За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 068
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
Загряваш масло на тиган с пасирана скилидка чесън,  слагаш нарязания на едро диск с език, връткаш 3-4 пъти и е готов. Или както е така студен и желиран режеш и хапвате.

# 451
Здравейте, момичета! Подариха ми домашен петел дайте моля рецепта, как да го сготвя, за да стане крехко и вкусно месото.

# 452
  • Sofia
Варене в тенджера под налягане поне 1ч.
Крехък няма може би да стане,но бульонът ще е вкусен.

# 453
На яхния https://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post.html?m=0 и с кисело зеле става крехко месото. Или чахохбили, което си е яхния оо грузински. Да се готви дълго и на ниска Т* .

# 454
  • под тепетата
За езика - това си е готово мезе. Направи една хубава зимна салатка, нарежи от езика, сипете си по едно ( може и няколко пъти) и хапвайте!

# 455
Моля ви, научете ме как се прави бърз тутманик/ бъркана баница/ солен кекс. Имам самочувствие на прилично справяща се в кухнята, но това нещооооо - ми не и не, не става. Винаги го докарвам клисаво, само хабя продукти. Пробвала съм няколко рецепти и резултатът един и същ. Sad

# 456
Ако слагаш натрошено сирене или други мокри съставки - първо ги поръсвам с брашно и разбърквам, за да обере влагата, и тогава ги слагам в готовото тесто.

# 457
Може ли да ми дадете изпитана рецепта за кекс с вафли. Останаха доста в една кутия и са почнали да изсъхват, обикновени са на марката Роден край.

# 458
  • Sofia
Моля ви, научете ме как се прави бърз тутманик/ бъркана баница/ солен кекс. Имам самочувствие на прилично справяща се в кухнята, но това нещооооо - ми не и не, не става. Винаги го докарвам клисаво, само хабя продукти. Пробвала съм няколко рецепти и резултатът един и същ. Sad
Рецептата за мързеливки + 2 яйца - https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html
Освен това, намали малко градусите, на които печеш.

Може ли да ми дадете изпитана рецепта за кекс с вафли. ...
Не знам такава... Аз бих ползвала обичайния си кекс като ще намаля малко брашното и повече захарта и или
- ще надробя вафлите и ще ги добавя накрая в сместа
- ще редя вафлите на слоеве с тестото

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 10:49 от Morena

# 459
Може ли да ми дадете изпитана рецепта за кекс с вафли. Останаха доста в една кутия и са почнали да изсъхват, обикновени са на марката Роден край.
  Сладкиш с вафли
  Разбъркват се 1 кисело мляко с 1 ч.л.сода да шупне + 4 настъргани на едро вафли.
  Добавяме последователно 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно.
 Пече се в предварително загрята фурна на 180°.
* Сладкишът е сполучлив както с обикновени , така и с шоколадови вафли.
 * Може да изсипеш 1/ 2 смес в тавата , да поръсиш с начупен шоколад  и да изсипеш останалата 1/ 2 смес.

# 460
  • Sofia
  Сладкиш с вафли
  Разбъркват се 1 кисело мляко с 1 ч.л.сода да шупне + 4 настъргани на едро вафли.
  Добавяме последователно 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 2 ч.ч. брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на 180°.
* Сладкишът е сполучлив както с обикновени , така и с шоколадови вафли.
 * Може да изсипеш 1/ 2 смес в тавата , да поръсиш с начупен шоколад  и да изсипеш останалата 1/ 2 смес.
То си е кексово тесто, без яйца. Simple Smile   И захарта все така ще множко + вафлите... според мен.

# 461
Не можах да разбера нуждата от коментар.
 vermilion21 попита за изпитана рецепта - предложих моята и тя благодари .
Приятен ден😊

# 462
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/04/blog-post.html

# 463
Хвърляте ли малкото останал в плика чипс или ако ви се съберат няколко такива пакета го ползвате за нещо? От децата почти винаги остава малко .

# 464
У нас не остава чипс Blush но принципно може да се сложи в сандвич с шунка, майонеза и лист салата, ако ядете такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт