За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 091
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Преди камъка и аз бях с тава с дупки... да, тя е следващото най-добро след камъка. Simple Smile

# 361
Явно само аз не успявам да се спогодя с тия тави с дупки и още един приятел който има такава...  Не можем и двамата да докараме хубаво изпечена пица в това нещо. А сме опекли много и аз, и той.
За камък ясно че е най-доброто за в домашна фурна, за мен следващото е колкото може по-тежка тава и да е сложена да се нагрее и тя преди пицата да иде там. И фурна плюс тава нагряти колкото градуса позволява фурната.
Не да ми слагат само тестото на някакви 180 градуса, че да го опекат и то почти като фокача да бухне, че да го вадят че да го гарнират... то това не е пица вече.

# 362
  • In transit
Натка, много хубаво става пицата в емайлирана тава, като тази от фурната, например. Когато правя пица в тава, винаги я пека в нея. Намазвам я с мазнина, поръсвам със семола и разстилам отгоре тестото. Покривам го да втаса, нареждам плънката и пека в добре загрята фурна на 270-280С с вентилатор. Чудна става. Не ползвам тава на дупки и никога не съм ползвала.

# 363
Точно такава по-дебела тава, има и едни стари тежки които дори не са емайлирани, на този приятел му е от майка му, много стара и само в нея прави пицата. В тъничка и лека като тази на дупките не ми харесва как се изпича.

# 364
  • Sofia
Аз също съм пекла в тавата на фурната... за повече хора... )
Но и тавите, както и камъка загрявам (естествено тавите по-кратко) преди да сложа тестото.

# 365
  • София
А, да, по-голяма пица и ние в тавата на фурната печем. Но да уточня: ние сме деца на 90-те, за нас пицата не е непременно оригиналната италианска пица, или да търсим различни стилове на печене и т.н. Правим я за нас си и по наши предпочитания и хич не ни е еня дали е майсторска Grinning Досега никой не ни е върнал поднесеното, пък и да върне, едва ли ще се впечатлим Grinning
Понеже слагаме обилно кашкавал отгоре, установили сме, че  освен течни съставки в плънката, мазните също пречат на изпичането Simple Smile

# 366
. За да не ми е мокра моцарелата  я слагам в няколко ката кухненска хартия, изстисквам да ѝ излезе водата и тогава накъсвам

# 367
  • софия
Единствено едно тесто за пица - бъркано, запичам преди да наредя плънка. С измесено тесто редя всичко и пека.

# 368
И голяма, и малка пица пека в тавата от фурната върху хартия. Не се изпича равномерно, само ако ми се отплесне ръката с доматения сос. Но у нас сме на принципа - Лоша пица НЯМА Grinning

Слагате ли отгоре върху плънката мазнина? Виждала съм да се слага зехтин или масло. Има ли разлика във вкуса, или защо изобщо се прави това?

# 369
Мога ли да направя някаква торта с блат от щолен?
Имам един голям,който вече се е повтвърдил.
Не знам какъв крем би бил подходящ?
Не харесвам този домашния с мляко и яйца.
Предварително благодаря.

# 370
  • here and now
Phloxx, виждала съм в ресторант да слагат зехтин, точно преди сервирането. Пиците им са много хубави, но аз не съм опитвала.

# 371
  • Sofia
Предварително благодаря.
Като блат няма какво да държи отделните парчета.  Аз би направила хлебния пудинг с щолена.
В крем карамелена смес накъсваш щолена, оставяш да попие малко - в намазнена и поръсена със захар (кафява по-добре/по вкусно) тава, парченца масло и печеш.

# 372
  • Русе
Скрит текст:
Предварително благодаря.

Вижте тези сладки, като идея как да употребите щолена. За тях отделно изпичам блат и после смилам в блендер.

# 373
  • софия
Какво да направя обезкостен телешки джолан? Много е хубав, не искам да го режа на парченца. Нещо в чугунка?

# 374
Слагате ли отгоре върху плънката мазнина? Виждала съм да се слага зехтин или масло. Има ли разлика във вкуса, или защо изобщо се прави това?
Ръсвам струйка зехтин .

Общи условия

Активация на акаунт