'ВИНА' - новият сериал по БНТ

• 44 636
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • Велико Търново
Да, да, че Климентина и Боян не са брат и сестра, е ясно и още снощи го написах.
Всъщност, цитатът, предоставен от Как' Сийка е достатъчен, мисля. Очевидно става въпрос за потомци на един и същ човек, а произходът на фамилията не е чак толкова далеч назад във времето, че връзката помежду им да е изтъняла до степен "няма връзка". Значи даже и да не са първи или втори братовчеди, все пак са от един род и бащите и на двамата са също от него.
И за да не се счете за нездраво любопитството ми - попитах, защото Боян Фърцов в момента е част от трупата на Великотърновския театър и името му е в афишите на доста постановки. Досега не съм го гледала, но смятам да поправя тази грешка.

# 421
  • Бургас

Румен Гаванозов. И аз много го харесвам и даже малко ме е яд, че не са му дали по-голяма роля.
Явно тези роли не са били атрактивни за вечно циркулиращите във всички възможни продукции опреденен кръг от актьори, които ни е писнало вече да гледаме.

# 422
  • addicted
Мисля, че Виола е имала връзка с Марко. Това любовно писмо е писано на прощаване с нея и предполагам Марко и Катина като за заминавали за Франция, той й го е оставил. Но не смятам, че детето е на Виола, тя просто го е отгледала. И има логика да са го оставили, пътува се по-лесно и безопасно. А и нали планът е бил по-късно евентуално да ги изтеглят и тях във Франция.
Въх! Joy
Няма как да е. Любовното писмо с раздялата е от 1942, а те заминават след 1944 година

Писмото беше с дата 11 септември 1944. Дядото не разказа ли, че Марко е завършил обучение във Франция, това би обяснило маниера да наричаш Виола с френското Виолет.

# 423
  • Варна
Скрит текст:
Мисля, че Виола е имала връзка с Марко. Това любовно писмо е писано на прощаване с нея и предполагам Марко и Катина като за заминавали за Франция, той й го е оставил. Но не смятам, че детето е на Виола, тя просто го е отгледала. И има логика да са го оставили, пътува се по-лесно и безопасно. А и нали планът е бил по-късно евентуално да ги изтеглят и тях във Франция.
Въх! Joy
Няма как да е. Любовното писмо с раздялата е от 1942, а те заминават след 1944 година
Писмото беше с дата 11 септември 1944. Дядото не разказа ли, че Марко е завършил обучение във Франция, това би обяснило маниера да наричаш Виола с френското Виолет.
Сигурна ли си?
Казаха че са заминали през 1944, а за писмото съм 99 % сигурна че пишеше 1942. Сега ще върна да се уверя.

П.П.
Пфффф... върнах, наистина е 1944.. Права си.
Язък за теориите ми.. хаха

П.П.
Разбрах откъде съм се заблудила, самото"писмо" беше написано върху етикет от вино реколта 1942.

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 17:16 от Хексе

# 424
Е, Хексе, не знам за твоите теории, но аз пак се връщам към моите Grinning
Че Марио и Виола са имали връзка  и той е автора на писмото до нея.

# 425
  • Варна
Е, Хексе, не знам за твоите теории, но аз пак се връщам към моите Grinning
Че Марио и Виола са имали връзка  и той е автора на писмото до нея.
Дано, не.. Sad
Аман от връзки между роднини.

# 426
  • addicted
Запомних, че е 44-та защото в момента, в който го каза си помислих, че явно не е заминавал на война въпросния човек. Иначе и аз връщах. Simple Smile

# 427
  • Велико Търново
Защо да не е заминавал на война? Втората световна приключва с падането на Берлин, 1945-та. И доста българи са се включили на страната на СССР именно след 44-та. Дядо ми, светла му памет, също е участвал, стигнал е до Щип в Унгария.

# 428
Брррр, и аз изгледах плейлиста на Климентина! Толкова яка мацка, жизнена, емоционална, приятно е да я гледаш, а  музиката й- тежък рок и дълбока меланхолия. Все си мислех, че по- странен плейлист от миналоседмичния, на Шошо, няма, но ето, Климентина изненадва, приятно, въпреки, че не го разбирам Simple Smile
И да, хубаво е, че ще я викнат да помага във винарната. Някои сумати време ходят по интервюта за работа, а тя за 3 мин. на бензиностанцията убеди (без да знае) работодателя си! Тук виждам една елегантно поднесена поука, как всеки един момент, давайки най- доброто от себе си, може да ни доведе до друг прекрасен, неочакван момент Simple Smile

# 429
  • Варна
Здравейте, радвам се, че открих темата и още повече се радвам че откривам едни доброжелателни и преобладаващо положителни мнения, които споделям в голямата им част..
   Мноого ме досмеша на изказаните мнения за другия лозаро-винарски сериал, потресът с който се споменава и сравнението и облекчението, че този  не е като него.
   За да не се повтарям, ще се опитам да напиша неща, които мисля, че не са казани.
Намирам диалозите за сполучливи, духовити, изпълнени с хитри хрумки и смешки. Вина е писан от екип от три сценаристки, знаем за Ваня Николова и нейния усет към думите, към речта. Харесват ми, макар че тя  спомена в едно интервю, че е много трудно за толкова кратко време, за което трябва да се напише поредният  епизод - да се създаде нещо наистина добро и качествено. Бих казала - че диалозите по-скоро добре са им се  получили и са нормално чуваеми (ех, че го казах).
   И в противовес - ми идва наум нещо за диалозите в "С река на...". Ами там слушаш, гледаш и нищо не схващаш, никаква логика, едни самоцелно звучащи реплики и такава сюжетна нишка, от която се чудиш как да разбереш  кво става. И тук - да кажа една подробност, която много ме впечатли. В някакво интервю сценаристът (Георги Тенев) беше мнооого горд, че давал свобода на актьорите да си видоизменят репликите, да си импровизират както на тях им пасва или им звучи по-добре. Обаче мисля, че точно това му изигра мнооого лоша шега, защото  тази свободна интерпретация  счупи общата сюжетната нишка и логиката на развитието на действието и това отблъсна зрителите. Помните ли как слушахме постоянно едно и също "Кво става бе Верчеее? " Да не казвам сега и за лошото озвучаване, че ще стане много критиката, а не това ми е целта.
   Еми на мен пък ми харесва интерпретацията на Елена Телбис - даже ми е симпатичен особеният енергичен начин, по който се движи, сякаш марширува и енергичното жестикулиране. Мисля, че това е търсен ефект в контекста на замисъла за характера на героинята - особена и чепата. Относно името - мисля, че има връзка с известната фамилия банатски българи - Телбизови, а оттам - Телбис. Но всъщност регионът е близо до Унгария, така че и това е вярно - за унгарския произход.
   И така, мерси на тези, които изтърпяха излиянията ми и пожелавам си да продължим да четем прекрасни и позитивни анализи.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 23:32 от Мира Мира

# 430
Елена ми е много свежо, естествено лице.
Очите ми " са жадни" за такъв тип излъчване.

# 431
  • Галифрей
Нямам търпение за следващият епизод ❤🍷

# 432
  • София
Хубав сериал се очертава. Докато чакам, се насилвам пак да изгледам С река на сърцето.

# 433
Само който не е гледал Елена Телбис в други филми и постановки може да я хареса тук в сериала. За мен играе абсолютно еднотипно от филма "Каръци"  насам. Казва, че по време на ковид карантината направила смешен филм, не съм го гледала и дано й се е получило. Винаги е намусена, дръпната и сърдита.

# 434
Гледаме с доста хора около мен сериала и никой не харесва тази Елена, а за съжаление е в главна роля.

Общи условия

Активация на акаунт