип се е казвала Виола. Тя не се е женила и не е имала деца. Имала е сестра, Катина, която се е омъжила за Марко. Имали са син, но баба му го е отгледала като свой. Катина и Марко са избягали във Франция от комунистите и не са могли да изведат детето си. И то е останало със сестрата на Катина, Виола. Това момченце на снимката от 1943 г. в албума е бащата на майката на Филип и починалия му вуйчо. Т.е. дядото на Филип. А, Марко и Катина са прадядо и прабаба на Филип.

# 319
Следващият четвъртък - епизод 4 - САНДАНСКИ МИСКЕТ
🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷

# 320
  • Галифрей
Ох да вярно аз просто се обърках в имената 😂 Пак ще гледам епизода. Винаги ми е объркващо с родствените връзки

# 321
  • София
Марко и Катина може и наистина да са убити от комунистите и изобщо да не са стигнали до Франция...

Иначе дядо Станко ще е ключов персонаж според мен. Има някаква загадка тук. Или поне ми се иска да има...
Той да не е имал връзка с баба Виола? Не че е нещо важно, ама... Доста емоционално говори за тези времена.
Това на черно-бялата снимка трябва да му е син. Сина на него и Виола? Може би от него е това любовно писмо, което Марта и Филип четяха? И какво е станало със синът му (ако е син де).

# 322
  • София
Значи баба Виола, не е баба на Филип, а пралеля или нещо такова.

# 323
  • Варна
Не, Виола е имала невъзможна любов и едва ли е била с дядо Станко. На снимката може да е самия той като млад. Всъщност ако е имал връзка с Виола сега той трябва да е на сто

# 324
  • Велико Търново
Майката сигурно пиеше керацуда на обяда.
Цвета пиеше шардонето от мини бутилките, които тъкмо стоварваха пред хотела. Андрей видя и каза на собственика да му даде от тях, точно за да изиграе театъра накрая, че въпросното вино не става.
Керацудата не е ли червено вино? Все ми се струва, че то беше в бутилката с етикета, съвпадащ с оня, който Марта намери - с надписа. А може да е било и в бутилката, която дядо Станко им подари. И трети вариант - онова, което бяха пили вечерта преди да се скарат и което се разля на леглото. Интересно, че не споменаха името на сорта този път. Затова си мисля, че може и да е било написано някъде по етикетите на бутилките.

Ох, много бързо уволни Елина, малко като на филм. Как пък така реши, че тя е дала идеята да върнат вината...
Да направи някаква мизерия вътре в избата да, може да я заподозре, ама това с вината, Бончев и сам може да си го реши. Малко прибързаха със сценария тук, трябваше да се пипне по-деликатно.
Може сам, ама ако знае, че има вино за хотела. Филип няма как да знае, че Бончев е разбрал по друг начин, вероятно си мисли, че Елина му е казала, а не че идеята е точно нейна.

Shatzi, биологично - да, така е. Но понеже тя е отгледала дядо му, след това всички са я имали за своя баба.

Дядо Станко сигурно е цяло поколение по-млад от Виола. Дори и да е била много по-млада от Катина, не е била на годините на дядото на Филип, когато са ѝ го оставили.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 23:35 от DamaPika

# 325
  • Варна
Керацудата е бяло вино.

# 326
  • София
Абе ние какво знаем за дядото на Филип? Има ли нещо за него? Май не сме чували нещо за него досега в предните 2 епизода или е имало, ама да съм забравил?
Имаше една снимка от 1943 г. там са Марко и Катина с едно момченце на около 6 годинки.
2022 - 1943 = 79 г. - 6 = 73 г. Този дядо Станко изглежда именно на толкова, плюс/минус. 😉
Ама няма как да е дядото на Филип, би било лудост, хаха. Или? 😮

Хексе, и аз си помислих, че може да е той на млади години. В погледа му имаше много тъга и веднага си помислих за син, но може да е тъга за нещо, което не е направил, пропилян шанс или младост...

# 327
  • София
Този на снимката при пазача ми прилича на Филип

# 328
  • Другата България
Виолета според мен е невъзможната любов на някого, на Марко вероятно.
Нищо чудно отгледаният син да не е бил на Марко и Катина, а на Марко и Виолета.
Виола не е баба на Филип...май.

Харесва ми сериала и това как се развива действието. Не се бави, 12 епизода е ок.
Актьорският състав е на място, много добре играе Билалов, роден е за такива роли този човек.
Приятно изненадана съм от Зомбори. Елена Телбис преиграва на моменти, но ролята е такава. Геро Heart
Разбрах, че всъщност целта е да се вземе винарната, за да се освободи терена във връзка с проект за комплекс на руснак, от когото Бончев е взел 1милион евро за целта, и сега всъщност има проблем, защото има забавяне на сделката. Много мафия, много нещо - наша, руска, остана и украинската да се намеси в защита на Филип например....
Надали е убит човек, вероятно е някакво животно.

Марта се вживя в ролята на господарка.
А Елина ще сподели притесненията си за любовница на баща си с...любовницата. Joy
Класика.

Керацудата е бяло вино.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 23:37 от Merri_An

# 329
  • Варна
Този на снимката при пазача ми прилича на Филип
И аз така мисля. Може бащата на дядо Станко да е биологичния баща на дядото на Филип. Дядо Марко да е разбрал и затова да не го е взел във Франция ,💩

Общи условия

Активация на акаунт