За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 457
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  • Мнения: 8 634
Не, трябва веднага. Бакпулвер и сода са набухватели за моментна употреба. След час-два става, ако правите нещо с мая.
Но златната содена птика ми се получи идеално с бакпулвер и сода, след като тестото преседя към 5 часа в хладилника. Може би зависи от температурата?

румид, гарантирано със сода и бакпулвер пак има цвят, различен от чисто бялото тесто. Но е не чак толкова тъмна.

# 91
  • Мнения: 2 125
За нова година смятам да правя бисквитена торта с крем от маскарпоне, течна сметана и кондензирано мляко. Чудя се какво мога да сложа между редовете, за да е по свежа? Мисля за банан или за някакви замразени горски плодове, но се чудя като са замразени дали няма да пуснат вода и да се подмокри и разкашка тортата?

# 92
  • София
  • Мнения: 12 222
Марчева, купувала съм точно този специален конец от точно такъв магазин за конци и то не веднъж! Мога да ти го снимам. Не е нужно да се изказваш, ако не си запозната.
Как се казват сладките без набухвател от масло, пудра захар и брашно и от какво се прави шортбредът?защото аз това коментирам.
Не, не е така с конците. По принцип никога не настоявам за мнението си, но този път настоявам определено. Тези конци не се продават в кинкалериите и това е, пък ти си напиши каквото си искаш и показвам





Това е конец, който е за кулинарни нужди, изключително здрав и с ръка не можеш да го скъсаш.
За бисквитата, shortbred бисквитата не става за тази точилка, защо не става, защото трябва да е дебела около 6 -7 мм, разбираш ли, а ако се мине с релефната точилка нищо няма да стане, освен една плоска плочка, ясно, но ти продължавай да си пишеш, а и до момента от теб бисквита не съм видяла, за да можеш да ме контрираш. Приключих.

# 93
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
За нова година смятам да правя бисквитена торта с крем от маскарпоне, течна сметана и кондензирано мляко. Чудя се какво мога да сложа между редовете, за да е по свежа? Мисля за банан или за някакви замразени горски плодове, но се чудя като са замразени дали няма да пуснат вода и да се подмокри и разкашка тортата?
Не замразени.  Аз бих сложила банан, портокал и шоколад.  Кора от лайм придава много свежест и страхотен аромат.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 23:36 от Morena

# 94
  • Мнения: 1 286
За нова година смятам да правя бисквитена торта с крем от маскарпоне, течна сметана и кондензирано мляко. Чудя се какво мога да сложа между редовете, за да е по свежа? Мисля за банан или за някакви замразени горски плодове, но се чудя като са замразени дали няма да пуснат вода и да се подмокри и разкашка тортата?
Не замразени.  Аз бих сложила банан, портокал и шоколад.  Кора от лайм придава много свежест и страхотен аромат.
Аз я правя с какаови бисквити, маскарпоне и кондензирано мляко, без течна сметана. Отгоре слагам разтопен течен шоколад и кокосови стърготини. Правила съм и с банан и ми хареса също!

# 95
  • Мнения: 7 973
Аз съм слагала домашно замразени малини и боровинки. Не се е скашквала. Все пак слагаш най-много 1-2 шепи плодчета, които не пускат кой знае какво количество течност.

# 96
  • софия
  • Мнения: 30 438
В магазините има пресни боровинки, малини. Не бих слагала замразени. Бананите в сладкиш не ми дават свежест и вместо тях бих сложила праскова от компот, ако не е пресен плод.

# 97
  • Мнения: 5 165
И аз идвам с въпрос за десерт за Нова година. Ако направя брауни с ядки и студено го поднеса със сладолед дали ще е Ок?  Или с крем маскарпоне ще е по-добре?

# 98
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
И аз идвам с въпрос за десерт за Нова година. Ако направя брауни с ядки и студено го поднеса със сладолед дали ще е Ок?  Или с крем маскарпоне ще е по-добре?
И с двете е добре, но ако е сладко браунито и сладолед да не е много сладко. Иначе е много хубав контрастът с топло брауни (в случая) и студен сладолед или сметана, маскарпоне... и нещо хрупкаво ако има...
О, забравих... може да овкусиш с мента или портокал добавката (маскарпонето), ако ти харесват към шоколад.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 18:33 от Morena

# 99
  • Мнения: 2 125
Благодаря ви, реших да сложа банан и какаови бисквити.

# 100
  • Мнения: 5 165
За топло брауни и сладолед знам, че е супер, но ще сме 15 човека и не ми се прави в по нощите.

# 101
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Аз споменавам,  пък ти си преценяваш. 
Не само брауни... всякакъв сладкиш, ако ще поднася с нещо такова...

# 102
  • софия
  • Мнения: 30 438
Ако го поднесеш с крем маскарпоне ще наподоби панджиало, което е безобразно вкусен десерт.

# 103
  • In transit
  • Мнения: 14 218
И аз идвам с въпрос за десерт за Нова година. Ако направя брауни с ядки и студено го поднеса със сладолед дали ще е Ок?  Или с крем маскарпоне ще е по-добре?
Ок ще е със сладолед.

# 104
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Май става ясно, че на някои от гостите може да е добре със сладолед, на други не. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт