Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 21 628
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • под тепетата
  • Мнения: 7 684
Кажете моля, марината за свински ребра! Искам да ги метнем на скарата, но нямам кока кола, така че тази марината отпада. Имам 3-4 часа, през които да преседят омазани, към 200мл бира, вино се намира, соев сос, мед, сос от нар.

# 47
  • Бургас
  • Мнения: 755
Бих смесила вино, сок от нар, мед и чесън ако имаш счукан или на прах. Бих сложила и лук накълцан ситно, но задължително пресен.

# 48
  • Мнения: 8 707
Настъргани лук и чесън които да отстраниш преди печене от пържолите, соев сос, сос от нар, зехтин, бира. Подправки любими

# 49
  • Sofia
  • Мнения: 20 495
Кажете моля, марината за свински ребра! Искам да ги метнем на скарата, но нямам кока кола, така че тази марината отпада. Имам 3-4 часа, през които да преседят омазани, към 200мл бира, вино се намира, соев сос, мед, сос от нар.
Aко имаш сухи (пък ако не, а само пресни - намачкай всичко в хаванче на гъста паста) - чесън, лук, сол и п-р, червен п-р, малко пушен, розмарин, салвия...  - може така със суха марината да ги обтриеш.
Може  към тази суха да добавиш горчица и соев сос, малко мазнина и да оставиш малко за към края + мед.

# 50
  • под тепетата
  • Мнения: 7 684
Ябълкова, пeп-4o, Morena, благодаря! А нещо, риган, прясна мащерка ми се намира? Упс, то вие сте писали, но аз не го разчетох правилно Relaxed
  Редактирам се - доволна съм от резултата и вкуса! Пак благодаря!
 
Скрит текст:
Извинявам се за бързата снимка, но нямаше кой да ме чака ! Ребърцата в компания на паламуд

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 15:26 от bilqna_69

# 51
  • Мнения: 427
Здравейте,
търся рецепта за някаква хубава сладка марината за ребра, ако може да съдържа мед и соев сос 😁

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 20 495
Здравейте,
търся рецепта за някаква хубава сладка марината за ребра, ако може да съдържа мед и соев сос 😁
Несериозно звучи...

# 53
  • под тепетата
  • Мнения: 7 684
Виж постовете над моя, момичетата са дали варианти. Соса от нар може да го замениш с мед.

# 54
  • Мнения: 2 969
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии,а по- скоро като чаени....ако се надуват ще се развали релефа,затова търся такива плоски да си останат. Дано ме разбрахте.

# 55
  • Sofia
  • Мнения: 20 495
Поръчах си такава точилка,но нямам идея какво тесто се прави за такива бисквити - които не се надуват като курабии,а по- скоро като чаени....ако се надуват ще се развали релефа,затова търся такива плоски да си останат. Дано ме разбрахте.
Скрит текст:
Биксвитено тесто без набухвател.

# 56
  • под тепетата
  • Мнения: 7 684
Трябва ти тесто тип маслено. Виж в коледната тема !
https://www.bg-mamma.com/?topic=1492883.540

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 15:47 от bilqna_69

# 57
  • Sofia
  • Мнения: 20 495
То най-простото бисквитено тесто е брашно, захар  и масло... със/без яйца.

# 58
  • Мнения: 2 969
E,за който е правил бисквити Grinning за който не е си трябват пропорции

# 59
  • Г. О.
  • Мнения: 1 456
Здравейте, кулинари:) Искам да направя спагети карбонара, но много отдавна не съм правила и забравих точната рецепта. Е, правила съм ги два или три пъти, та затова, но бяха изключително вкусни. В интернет не откривам рецептата.
Помня, че беше с:
*течна сметана + прясно мляко
*бяло вино
*жълтъци
*масло
*бекон

Имаше някакви тънкости относно чесъна - кога се слага да се запържи, но да не прегаря? Заедно с бекона ли(той се пържи поне 3-4минути)?
Сметаната трябваше да се бърка на ниска степен и докато се сгъсти, но май не трябваше да завира? Така ли е?
Жълтъците сякаш се слагаха най-накрая, вече в готовите спагети и не се обработваха допълнително (сваряват се от топлината на спагетите). Не ги прибавях към сметаната и млякото.
Колко жълтъка се слагат?
Виното кога се слага?

Изръчках сумата рецепти и такава не намерих, а точно от сайт в Интернет съм я вземала. Ше съм ви много благодарна за помощта и насоките!

Общи условия

Активация на акаунт